En Zorlu Mobil Oyunlar için İdeal Akıllı Telefonlar

Akıllı telefonların tarihine şöyle bir bakınca ilk yıllarda bilgisayarda yapılan işlerin mobile taşınması öne çıkıyordu. E-posta gönderimi, iletişimde çeşitlilik, çok daha spesifik rehber özellikleri derken uygulama zenginliği ile mobil deneyim apayrı noktalara taşınacaktı. Bilgisayarda yapılan işler derken PC oyunu kalitesinde yapımlardan söz edilemedi 10 yıla yakın süre boyunca, bu dönemde Flappy Bird’ler, Angry Birds’ler ön plandaydı daha çok. Sonrasında yavaş yavaş kendini gösteren yüksek detaylı GB boyutlu yapımlarla yön değişecekti. Bu aşamada yarıştan fps’ye stratejiden battle royale’e birçok oyun türünde daha fazla ayrıntı ile tanışacaktık. Mevcut gidişat 2 GB olan RAM’i önce 4’e sonra 8 GB’ye; işlemci hızlarını ve depolama alanlarını zirveye çıkaracaktı.

Günümüzde PUBG, Fortnite, Apex Legend gibi dev oyunların beraberinde getirdiği bir trend söz konusu. Oyunlarda performans ve rekabet için güçlü donanıma sahip alternatifleri tercih edenlerin öne çıktığı bir trend. İşte bu sofistike eğilimin sonucu olarak birçok üretici, sınırları zorlayan akıllı telefonlar geliştirmeye, beklentilere en iyi yanıtları vermeye devam ediyorlar. Peki en zorlu mobil oyunlar için en ideal akıllı telefonlar hangileri? İşte bu soruyu gündemin merkezine aldık ve okurlarımız için araştırdık.

Asus ROG Phone 5

Oyuncu odaklı modellerde zirvedekilerden biri de Asus ROG Phone 5. ROG serisi oyun bilgisayarlarının mobile yansımasını temsil eden model henüz çok yeni. Snapdragon 888 işlemci, 8/12/ hatta 16 GB RAM seçenekleri ile inanılmaz vadediyor. 128 ve 256 GB olmak üzere iki depolama seçeneği ile geliyor.  6.78 inçlik harika ekranında 144Hz yenileme hızı var. Ek olarak 300 Hz dokunmatik örnekleme hızıyla birçok rakibinden ayrılıyor.

Asus ROG Phone 5 6.000 mAh büyüklüğünde bir bataryaya sahip, böylece daha uzun süre oyun oynayabilirsiniz ve 65W şarj desteği sayesinde hızla pilini doldurup oyuna devam edersiniz. Programlanabilir RGB ışıkları da bulunan bu sofistike modelde ek olarak oyun odaklı bir dizi Asus aksesuarına uyumluluk da deneyimle ilgili her şeyi sıra dışı noktalara taşıyor.

Lenovo Legion Phone Duel

Oyuna dair en çarpıcı seçeneklerden biri de Lenovo Legion Phone Duel. 2020 sonunda çıkan modelde 6.65 inç ekranda 1080 x 2340 piksel çözünürlük, Snapdragon 865 işlemci, 12 / 16GB RAM, 256 / 512GB depolama ve 5000 mAh pil kapasitesi mevcut. Ayrıca 90W hızlı şarj desteği ile şaşırtıyor.

Yatay modda kullanım için optimize edilmiş üst düzey bir işlemci ve yazılıma sahip. Oyuna dair yazılımsal özellikleri ile şoke ediyor. Akıllı telefon, açılışından itibaren güçlü ses efektleri ile sizi selamlıyor.

Kamerası çok iyi olmamakla birlikte hiç şüphe yok ki oyun meraklıları için ilginç seçenekler arasında konumlanıyor. Son derece özel bir kutu ile geldiğini de belirtelim.

Nubia Red Magic 5G

Oyun için sihirli bir seçenek daha. 144 Hz yenileme hızına sahip 6.65 inç ekranda 1080 x 2340 çözünürlük, Snapdragon 865 işlemci, 8 / 12GB RAM, 128 / 256GB depolama, 4,500mAh pil kapasitesi ön planda. İpeksi, pürüzsüz bir ekran yenileme hızına sahip olan model, ayrıca bu özelliği sunan ilk akıllı telefon oluşuyla da övgüyü hak ediyor. Tahmin edeceğiniz gibi tam anlamıyla ‘güncel’ bir model sayılmaz, Mart-2020’de tanıtıldı.

Fan ve soğutma sistemiyle de ünlü olan model, bu özelliği sayesinde uzun oyun seanslarında oluşabilecek aşırı ısınmaları minimize ediyor.

4D Shock adı verilen özelliği de ilgi çekici, PlayStation DualShock joystick’lerinde olduğu gibi oyun esnasında hafif titreşimlerle sizi şaşırtıyor. 5G desteği de bulunduran model, türünün en iyileri arasında.

Samsung Galaxy S21 Ultra

Genel itibarıyla performans odaklı bir amiral gemisi model vadeden Samsung Galaxy S21 Ultra, güçlü teknik özelliklerin buluşma noktaları arasında. Galaxy S21 Ultra, Exynos 2100 işlemciye ve 12-16 GB RAM seçeneklerine sahip. 6,8 inç ekran boyutu ve 5.000 mAh bataryası da önemli avantajları arasında yer alıyor.

