En Yenilikçi Laptoplar

Mobil cihazlarla birlikte laptoplar; iş, eğlence, sosyalleşme, eğitim gibi konuları kapsayan dijital hayatın merkez üslerinin başında geliyor şüphesiz. Taşınabilirlik ve büyük bilgisayar kasalarından, bolca kablodan bağımsız kullanım ise masaüstü bilgisayarlara göre temel avantajları arasında gösteriliyor. Üstelik rekabetin yüksek seviyede yaşandığı bu tüketici elektroniği segmenti, teknoloji şirketlerinin durmaksızın yenilikler sergilemeye itiyor. Sadece ekranı klavyesine kapatılabilen değil katlanabilen laptoplar, touch pad bölümüne yerleştirilen ekran gibi yenilikçi özelliklerin çıkış noktası tam olarak bu yüksek profilli rekabet.

Teknoloji dünyasının çarpıcı özellikleri saygıyla karşıladığı bir gerçek. Peki en yenilikçi laptoplar hangileri? İşte bu sorunun en güncel yanıtı geliyor…

Asus ROG Zephyrus S G14

Asus ROG Zephyrus S G14

Hafif ve taşınabilir bir oyun dizüstü bilgisayarı olan Asus ROG Zephyrus S G14, çılgınca tasarımıyla göz dolduruyor. Gözlerinizi ovuşturmayı bırakın, doğru görüyorsunuz! Dış ekran kapağının yarısı bir LED matrisine ev sahipliği yapıyor. İlk bakışta oldukça statik gelebilir ama burada GIF’ler halinde ve sürekli hareket edebilen yazılar, ilginç şekiller oluşturabilirsiniz. Saat ve tarihi gösterebilir, örneğin nickname’inizi yazabilirsiniz. Son derece havalı ve eğlenceli bir özellik.

Intel Core i7

Diğer yandan temiz tasarımı, oyun partilerinden konferans salonlarına her ortama kolayca uyum sağlıyor. Harekete her an hazır ROG Zephyrus G14, dünyanın en güçlü 14 inç oyun dizüstü bilgisayarlarından. 8 çekirdekli AMD Ryzen 4000 Serisi CPU ve oyunlarda hız kazandıran güçlü GeForce RTX 2060 GPU ile rekabette bir adım önde. Üstün renk doğruluğu için Pantone Onaylı yüksek çözünürlüklü WQHD panel ile gelen modelde dörtlü hoparlör, etkileyici filmler, oyunlar, müzik ve daha fazlası için inanılmaz Dolby Atmos ses vadediyor.

Intel Horseshoe Bend

Intel, yeni bir cihaz kategorisine ilham vermek için duyurduğu Horseshoe Bend ile 2020’ye izini bırakıyor. Şirketin katlanabilir laptop konsepti, Lenovo’nun ThinkPad X1 Fold’unu andırıyor. Diğer yandan 17.3 inçlik 4:3 en/boy oranına sahip ekranıyla çok daha ‘büyük’ bir çözüm vadediyor.

Büyük olması, katlanıp masaüstüne konulması halinde çok daha alışılagelmiş bir görünümü beraberinde getiriyor. Ayrıca kablosuz klavye ile kullanım imkanı sunan model, böylelikle tam ekran kullanıma da olanak tanıyor. İster ekranı bölün, ister tam kullanın.

Web sayfalarını sonsuza kadar ilerletiyormuş gibi hissedebileceğiniz ekran konsepti, pek tabi sizi daha yoğun şekilde ‘dokunmatik’ bir deneyime davet ediyor. Burada her ne kadar konsept dahilinde olsa da katlanabilir tablet-laptop arasındaki çizginin hiç olmadığı kadar yakın olduğuna da şüphe yok.

MSI GS66 Stealth

Oyun bilgisayarlarında yenileme hızları büyük önem taşır. MSI’ın bu iddialı modeli, son dönemin en yüksek yenileme hızı sunan laptopları arasında. Aynı zamanda ince ve hafif tasarımıyla şaşırtıyor. Gösterinin diğer yıldızı ise şüphesiz 300Hz Full HD ekranı. Yetenekleri ile göz dolduran 15 inçlik ekranla gelirken öncülü GS65’in ağırlık ve boyutlarını da genel itibarıyla koruyor. Yeniden tasarlanmış, daha ince fan kanatları ise soğutma anlamında beklentileri karşılıyor. Başarılı kompozisyonlara bayılırız. Oyun dendiğinde gereklilikleri tam olarak sunan laptoplara da ve şu bir gerçek ki bu çarpıcı model oyuna ilişkin tüm gereksinimler için ideal seçenekler arasında.

