En İyi Uzun Yol Otomobilleri

Açıkçası sahile kadar iki saat süren bir yolculuktan bahsetmiyoruz. Bu liste uzun yola gitmek isteyeceğiniz araçlarla ilgili (belki de ülkeyi baştan başa geçmek için).  Pratikten çok beğenilenlere, aile dostu SUV’lerden klasik otomobil simgelerine kadar, burada tüm zamanların en iyi uzun yol otomobillerini bulacaksınız.

Lamborghini Urus


Liderleri gizlemeyelim. İki kelime: Lamborghini. SUV. Eğer para önemli değilse ve çok hızlı yolculuk etmeyi seviyorsanız, şimdi bu yazıyı okumayı burada kesebilirsiniz. Tamamen yeni 2019 Lamborghini Urus, muhtemelen istek listenizdeki tek uzun yol otomobili olacaktır. Şirketin ilk kez SUV pazarına girmesi dramatik bir durum. Urus, keskin açılı bir tavana, şık LED aydınlatmaya ve altıgen tekerlek yuvasına yerleştirilmiş büyük 22 veya 23 inçlik tekerleklere sahip. Bu, başkaları ile karıştırılamayacak bir SUV. İtalyan üretici saatte 190 mil hıza ulaştığını ve bunun da onu gezegende üretilen en hızlı SUV yaptığını iddia ediyor. 36 saat süren bir yolculuğa çıkmak istiyorsanız, aracınız hazır.

Jeep Cherokee XJ


Yıllar geçtikçe, çoğu SUV (hatta uç modeller bile) üreticiler, kullanıcıların off-road girişimlerinde bulunduklarını fark etmediklerinden yumuşatıldı. Buna örnek: Jeep Cherokee’nin platformunu Dodge Dart ile paylaşmasıdır. Ama eski Jeep Cherokee XJ, kaldırımda daha fazla zaman geçirmeden daha fazla harcama yapmayı planlayanlar için SUV’ların SUV’udur. Tarihin sizi yalanlamasına izin vermeyin. Bu sadece daha eski bir modeli bulabileceğiniz anlamına gelir. Artı, yedek ve satış sonrası parçaları kolayca bulunuyor, ekipman ve arkadaşlarınız için bolca yere sahip ve 4.0 litrelik motor uygun bakım ile sonsuza kadar çalışacaktır.

Porsche 911


“Hangi 911?” diye soruyor olabilirsiniz. Doğru soru, ama bir cabriolet olduğu sürece sorun değil. Meraklıları bir yolculuğa eğlence için çıkıyorlarsa, bir convertible olmalı. Dürüst olmak gerekirse, modern Porsche 911’in neredeyse her modeli, performansı, kullanımı, rahatlığı ve konforu dengelemek için hala en iyi spor otomobiller arasında yer alacaktır. Bir spor otomobil için, harika bir yol aracı olmasının yanı sıra, mükemmel bir günlük sürüş otomobilidir.

Ferrari GTC4Lusso


300 bin dolarlık bir yol aracı mı? Eğer bir 911 sizin için yeterli değilse, merakla anılan Ferrari GTC4Lusso onun yerini alabilir. 1,900kg’dan fazla ağırlık, herhangi bir standarda göre de ağırdır. Sahip olduğu dört adet kullanışlı koltuk (üç arkadaş veya bir arkadaş ve iki kişi için makul bir miktar bagaj yeri) ve yüksek performans, onu ideal bir uzun yol aracı yapıyor. 6.3 litrelik V-12 motoru 680 beygir gücüne ve 514 lb-ft’ye çıkan bu dört çeker, 320km hızda gidebilir.

Mazda MX-5 Miata


Tabii ki, çoğu ölümlü için, altı haneli fiyatlardaki spor arabalara nadiren ulaşılabilir. Mazda MX-5’e bir bakın. Miata, orta yaşlı kuşak için daha uygun gibi görünse de, en son Miata kuşağı bu görüntüden oldukça uzaklaşmış. Yeni MX-5, kısa vites kolu sayesinde çok hızlı ilgi çekti. Koltuklar diğer spor otomobillerden daha rahat ve aynı zamanda iyi bir yakıt ekonomisine de sahip. En önemli satış noktası üstü açık olması.

