Epic Games, Fortnite’daki kutu açma davasına V-Bucks ile cevap veriyor

Epic Games, Fortnite oyuncularına, oyunda rastgele öğeler içeren “ganimet lama” olarak sunulan bir oyun içi ganimet kutusu satın aldıklarında, bu hafta daha sonra onaylanacak bir toplu eylem davası anlaşmasının bir parçası olarak 1.000 V-Bucks verecek.

Fortnite’ın çok popüler battle royale modu rastgele ganimet kutuları içermiyordu. Oyunun işbirlikli hayatta kalma modu olan “Dünyayı Kurtar”, en azından Epic’in ganimet kutusu sistemini oyuncuların satın almadan önce içindeki eşyayı görmelerine izin verecek şekilde değiştirdiği 2019 yılına kadar.

Şimdi, etkinlik bitmeden önce rastgele bir ganimet kutusu satın alan herkes, önümüzdeki iki ila üç gün içinde hesaplarına otomatik olarak 1.000 V-Bucks yatacak. Karar, Epic’ten son birkaç yıldır karşılaştığı rastgele ganimet kutusu davalarını halletmeye yönelik daha geniş bir hareketin parçası.

Bu durumda, geliştirici Pazartesi günü, Kuzey Carolina Yüksek Mahkemesindeki toplu dava anlaşması için bir ön onay yargıçından onay aldı ve bu nedenle Epic, ödülleri bugün dağıtmaya başlayacağını söylüyor. Toplu dava dava çözümlerinde tipik olarak davacıların yardım almak için talepte bulunmaları gerektiğinden, bu hareket alışılmadık bir durumdur. Ancak Epic, ganimet kutularındaki mevcut konumunun doğru olduğunu düşündüğü ve oyuncularının geçmişte randomize edilmiş olanları satın aldıkları için borçlu olduklarını düşündüğü için faydaları erkenden verdiğini söylüyor.

Bu durumda, geliştirici Pazartesi günü, Kuzey Carolina Yüksek Mahkemesindeki toplu dava anlaşması için bir ön onay yargıçından onay aldı ve bu nedenle Epic, ödülleri bugün dağıtmaya başlayacağını söylüyor. Toplu dava çözümlerinde tipik olarak davacıların yardım almak için talepte bulunmaları gerektiğinden, bu hareket alışılmadık bir durum. Ancak Epic, ganimet kutularındaki mevcut konumunun doğru olduğunu düşündüğü ve oyuncularının geçmişte randomize edilmiş olanları satın aldıkları için borçlu olduklarını düşündüğü için faydaları erkenden verdiğini söylüyor.

Exit mobile version