En Popüler Ücretsiz Mobil Oyunlar

Tank Stars

iOS, Android

Son dönemin en trend yapımlarından biri olan Tank Stars, çizgi film-vari grafikleriyle tank oyunları tarafındaki ender örneklerden. Klasik savaş ortamlarından sıkılan mobil oyuncular için tam bir ilaç. Özellikle tablette oynanabilecek en iyi mobil yapımlar arasında.

Arena of Valor: 5v5 Arena

Ücretsiz – iOS

Tencent Games tarafından geliştirilen yeni 5v5 çok-oyunculu online savaş arenası (MOBA) tarzı yapımda arkadaşlarınızı ormana çağırıp savaşıyorsunuz. Orman deyip geçmeyin, sizi bekleyen sürprizler var burada. Büyücü, suikastçi gibi rollerde (40’ı aşkın) olarak oynayabileceğiniz Arena of Valor: 5v5 Arena’da oyuncularla anında eşleşme ve 10 dakikalık savaşlar hem zamanla hem de düşmanlarınızla rekabet anlamına geliyor. Dikkat edin her an etrafı- nızda gizemli bir ‘ölüm nedeni’ belirebilir!

Vainglory 5V5

Ücretsiz – iOS

‘En İyi Mobil Oyun’ ödülü sahibi, PvP MOBA türündeki yapımda fantastik ejderhalar, destansı kahramanlar ve savaşmaya hazır mütte- fiklerle birlikte çıkılacak amansız serüvenlerle karşı karşıyasınız. Kendi alanında en iyilerden biri olan multiplayer oyun Vainglory 5V5’te, düşmanları alt ederken stratejik düşünme ve konsantrasyon da önemli gereklilikler. Süre ise Arena of Valor: 5v5 Arena’dakinden bir miktar daha kısa (5 dakika) ama amaçlar benzer: Hayatta kalmak. Bu arada 120fps desteğine de sahip. Müthiş değil mi?

Fortnite

iOS, Android-Beta

İnanılmaz derecede popüler olan bir oyun Fortnite. Yeni silahları, zorlukları ve

oyun modlarını ortaya çıkaran, daha fazla arcade tarzı içermesiyle, erişilebilir bir estetik ve haftalık güncellemeyle, bu oyunun her zamankinden daha sıcak olmasına şaşmamalı. Mobil versiyon, parçalarınızı konsollardan ve PC versiyonundan bile taşıyabilir.

The Walking Dead No Man’s Land

iOS, Android

RPG türündeki aksiyonla dolu mobil oyunda AMC kanalının The Walking Dead dizisinden Rick, Darly, Michonne gibi unutulmaz karakterleri yönetip zombilerin hüküm sürdüğü ürpertici bir dünyada hayatta kalmaya çalışıyorsunuz. Michonne’u alıp yakın dövüşte iddianızı konuşturabilir, düşmanları uzaktan etkisiz hale getirmesi için Rick’i tercih edebilirsiniz. Darly’nin arbaletiyle uzak bir mesafeden öldürmeyi veya Abraham’ın saldırı tüfeğiyle sürüleri biçmeyi deneyebilirsiniz. Zombi oyunları sevenler için daha iyisi yok. Üstelik ücretsiz.

Last Day on Earth: Survival

iOS, Android

Post apokaliptik bir dünyadayız, sene 2027 (umarız bu kadar kötüsüyle karşı karşıya kalmayız) insanoğlu virüs salgınlarıyla kırılmış durumda. Hayatta kalan az sayıda insanın zombilerin arasında ilerlediği, kendini izole ederek bir hayat kurduğu ama tehlikelerden bir türlü yakasını silkemediği bir deneyim söz konusu bu oyunda. Üstelik hayatta kalmak için sadece zombi saldırılarından korunmanız yeterli değil, açlık ve susuzlukla da yüzleşiyorsunuz, bu konuda planlar yapmanız gerekiyor.

Modern Combat Versus:

Çok Oyunculu Çevrimiçi FPS iOS,Android

2018’in ödüllü oyunlarından biri olan Modern Combat Versus, dahiyane kurgusu ve üstün grafikleriyle kendi alanında en iyilerden. Son dönemin trend mobil oyun tercihi multiplayer’ı destekleyen yapımda 4 kişilik takımlar kurarak savaşlara dahil oluyorsunuz.

Kafa Topu 2

iOS, Android

Online olarak oynanan Kafa Topu’nda karşılıklı iki futbolcu birbirlerine kafayla gol atmaya çalışıyor. Topu çelmek için yapabildiğiniz tek hareket ise kafanızla vurmak. Bu şekilde eğlenceli bir oyun deneyimi söz konusu oluyor. Oyunda süper-güçler de var, ateş halini alan futbol topu ve daha birçok öğesiyle sizi sürekli olarak tutmayı biliyor.

 FIFA Futbol

iOS, Android

Konsol ve PC’ye her yıl düzenli olarak gelen FIFA serisi

spor oyunlarının 2018-2019 sezonuna özel mobil versiyonunda gerek takım kurma gerekse online maç yapma imkânı sunuluyor. Böylelikle konsola son derece yakın bir oyun deneyimi vaat ediliyor. Detaylı grafikler ve keyifli bir oynanışa sahip olan yapım, mobilde oynayabileceğiniz en iyi futbol oyunu.

Score! Hero

iOS, Android

Bir diğer futbol oyunu da Score! Hero. Oyun, temelde ‘golü bulma’ yollarınızı sınıyor. Kaleciyle karşı karşıyasınız ve topun gideceği yönü parmağınızla belirliyorsunuz,

oraya şut çekiliyor. Ağlarla buluşan topun ardından gol sevinci yaşıyorsu- nuz. Bu şekilde goller bularak sürekli daha zor pozisyonlarla karşı karşıya kalacaksınız. Açıları iyi değerlendir-

mek, denge ve makul noktalara gönderilen toplarla oyunda seviye atlıyorsunuz. Son yılların ciddi gelişim gösteren futbol oyunu dendiğinde en keyifli oynanışa sahip yapımlarından.

