En Uzun Menzilli Elektrikli Otomobiller

En uzun menzilli elektrikli otomobiller listesi ile piyasadaki en iyi menzile sahip elektrikli araçları incelemenize yardımcı oluyoruz.

Sürüş menzili, elektrikli otomobil satın almayı düşünenlerin en büyük endişelerinden biri. Bunun nedeni, menzil endişesinin, yani EV’nizin bir yolculuğu tamamlamak için gereken pil dayanıklılığına sahip olmayacağı endişesinin çok güçlü bir demotive edici faktör olması şüphesiz. Geleneksel bir arabada benzinin bitmesi gibi, aniden şarjı biten bir EV’yi kullanmak da kimsenin eğlence anlayışına uymaz. Bu nedenle en uzun menzilli elektrikli otomobiller listesini hazırladık.

Bunları aklımızda tutarak, minimum 482 km toplam sürüş menzili sunan, 2023 model yılı için EPA tarafından yayınlanan derecelendirmelere sahip ve şu anda satışta olan araçları bir araya getirdik. Araçlar, lüks SUV’lardan yüksek performanslı spor sedanlara, kamyonetlerden pratik crossover’lara kadar stil ve boyut bakımından farklılık gösteriyor. Şarj başına en iyi menzili sunan arabayla en tepeden başlıyoruz, sonra aşağıya doğru ilerliyoruz.

En Uzun Menzilli Elektrikli Otomobiller Listesi

Tüm aralıklar EPA tarafından tahmin edilen rakamlara dayanmaktadır, tekrar vurgulamak gerekirse tamamen tahmindir. GMC Hummer EV pikap gibi EPA tahminleri olmayan araçları listemize dahil etmedik; Üretici tahminleri de bu liste için yeterli değil.

Menziliniz, hava durumu, aracı sürdüğünüz yer, sürüş tarzı, pil doluluk durumu ve daha fazlası dahil olmak üzere bir dizi faktöre bağlı olarak değişebilir. Burada listelenen fiyatlar, en iyi sürüş menzilini sağlayan özel donanımlar içindir. Seçtiğiniz donanıma bağlı olarak sürüş menzilinde büyük farklılıklar olabilir.

Lucid Air

Lucid Air Menzili

Lucid Air, Tesla Model S’i tahtından indirdi ve uzun menzilli şampiyon olarak yerini aldı (en azından şimdilik). 836 km menzil sunan Air Dream Edition’ın stokları tükense de, AWD ve 19 inç lastiklere sahip Grand Touring, 830 km menzille çok da geride değil. Daha düşük model yılı 2023 donanımları bile (Touring ve Pure) hala 640 km’den fazla menzilde geliyor.

Tesla Model S Menzili

Hızlı, lüks ve geniş, elektrikle çalışan bir sedan. Ülkemizde de bolca görmeye başladık. Model S, 2012 yılında sahneye çıktığından beri insanların elektrikli otomobillere bakış açısını değiştirdi. Dünyanın en hızlı spor otomobillerinden bazılarına rakip olabilecek keskin yol tutuşu ve 0-100km hızlanma özelliğiyle Model S, eksiksiz bir elektrikli.

Standart Model S, çift motorlu AWD ve 19 inç tekerleklerle EPA tarafından tahmin edilen 650 km’lik bir sürüş menzili sağlarken, daha güçlü Plaid versiyonu daha küçük tekerleklerle maksimum 635 km menzile ulaşıyor. Her iki model için de daha büyük 21 inç jantlar maksimum menzili azaltıyor. Genel olarak büyük jantın menzili azaltan bir faktör olduğunu da belirtelim.

Hyundai Ioniq 6 Menzili

Tamamen yeni 2023 Ioniq 6, Hyundai’nin tamamen elektrikli alt markasında Ioniq 5 SUV’den sonra gelen ikinci araç ve sedanın 18 inç jantlara sahip uzun menzilli RWD modeli. Uzun menzilli modelde mevcut AWD’nin tercih edilmesi maksimum menzili 508 km’ye düşürüyor ve 20 inç tekerleklerle gitmek ise bunu daha fazla etkiliyor. Bu arada, en uygun fiyatlı SE standart menzilli varyantın seçilmesi, maksimum menzili önemli ölçüde yalnızca 385 km’ye düşürüyor.

