En İyi Tarihi Filmler

En iyi tarihi filmler neler? Bu soruyu cevaplamak çok zor olsa da en iyilerini içeren bir liste oluşturduk. Bu filmlere mutlaka göz atın.

Doğrusunu konuşmak gerekirse en iyi tarihi filmler söz konusu olduğunda bir liste oluşturmak oldukça zor. Bu zamana kadar izleyici ile buluşturulmuş sayısız yapım var ve bunların her biri, seyircinin gözünde bir diğeriyle kıyaslanamayacak kadar değerli.

Sizin de görüşünüz bu yöndeyse muhtemelen izleyecek bir film bulmanın gerçekten çok zor olduğunu düşünüyorsunuzdur. Bu konuda size yardımcı olmak için dünyanın en beğenilen tarihi filmlerini bir arada topladık. Bu yapımlara konusuyla beraber aşağıdan ulaşabilirsiniz.

İzlenmesi Gereken En İyi Tarihi Filmler

Schindler's List

1. Schindler’s List

Schindler’s List, binden fazla Yahudili insanın hayatını onlara fabrikasının kapılarını açarak kurtaran Alman iş insanı Oskar Schindler’ı konu alıyor.

2. Elizabeth

Kraliçenin ölümü ile tarih sahnesine çıkan yeni kraliçe, krallık ile halk arasındaki kopuk ilişkiyi yeniden canlandırarak ülkenin yeniden refah içinde yaşamasını sağlamak üzere harekete geçer.

3. Apollo 13

Apollo 13, aynı isimli görevde yer alan ekibin hikâyesini işliyor. Başrolde Tom Hanks, Bill Paxton gibi isimler bulunuyor.

4. Hamilton

Hamilton, çocukken babası tarafından terk edilen bir çocuğun 11 yaşında da annesinin vefatı ile sürüklendiği çıkmaz sokakta verdiği mücadeleyi işliyor.

5. Suffragette

Film, seçme ve seçilme hakkını kazanmak için politikaya başvuran kadınların mücadelesini ele alıyor.

6. The Social Network

The Social Network, Facebook’un kuruluşunun arkasındaki hikayeyi ele alıyor. Mark Zuckerberg’ü Jesse Eisenberg, Eduardo Saverin’i ise Andrew Garfield canlandırıyor.

7. Trumbo

Trumbo, ünlü senaristlerden biri olan Dalton Trumbo’nun dışlandığı dönemi işliyor. Sinema sektöründe kara listeye giren Trumbo’yu Bryan Cranston canlandırıyor.

Yemek yerken izlenecek uzunlukta dizi ve film arayışında mısınız? Daha önce bir liste oluşturmuştuk. Bu listemize de göz atmak isteyebilirsiniz.

Exit mobile version