Dell Concept Ori ve Concept Duet

Dell’in bu senenin başlarında görücüye çıkardığı yeni XPS 13 ile sağladığı heyecan, bir yönüyle eksik kalmıştı. İşte o boşluğu dolduran modeller şüphesiz Concept Ori ve çift ekranlı Concept Duet. Seri üretim aşamasına geçilmemiş olmakla birlikte geleceğin Dell modellerine dair ciddi işaretler sunan modellerden Ori, sofistike bir tarza sahip ve bizlere origami sanatını hatırlatarak katlanabiliyor. QHD+ çözünürlüklü 13 inç ekranı öne çıkıyor.

Dell Concept Duet ise Dell XPS 13 2 in 1 modelini anımsatarak daha tanıdık bir görünüm vadediyor. Ancak bir fazlasıyla; üründe 13.4 inçlik Full HD çözünürlüklü ikinci ekran var. Çoklu görevlerde ayrı ayrı kullanılabilen ekranlar, böylelikle birden fazla işlem için daha hızlı gerçekleştirilebilme imkanı vadediyor.

Ek olarak ekranlardan birinin üzerine gerektiğinde klavye yerleştirilebiliyor. Böylelikle fütürizm geleneksel hale dönüşüyor. Öte yandan ikinci ekranla birlikte ortaya oldukça ağır bir laptop çıkıyor, zira çantaya atılıp taşınması neredeyse imkansız. Model, Windows 10X işletim sistemiyle geliyor.

Acer ConceptD 7 Ezel

“Menteşe üzerinde yüzen ekran” konseptine sahip olan Acer ConceptD 7 Ezel, dev bir eskiz defterine dönüşmesine izin veren esnek ekrana sahip. İçerik oluşturucular için güçlü bir dizüstü bilgisayar. Esaslı yeniliği menteşe sistemi sayesinde ekranı laptop tabanının üzerine yerleştirmeye olanak tanıması. Bu hareketli konsept, son dönemde gördüğümüz en inovatif yeniliklerden.

İlginç bir diğer yönü ise ‘dev bir tablete’ dönüşebilmesi. Neredeyse bir akıllı tahta gibi kullanılabiliyor. Ayrıca bu farklı modelde Intel’ın 10. Nesil H serisi işlemcileri, GeForce ekran kartları donanım ekseninde öne çıkanlar arasında. Acer ConceptD 7 Ezel’ın yanı sıra bir de Acer ConceptD 7 Ezel Pro var ki, bu seride performansı uç noktalara iten Intel Xeon ve bir Quadro RTX 5000 grafik kartı söz konusu.

MSI Creator 17

Dünyanın ilk mini LED laptopu MSI Creator 17, normalden çok daha parlak ekranıyla öne çıkıyor. Daha iyi HDR ve bölgesel aydınlatma sunarken oyuna dair performansta belirleyici etkiyi beraberinde getirecek bir ekranla geliyor. Modelin öne çıkan diğer yönü ise muazzam sofistike tasarımı. Süper-şık ön paneli, kullanışlı klavye ve touch pad’le tamamlanıyor. Renk düzeninde de sadeliği öne çıkaran modelde incelik ve hafiflik de dikkat çekiyor. Genel itibarıyla niş bir görünümle sizi karşılayan model, tasarım dünyasının göz bebeklerinden Apple MacBook Pro’nun tahtını da hiç olmadığı kadar yüksek şiddette sallıyor.

Lenovo ThinkPad X1 Fold

 

Lenovo, dünyanın ilk katlanabilir ekranlı bilgisayarı olan ThinkPad X1 Fold ile dizüstü bilgisayarları da dönüştürdü. ThinkPad modelinde kullanılan malzemeler arasında hafif metal ve karbon fiber karışımı yer alıyor. Modelin kapak kısmında ise deri folyo kullanılıyor.

ThinkPad markasından beklenen dayanıklılığı ve güvenilirliği sunan ThinkPad X1 Fold, 13.3 inçlik OLED ekranla sunuluyor. Model 1 kilodan daha düşük bir ağırlığa sahip. Buna ilave olarak kullanıcıların ihtiyaçlarına göre diledikleri zaman rahat bir şekilde tablet ekranı formatından tam düz ekran formatına geçmelerine olanak sağlıyor.

X1 Fold modeli, Lenovo’nun yakın zaman önce duyurduğu Motorola razr cep telefonu modelini de kapsayan katlanabilir ekranlı gelecek konusundaki taahhüdünü yerine getirdiği ürünlerden yalnızca biri. 2020’nin ortalarında satışa sunulması bekleniyor.