Geniş kapasiteli pili ile uzun saatler boyu en yüksek verimlilikte oyun oynayabiliyorsunuz.

Meraklılarına en zorlu oyunları kolaylıkla oynama imkanı sunan cihaz, aynı zamanda kamerası da dahil olmak üzere birçok ihtiyaç için birinci sınıf yanıtlar sunuyor.

Black Shark 3

Üst düzey özelliklerle oyun meraklılarına merhaba diyen akıllı telefon, Xiaomi’nin alt markası tarafından geliştirildi. 6,67 inç ekranda 2080 x 2440 çözünürlük sunarak bu alanda birçok muadilinden daha fazlasını vadediyor. Diğer yandan ekran tazeleme hızının 90 Hz oluşuyla bir miktar geri planda kaldığını da belirtmek gerekecek.

Snapdragon 865 işlemcisi, 8 / 12GB RAM, 128 / 256GB depolama alanı alternatifleri sunuyor. 4.720 mAh’lık pili ile oyunu kesintisiz sürdürmenizin önünü açan ‘Köpekbalığı’ telefon, cesur tasarımıyla da öne çıkmayı biliyor. LED ışıklara sahip olan cihazda oyun telefonundan beklediğiniz her şey eksiksiz şekilde var.

Huawei Mate 40 Pro

Huawei Mate 40 Pro, şimdilik Google ekosisteminin dışında yer alsa da bu durum onun en iyi donanıma sahip telefonlarda biri olamayacağı anlamına gelmiyor. Dahası paranın satın alabileceği en iyi teknik özelliklere sahip modeller arasında gösteriliyor demek boşa olmaz.

Kirin 9000 5G destekli işlemciyle ve 8 GB RAM ile gelen model, 256-512 GB depolama alternatiflerine sahip. 6,76 inç ekran boyutuna ilaveten 4.400 mAh pil gücünü bünyesinde barındırıyor. Google servislerine erişemiyor olsa da App Gallery ile popüler oyunların eksikliğini hissetmeyeceksiniz.

50MP f/1.8 ana kamera, 5x optik zoom destekli 12 MP f/2.4 periskop lens ve 20 MP f/1.8 diyafram değerine sahip ultra geniş açı sensörüyle beraber Huawei, beklentilerin ötesinde bir paket sunuyor. Ayrıca 13 MP f/2.4 değerine sahip ön kamerası ve ToF sensörüyle bizce en iyiler liginde olmayı hak ediyor.

iPhone 12 Pro

iPhone 12 Pro, diğer iPhone 12 Pro Max modeline oldukça yakın donanım özelliklerine sahip ve daha uygun fiyatlı bir alternatif. 6,1 inç boyutundaki ekrana ve 6 GB RAM desteğine sahip bu modelde 128-512GB arasında değişen depolama seçenekleri bulunuyor. İnternet bağlantısı açısından sağladığı performansla da öne çıkan akıllı telefon, özellikle online yapımlara ilgi duyanlara hitap ediyor. Apple’ın uzun süre güncelleme alacağına emin olduğumuz bu modeli özellikle ekran kalitesiyle dikkat çekiyor ve oyun meraklılarına yüksek verimlilik vadediyor.

OnePlus 9

Çarpıcı tasarımı ile OnePlus 9, yılın en iddialı akıllılarından. Oyun odaklı bir model demek yerine genel itibarıya ‘all-in-one’a dair yıldızlar arasında. Aradığınız her şeye sahip. Hatta çok az akıllı telefonda deneyimleyebileceğiniz 8K video kaydı bile özellikleri arasında mevcut.

Yeni akıllı telefonda 1080×2400 piksellik 6.55 inç ekran, 128 GB depolama alanı, 8 GB RAM, 4500 mAh pil kapasitesi, 8 çekirdekli işlemci öne çıkıyor. Kusursuz oyun deneyimi için ideal paket.

Son olarak 48 MP fotoğraf çekebilen cihazda All Pixel Omni-Directional PDAF Portre Modu, faz algılamalı otomatik odaklama, PDAF + CDAF şeklinde tanımlanan hibrit odaklama gibi özellikler dikkat çekiyor. Kamerasının Alman Hasselblad tarafından geliştirildiğini de belirtelim.

 Razer Phone 2

Oyun endüstrisinin güçlü markalarından Razer’ın 2018’de sunduğu akıllı telefon hamlesi, kendi segmentinde bir tür çıta yükseltici görevi üstlenmişti. Günümüz oyun telefonlarının bir nevi atası olan bu çarpıcı örnek, dönemine özgü küçük ekranda inanması güç çözünürlük değerleri sunuyor, muadilleri 3000 mAh pil kapasitelerinde tıkanıp kalmışken 4000 diyordu. Kartla 1 TB’ye kadar çıkarılabilen hafızası da cabasıydı. Güçlü ses performansı ile çarpıcıydı. Oyun için üretilen model kesinlikle türünün ilklerindendi ve her ne kadar modern teknik özelliklere sahip olmasa da listemizde yer almayı sonuna kadar hak etti.


 

Exit mobile version