Honda Element


Honda Element ve Porsche 911’i herkesin tüm zamanların en iyi yol araçları listesine nasıl alacaklarına inanmıyorsanız, özelliklerine bir göz atın. Artık bırakılan (2011 yılı itibari ile) Element, büyük ölçüde kamyonete benzer tasarımı sayesinde, kitlesel bir çekicilik kazanmamıştı. Ama bu onu tam olarak harika bir yol aracı yapan şeydir. Tüm taşıma alanı, gerektiğinde aşağıya indirilebilen endüstriyel bir zemin kaplamasıdır. Bu, özellikle iki arka koltuk kaldırıldığında, içinde beklediğinizden çok daha fazlasını toplayabileceğiniz geniş bir kargo alanı sağlar. Dört koltuk da çiftler için ideal olarak tek bir yatak şeklinde yapılandırılabilir. Daha iyi çekiş ve kamp alanında yıldızları gözlemek için standart bir arka sunroof için AWD modeli uygundur.

Land Rover Range Rover Velar


 
Yeni-2018 Land Rover Range Rover Velar piyasadaki en çok yönlü SUV olabilir. Muhteşem bir iç mekana, ciddi bir off-road yeteneğine, bir dolu yeni nesil medya bağlantı seçeneklerine sahip ve eğlenceli, kolay ve konforlu. Buna, 50 bin doların altında bir fiyat etiketi ekledikten sonra, neredeyse mükemmel bir yolculuk değeri olan SUV için ciddi bir aracınız olur. Bu fiyat etiketi hızlı bir şekilde 380 beygir gücündeki V6 motoru gibi olmazsa olmaz seçeneklerde getirecektir.

Land Rover Defender


Şirketin en yeni modellerinin gösterişli teknoloji cihazları olmadan Land Rover markasının tüm efsanelerini istiyorsanız, klasik Land Rover Defender’dan daha mükemmeli olamaz. Bu jipin uzun geçmişi bir asırdan daha uzun bir süreye yayılıyor ve çoğu meraklısı bunu şimdiye kadar yapılmış en iyi, en off-road özellikli jip olarak görüyor. İster dağların üzerinde, ister Afrika’daki safarilerde, isterse yükseklerdeki akarsular arasında gidin, Defender neredeyse ihtiyacınız olan her yere gitmeniz için tasarlanmış. Bir sonraki yolculuğunuzda herhangi bir önemli süre geçirmeyi planlıyorsanız, başka birine bakmayın.

Classic Volkswagen Camper Van


Açıkçası, Volkswagen Camper Van’dan daha ikonik bir klasik kara yolculuğu aracı yok, bu yüzden bu listeye eklenmesi gerekiyor. Yolda gitmekten ziyade satın alırken daha fazla zaman geçirmeyi garantiliyor, ancak bir yandan da, otel odanızı ülke boyunca sürdüğünüzden, güzel, eğlenceli, nostaljik ve tamamen pratik. Sadece bol miktarda yedek parça ve sağlam bir araç kitine sahip olduğunuzdan emin olun.

1966 Chevy Corvette


Tabii ki, bir yol otomobilleri listesi klasik bir Amerikan otomobilini de hak ediyor. Önerimiz 1966 Corvette. Şık, belirgin silueti tartışmasız otomotiv tarihinin en güzel ve ayırt edici özelliklerinden biridir. Ciddi bir beygir gücüne sahip bir V8’i ekleyin ve nereye giderseniz gidin, müthiş bir sürüş vaat ediyor.

1965 Ford Mustang Convertible


Eğer Corvette’ten nefret ediyorsanız, yo araçlarında en iyi ABD yapımı değerli alternatif, ‘65 Mustang Convertible’dır. Daha uzun mesafeli bir yolculuk için, bu klasik araçtan daha fazla nostalji uyandıracak bir araba hayal etmek zor. Hangi üreticiye bakarsanız bakın, bu birinci nesil araba, spor otomobil tasarımının bir simgesidir. Ve bunun için onu selamlıyoruz.

Morgan 3-Wheeler


Tabii, Morgan 3-Wheeler teknik olarak bir araba değil, ama dil oyunlarına fazla takılmayın. Eğer pratiklik hakkında bir tartışmaya girmezseniz; yağmur, kargo alanı veya dişlerdeki bakteriler gibi sinir bozucu şeylerle ilgilenmezseniz; her şeyden önce eğlenceye değer verirseniz, Morgan 3-Wheeler sizin için bir yol aracı olur. Dünya tarihinde ilk 100 yıldan bu yana, biçim çok az değişti. İsterseniz ülkeyi baştan başa geçin, her zaman heyecan verici ve saf sürüş keyfi sağlar. İngiltere’nin Kraliyet Birliği’nden bir asker onu “yerden ayrılmadan uçmaya en yakın şey” olarak tanımlıyor.


Bu yazı, Newtech dergisinin Temmuz sayısından alınmıştır.

Exit mobile version