İzlenmesi Gereken En İyi Siyah Beyaz Filmler

Sizi içine çekecek en iyi siyah beyaz filmler mi arıyorsunuz? Bir arada topladığımız bu filmlere mutlaka göz atın.

En iyi siyah beyaz filmler, izleyicilere bir hikâye sunmanın en iyi yolunun sadece mükemmel efektlerden, rengarenk bir dünyadan geçmediğinin kanıtlarından biridir. Geçmişe dönüp bu filmlere göz atmak, seyircilere tam olarak bunu gösteriyor.

Siz de bu türdeki gelmiş geçmiş en iyi yapımları merak ediyorsanız listemize göz atabilirsiniz. Listeye geçmeden önce belirtmek gerekir ki sıralama rastgele bir şekilde yapılmıştır.

En İyi Siyah Beyaz Filmler Listesi

La Grande Illusion

1. La Grande Illusion

La Grande Illusion’da olaylar I. Dünya Savaşı sırasında Alman savaş esiri kampından kaçmaya çalışan iki Fransız askeri çevresinde gelişiyor. Jean Renoir’in yönetmenlik koltuğunda oturduğu film yaklaşık 2 saat uzunluğundadır.

Savaş filmlerini seviyorsanız merkezinde Adolf Hitler’in olduğu filmlere de göz atabilirsiniz.

2. The Last Picture Show

Film, kendilerini beklemekte olan geleceğin karşısında kendilerini keşfetmeye çalışan öğrencileri merkezine alıyor. Filmin 8 dalda Oscar adayı gösterilmiştir.

3. Young Frankenstein

Mel Brooks’un parodi filmi olan Young Frankenstein, Frankenstein’ı takip ederek kendi canavarını yapan torunun hikâyesini işliyor. Filmin çekildiği dönemde sinema sektöründe renkli filmlere ağırlık verilmeye başlanmış olsa da Brooks’un kararı neticesinde film siyah beyaz olarak çekilmiştir.

4. Frances Ha

2012 yapımı bir romantik komedi filmi Fransces Ha, bir dans topluluğunda çıraklık yapan 27 yaşındaki kadının hikâyesini işliyor. Etrafı zaman ilerledikçe hayallerinin gerçekleşmeyeceği yönündeki karamsarlıkla sarılsa da hayallerinin peşinden gitmeyi ihmal etmiyor.

5. The Lighthouse

The Lighthouse, olumsuz hava koşullarından ötürü herkesten uzak bir adada mahsur kalan iki insanın hikâyesini anlatıyor. Böylesine çarpıcı bir gerçek karşısında denge kurmakta zorlanan ikilinin hikâyesi beyaz perdeye siyah beyaz olarak aktarılmıştır.

Exit mobile version