Epic Games, Oyun Geliştiricisi Harmonix Stüdyosunu Satın Aldı

Epic Games, artık Fortnite üzerinde çalışacak olan Rock Band geliştiricisi Harmonix'i satın aldı. Harmonix, Rock Band ve Fuser uzaklaşmayacağını açıkladı.

Fortnite ve Unreal Engine geliştiricisi Epic Games, Rock Band ve Dance Central serisinin arkasındaki stüdyo olan Harmonix stüdyosunu ve geçen yılki Fuser’ı satın aldığını duyurdu. Şirketler satın almayı salı günü ortak bir açıklama yaparak duyurdular. Harmonix, “Fortnite için müzikal yolculuklar ve oynanış yaratmak için” Epic ile birlikte çalışacağını söyledi. Ayrıca diğer müzik oyunu projelerini terk etmeyeceğini ifade etti.

Bir basın açıklamasında Epic, meta veri tabanını oluşturmaya devam ederken; Harmonix’i “müziğin nasıl deneyimlendiğini, yaratıldığını ve dağıtıldığını yeniden tasarlamak” için görevlendirdiğini duyurdu.

Harmonix Epic Games İle Anlaşsa da Rock Band’e Devam Edecek

Harmonix, bir SSS’de Rock Band 4 için mevcut indirilebilir içerik planlarına “2021’i tamamlarken ve gelecek yıla girerken çok sayıda harika parça gelecek” diyerek devam ettirdi. Ayrıca Rock Band’ın devam edeceğini belirtti. Kayan yazı müzik oyunu için Rivals çok oyunculu sezonlarına devam edeceğini ifade etti. Harmonix, kaynaştırıcı etkinliklerinin öngörülür gelecekte de devam edeceğini belirtti. Ayrıca Epic’e geçişin oyunlarının Steam ve konsoldaki kullanılırlığı etkilemesinin beklenmediğini söyledi.

Rock Band stüdyosu, “benzersiz müzikal oyun deneyimleri markamızı Metaverse’e getirirken; beklentilere bir kez daha meydan okumak için Epic ile birlikte çalışacağını” söyledi. Fortnite daha önce Ariana Grande, Travis Scott ve Marshmello’nun yer aldığı müzikal etkinliklere ve sanal konserlere ev sahipliği yaptığı için; Harmonix, Epic’in metaverse hırsları için uygun duruyor.

Soundwave Serisi İle Daha Küresel Bir Yaklaşım

Epic, Soundwave Serisinin lansmanı ile bu sonbaharın başlarında Fortnite içindeki müzik deneyimlerine küresel yaklaşım getirdi. Bu müzik etkinlikleri serisinde dünyanın dört bir yanından sanatçılar yer aldı. Her gösteri kendi interaktif oyun içi deneyiminde gerçekleşti. Mısırlı müzisyen Mohamed Hamaki, Avustralyalı şarkıcı-söz yazarı Tones And I, Brezilyalı rapçi Emicida yer aldı. Ayrıca Japon pop sanatçısı Gen Hoshino ve Fransız-Malili şarkıcı Aya Nakamura öne çıkan isimlerdi.

Epic Games Birçok Şirketi Satın Aldı

Ara yazılım geliştiricisi RAD Game Tools, Fall Guys stüdyosu Mediatonic; dijital sanat pazarları ArtStation ve Sketchfab’ı 2021’de satın alan Epic Games için yoğun bir satın alma yılı oldu.

Exit mobile version