Tesla Model 3 Menzili

Genel boyut ve fiyat açısından Model S’nin küçük kardeşi, ancak konu geniş menzil sunma konusunda Tesla’nın Model 3’ü kendine has. Model 3’ün “Uzun Menzilli” isimli seçeneği, 575 km ile en yüksek menzili sunuyor, ayrıca çift motorlu AWD’ye sahip daha güçlü Performans modeli, 505 km menzille bir sonraki en yetenekli Model 3 olarak öne çıkıyor. Bu arada, “Standart Menzil” Model 3, 437 km’lik kullanışlı bir menzil sunuyor.

Tesla Model X Menzili

Tesla, kısmen çift motorlu AWD ve 20 inç tekerleklere sahip Model X SUV’da sunulan 560 km menzil sayesinde bu listede güçlü bir varlığa sahip. Model X’te bulunan ilginç özellikler arasında, ön koltukların üzerinde kavis çizen devasa bir ön cam, gökyüzüne açılan arka Falcon Wing kapılar ve mevcut küçük bir üçüncü sıra koltuk yer alıyor.

Mercedes-EQ EQS450 Sedan Menzili

Mercedes’in EQ alt markasının ilk tamamen elektrikli modeli olan EQS Sedan, 2022’de S-Serisi’nin pille çalışan muadili ve Tesla Model S’nin yeni rakibi olarak piyasaya çıktı. Motor 450+ modeli, 563 km ile serideki en yüksek menzili sunuyordu, ancak henüz 2023 için EPA derecelendirmesini almadı; bunun yerine, ikinci bir motor ve 547 km menzil için AWD ekleyen 450 4Matic ikinci sırada yer alıyor. EQS580 modeli ayrıca çift motorlu AWD kurulumuyla da tercih edilebiliyor.

Tesla Model Y Menzili

Model 3 sedan ile aynı platform ve güç aktarım mekanizmasına sahip olan Model Y SUV, 2020 model yılı için tanıtıldı. Model 3 gibi Model Y de hızlı direksiyon refleksleri ve ani hızlanmalarda sizi koltuğunuza sabitleyecek yeterli gücü sunuyor. 19 inç jantlara sahip Uzun Menzilli model 531 km ile zirveye çıkarken, daha fazla güç arayan müşteriler hala 487 km menzile sahip olan Performans modelini tercih edebilir.

Rivian R1T Menzili

Yakın zamanda yapılan bir yazılım güncellemesinin ardından, Rivian R1T kamyonetin menzilinde kayda değer bir artış görüldü: R1T’nin EPA dereceli menzili 505 km’den 527 km’ye çıktı. Markanın satışa çıkan ilk tamamen elektrikli pikapı olan R1T 135 kilowatt saatlik büyük bir pil takımına ve dört motorlu düzeneğe sahip.

BMW iX Menzili

Elektrikli SUV iX, maksimum 521 km menzille listemize katılıyor. Bu menzile, 20 inç tekerleklere sahip daha az güçlü AWD xDrive50’de ulaşabilirsiniz; daha büyük 21/22 inç jantlarla fiyatlar artıyor ve menzil de beklendiği üzere düşüyor; 22 inç jantlara sahip yeni performans odaklı 2023 iX M60’ta ise 440 km’ye kadar düşüyor. iX’in dış tasarımının veya dokunmaya duyarlı kontrollerinin büyük hayranı değiliz, ancak onu sürmek gerçek bir keyif.

Not: Menziliniz, hava durumu, aracı sürdüğünüz yer, sürüş tarzı, pil doluluk durumu ve daha fazlası dahil olmak üzere bir dizi faktöre bağlı olarak değişebilir. Burada listelenen fiyatlar, en iyi sürüş menzilini sağlayan özel donanımlar içindir. Seçtiğiniz donanıma bağlı olarak sürüş menzilinde büyük farklılıklar olabilir. En uzun menzilli elektrikli otomobiller listesini incelerken bunu göz önünde bulundurmalısınız.

Exit mobile version