En Klas PlayStation 4 Kulaklıkları

PS4 meraklıları için oyunun işitsel ayrıntılarını bağlı olduğu TV’nin ses özellikleri ile duymak elbette bir tercih, ancak çok daha ileri seviyedeki performans beklentikleri söz konusu olduğunda iyi bir oyun kulaklığı ihtiyacı aşikâr. Bu noktada hem oyundaki seslerin en iyi şekilde duyulması hem de online için takım arkadaşlarıyla iletişim için seçenek yelpazesi oldukça geniş. Peki en iyi PS4 kulaklıkları hangileri? İşte yanıtlar…

SteelSeries Arctis Pro + GameDac

 

Fiyat: 1999 TL

 

Yüksek duyarlıklı ses oyunla buluşuyor. Üst segmentteki en iyi kulaklık alternatiflerinden biri olan Arctis Pro + GameDAC Yüksek Çözünürlüklü oyun ses sistemi, her bileşeni ile sağlam ve güçlü sesi, PS4 dijital çıkışından kulaklarınıza kadar taşıyabilmek için titizlikle sunuyor. Bir adet kulaklık ve yanında bir de dijitalden analoga dönüştürücü (DAC) bulunduran sistem, ‘tamamen oyuna yönelik’ olmasıyla dikkat çekiyor. Kayıpsız WAV, FLAC, ve DSD dosyalarının nefes kesen kalitesini deneyimlemek, GameDAC’ın doğal 96 kHZ, 24-bit desteğiyle yüksek çözünürlüklü oyun seslerine şimdiden hazırlık yapmak isteyenler için birinci sınıf bir alternatif vaat ediyor.

Arctis Pro Kulaklık, yüksek çözünürlüklü ses çıkışı 40.000 Hz’e kadar üretebilen yüksek yoğunluklu neodim mıknatıslara sahip, bu da çoğu standart kulaklığın yapabildiğinin neredeyse iki katı (22.000 Hz). Arctis Pro + GameDAC’in kalbinde, ESS Sabre 9018 Reference DAC, 121 dB dinamik erim ve -115 dB THD+N ile eşsiz ses kalitesi sunuyor.

Bu özellik, bas sesini daha sıkı, ayrı ses efektlerini daha belirgin hale getirerek konumsal işaretleri kesinleştirimeye yarıyor. DTS’nin ünlü surround sesinin yeni nesli olan Headphone:X v2.0, sesin tüneldeymişsiniz gibi çıkmasını önleyerek, son derece hassas konumsal işaretler sunarak sizi aksiyonun içine çekiyor. Etrafınızdaki tüm sesler hayat buldukça, siz de kendinizi oyunda kaybediyorsunuz.

Bu çarpıcı oyun kulaklığı modelinin ödülleri saymakla bitmiyor…

GameDAC’in OLED menüsü, ChatMix özelliğiyle oyun ve sohbet sesinin mükemmel dengesini hızla bulmanızı sağlıyor. Bu aygıt için kulaklık sesini azaltıp yükseltmeye yarayan klasik metodun sonraki adımı demek yanlış olmaz. Son olarak oyun alanında en iyi mikrofon olarak bilinen Arctis ClearCast mikrofon, stüdyo kalitesinde ses netliği ve uğultu kesme sağlıyor.

Öne çıkan özellikleri

 

Turtle Beach Elite Pro Tournament

Fiyat: 1555 TL

 