Asus ZenBook Pro 14 (UX480)

Profesyonel sanatçılar, tasarımcılar, programcılar ve yeni teknolojilerin heyecanlandırdığı tüm yaratıcı zihinler için tasarlanan yüksek performanslı ZenBook Pro, dizüstü bilgisayar deneyimini yeniden tanımlayan ScreenPad özelliğiyle geliyor. Dizüstü bilgisayarların dokunmatik yüzey (touchpad) işlevini yüksek çözünürlüklü, tümüyle renkli bir dokunmatik ekranla birleştiren ScreenPad, hem Windows uygulamaları hem de kendi ScreenPad Uygulamalarıyla zekice etkileşimler kurmak için yepyeni yollar sunuyor. İçeriğe duyarlı araçlar kullanan değişken fonksiyonlar iş akışını ve üretkenliği artırırken, ScreenPad’i ihtiyaçlara göre tümüyle özelleştirmek de mümkün oluyor. Öte yandan ZenBook Pro 15 (UX580), 15 inç FHD ekranın yanı sıra en güçlü Intel Core i9 işlemciler ve harici grafik işlemci kullanıyor.

HP Elite Dragonfly G2

Laptoplarımızın güvenliği de önemli. Ancak bazen beklenmedik kazalar söz konusu olabiliyor. Neyse ki HP, yeni Elite Dragonfly G2 ile kaybolan laptopları bulmayı kolaylaştırıyor. Nasıl mı? Modelde Tile adı verilen bir takip teknolojisi mevcut. Bu teknoloji ile kayıp bir laptopun konumu kolaylıkla izlenebiliyor. Diğer taraftan bu model, Sure View Reflect entegre gizlilik ekranı opsiyonuyla tercih edilebiliyor. Tile teknolojisini yerleşik olarak sunan HP Elite Dragonfly G2, aynı zamanda dünyanın ilk 5G’li laptoplarından biri. Diğer taraftan bu model, Sure View Reflect entegre gizlilik ekranı opsiyonuyla tercih edilebiliyor. Son olarak 4K veya Full HD ekran seçenekeri ile sunulan HP Elite Dragonfly G2, 10. Nesil Intel Core işlemcilerle geliyor.

Alienware Area-51m

Alienware Area-51m; yükseltilebilir, hız aşırtma uygulanabilir masaüstü tipi 9. Nesil Intel Core işlemciler ve NVIDIA GeForce RTX grafiklerle gelen çarpıcı bir 144 Hz G-SYNC 17 inç ekranlı dizüstü oyun laptobu. Güç rekabetinde fark yaratacak bilgi-işlem gücü sunan maksimum 8 çekirdek, 16 iş parçacıklı Intel işlemcilere sahip ilk Alienware dizüstü bilgisayarında nagnezyum alaşımlı kasa ve gelişmiş soğutma sistemi de öne çıkanlar arasında.

İz takibi, DLSS ve yapay zeka ile geliştirilmiş grafikler gibi en yeni NVIDIA teknolojilerinden de yararlanan Area-51m, nihayet oyuncuların en yüksek performanslı masaüstü bilgisayarlarla bile yarışabilen bir güçten yararlanmalarına olanak sağlamak için tasarlandı.En sofistike özelliklerinden biri ise CPU ve GPU yükseltme imkanları. CPU yükseltmeleri standart masaüstü sınıfı işlemciler, GPU yükseltmeleri ise onboard grafik kartı modülü veya Alienware Grafik Kartı Amplifikatörü kullanılarak gerçekleştirilebiliyor.

ScreenPad: Geleceğe dokunun

5,5 inç FHD dokunmatik ekran ile birleştirilmiş bir Windows Hassas Dokunmatik Yüzeyi (PTP) olan ScreenPad, dizüstü bilgisayarla çalışmak için devrim niteliğinde yeni bir yol sunuyor. ScreenPad’in yardımcı fonksiyonları, kullanıcının o anda yapmakta olduğu işleme ayak uyduracak şekilde çalışıyor. Böylelikle aynı anda birden fazla görevi sürdürmek ve işleri tamamlamak hem daha kolay hem de daha hızlı hale geliyor.

Lenovo ThinkBook Plus

Bireysel verimliliği ve odaklanmayı artırma esaslı olarak geliştirilen e-mürekkep özellikli ekrana sahip bir dizüstü bilgisayar olan ThinkBook Plus, son dönemin ilgi çekici yeniliklerinden. Ekran, çizim yapmak ve yüksek hassasiyetli kalem (Precision Pen) ile not almak için kullanılabildiği gibi kapak kapalı durumdayken önemli bildirimleri almak için de işlev sunuyor. ThinkBook Plus kullanıcıların çoklu-görevleri yerine getirirken maksimum verimlilik elde etmelerine yardımcı olmak için yenilikçi özellikler ve işlevler sunuyor.

5G’de sıçrama yılı

5G, 2020’nin öne çıkan yeniliklerinden. Ocak ayındaki CES 2020 teknoloji fuarında 10’a yakın 5G’li yeni model duyurusu gerçekleştirildi. Bu da 5G’nin sadece akıllı telefonlarda patlama yapmadığını, laptoplara da sirayet ettiğini gösterdi. Katlanabilir tasarım, yapay zeka desteği, üstün güvenlik özellikleri gibi yenilikler de son döneme damgasını vuruyor.


 

Exit mobile version