Recoil Game

iOS, Android

Multiplayer oyunlardan hoşlanıyorsanız denemeniz gereken bir diğer yapım da kesinlikle Recoil Game olmalı. Bu oyunda 250 metrekare yarıçap üzerinde 16 oyuncuya kadar multiplayer heyecanı yaşıyorsunuz. Recoil Game; özellikle düşmanın ateş ettiği noktadan ses gelmesi, silahın geri tepme efektleri, gelişmiş silahlar, sürekli aksiyon öğeleriyle sanal saldırı ve savunma konularında muazzam bir online oyun vaat ediyor.

Onmyoji Arena

iOS, Android

Bir başka muazzam MOBA oyunu da Onmyoji Arena. Japon kökenlerinden aldı- ğı mirası çok yerinde işleyen yapımda yenilikçi haritalar, 3D modellemeler, detaylar, etkileyici bir Fog of War modu ve daha da büyük bir Shikigami öne çıkanlar arasında.

Clash Royale

iOS, Android

İkonik ve biraz da ‘yaşlı işi’ Clash of Clans’in yaratıcılarının ‘benzer türdeki’ oyunu Clash Royale, son yılların yükselen trendi gerçek zamanlı multiplayer savaş türünün en eğlenceli örneklerinden. Clash of Clans birlikleri, büyüleri ve savunmaları ile birlikte Royale’leri içeren düzinelerce kartı toplayıp yükselttiğiniz oyunda Royale’ler Prensler, Şövalyeler, Yavru Ejderhalar ve daha fazlasıyla düş- manların üzerine çullanıyorsunuz.

Sea Battle 2

iOS, Android

Bugüne kadar dünyada milyonlarca kişi tarafından oynanan Amiral Battı oyununu mobil cihazınıza taşıyan Sea Battle 2’de gemiler, uçaklar denizaltılar, mayınlar, radarlar ve daha bir sürü şey emrinizde. Gemilerinizi oyun alanına yerleştiriyor, rakibinizin bölgelerine saldırıp gemi- lerini batırmaya çalışıyorsunuz.

Mobile Legends: Bang Bang

iOS, Android

Gerçek rakiplere karşı yepyeni bir 5e5 güç gösterisi. Takım oluşturmak ve 10 dakikalık savaşlarla MOBA türündeki bir diğer feno- men. Kısa sürede gerçekleşen (10 saniye) eşleşmeler ve mobil platformda etkileyici seviyelerdeki mini e-spor deneyimi. Göz atmalısınız.

World of Tanks Blitz

iOS, Android

Efsanevi tank avlama oyunu, özellikle gençler arasında tam bir ikon halini almış du-

rumda. 100 milyonu aşkın oyuncuya sahip olan yapımda ekip savaşları ya da tek başınıza

düşmanları avlama şeklinde iki alternatife sahipsiniz.

BADLAND

iOS, Android

‘Yılın Oyunu’ de ödülü kazanan aksiyon ve macera oyunu BADLAND, hayatta kalmanızı gerekli kılan ama benzerlerinden etkileyici özellikleriyle ayrılan çarpıcı bir oyun. Çeşitli yaratıklar, ağaçlar ve çiçeklerle dolu devasa bir ormanda, tek tarafa doğru ilerleyeceğiniz sürükleyici bir aksiyon ve macera oyunu aynı zamanda.

BombSquad

iOS, Android

Bombaların havada uçuştuğu oyunda yönettiğiniz sevimli karakterle hayatta kal- maya çalışıyorsunuz. Online oyunda her an yeni oyuncuların fırlattığı bombalar ya da size yönelttiği silahlarla karşı karşıyasınız. Tetikte olmalı ve onlardan kurtulup saldırıya geçmeniz bekleniyor. Basit ama eğlenceli bir oynanışa sahip olan Bomb- Squad, Android TV üzerinden gamepad’le de oynanabiliyor.

Pokémon Quest

Android, iOS

Pokémon oyunları sadece Nintendo Switch’te değil elbette, mobil cihazlarda da keyifli yapımlarla karşımıza çıkabiliyor. Pokémon Quest ile küp şeklindeki Pokémon’u bir maceraya çıkarırsınız. Tumblecube Adası’ndayken gizli hazineyi arayabilir ve vahşi Pokémon’la savaşa- bilirsiniz. Oyun ayrıca Pokémon Blue ve Pokémon Red’den karakterler de içeriyor.

 Dragon Ball Legends

Android, iOS

Dragon Ball serisinde son birkaç̧ yıldır yeniden canlanma görülüyor ve Dragon Ball Heroes bu konuda büyük başarı kazandı. Oyun çok eğlenceli, özellikle de bir Dragon Ball hayranıysanız. Siz farklı seviyelerde bir dizi mücadeleyi yürütürken, bu sırada oyun yetenekleri ve karakterleri topladığınızı görür. Ayrıca, seyyar durumda oynamayı kolaylaştırmak için portre modunda oynanacak şekilde geliştirilmiş.

PUBG Mobile

2018’in en iyi oyunu olduğunu tartışmaya gerek yok, üstelik heyecan fırtınası aralıksız devam ediyor. Kimi oyun otoritesine göre tüm zamanların en iyi mobil oyunu olan PlayerUnknown Battlegrounds, namı-diğer PUBG, olağanüstü şık detayları ve harikulade oynanışıyla tutkunu olma olasılığınızın oldukça yüksek olduğu bir yapım.


 

Exit mobile version