Bir başkaldırı mı desek? Bu ürün Xbox için uygun değil, adeta PS4 ve PS4 Pro için meydana getirilmiş. Hatta PC’ye de pek yatkın değil, USB için herhangi bir arabirim desteği yok. Yani örneğin bir Mac’te kullanmak istiyorsanız başınız ağrıyabilir. Özetle PS4 için yaratılmış, ‘doğa üstü’ bir oyuncu kulaklığı ile karşı karşıyayız. Turtle Beach Elite Pro Tournament’in tasarımına değinmemek olmaz; ComforTec adı verilen patentli ayar sistemi sayesinde kafa bandını yüksek konforda deneyimliyorsunuz. Aerofit adı verilen kulaklık yastıkları da rahatlık ve serinlik sağlıyor. Üstelik dış sesleri engelleyip bas tepkilerini geliştiriyor. ProSpecs Gözlük Rahatlık Sistemi adına sahip bir diğer inovatif özelliği sayesinde de gözlükle kullanımda yeni seviye açıklık kazanıyor; baskı azaltan teknoloji sayesinde kulaklığınızı gözlüklerinizle birlikte rahatça takabiliyorsunuz. Peki ses kalitesi? Beklentileri yükselttik değil mi?

Neyse ki bu alanda da son derece güçlü bir oyun kulaklığı ile tanışıyorsunuz. 7.1 çevresel ses ile her sesin tam olarak nereden geldiğini duyacağınız, Oyunlar, filmler ve müzik için özel ayarlanmış çevresel ses modları ile ses tercihlerinizi kişiselleştirebileceğiniz

Saat altı yönünden yaklaşan düşmanlar, pusu öncesi doldurulan silahlar ve uzaktan yardım getiren araçlar gibi etrafınızdaki her bir sesi duyarak rekabette bir adım öne geçeceğiniz çarpıcı bir füzyon söz konusu. Evet, her şeyi duyuyorsunuz! Tam 50mm büyüklüğündeki Neodim Mıknatıslı Nanoclear hoparlörlerden farklı bir sonuç beklenemezdi zaten.

TruSpeak Teknolojili Profesyonel Oyun Mikrofonu ile sesinizin yüksek ve net biçimde duyulduğundan emin oluyorsunuz.

Öne çıkan özellikler

Sony PS4 Gold Wireless

Fiyat: 749 TL

Sony PlayStation 4 için özel olarak geliştirilmiş bu oyuncu kulaklığının genel itibarıyla en çok tercih edilen model olduğunu tahmin etmek zor değil. Hemen hemen tüm PS4 satış noktalarından temin edilebilen model, kullanıcıların birbirlerine tavsiye de ettikleri, yani ‘kulaktan kulağa’ herkese yayılan bir kulaklık aynı zamanda. Biz de haksız sayılmaz.

Ününün kaynağını ise sade ama konforlu tasarım ve ideal ses kalitesi oluşturuyor. Üstelik fiyatıyla da son derece erişilebilir bir alternatif. 7.1 virtual surround ses özelliği ile gelen oyun kulaklığında bu sayede aksiyonun her detayın yüksek verimlilikte duyuyorsunuz.

Çok konumlu gürültü engelleyen gizli mikrofonları sayesinde çok net şekilde arkadaşlarınızla sohbet edip takım arkadaşlarınızla taktikleri tartışabildiğiniz oyun kulaklığında özel ses ayarları oluşturmak veya geliştiricilerin kendi oyunları için özel olarak hazırladığı modları kullanmak da mümkün. Bu noktada stratejik olarak konumlandırılmış mikrofonlardan her ikisinin kulaklığı nasıl takarsanız takın söylediğiniz her kelimenin net olarak algılanmasını sağladığını ve entegre gürültü engelleme teknolojisiyle birlikte takım arkadaşlarınızın yalnızca gereken kısımları duyduğunu da hatırlatalım. Dahili ses seviyesi ve mikrofonun sesini açma/kapama kontrolleri sayesinde ayarlarınızı dilediğiniz gibi düzenleyebildiğinizi de belirtelim.

Tasarımı noktasında çok iddialı olmadığını daha önce de belirtmiştik, diğer modellere göre kesinlikle çok daha sade. Siyah, beyaz ve mavi gibi renk alternatifleri ile oyun severlerle buluşan kulaklığın 500 Million Limited Edition seçeneği de görsel açıdan gayet iyi. Bu modelde yarı şeffaf lacivert renk ve detaylar ön planda.

Bu yazı, Newtech dergisinin Mayıs sayısından alınmıştır.


 

Exit mobile version