En İyi Pixel Oyunlar

Bu zamana kadarki en iyi Pixel oyunlar hangilerinden oluşuyor? İşte bu tür oyunları sevenlerin kaçırmaması gereken oyunlar!

Pixel oyunlar görünüm açısından ne kadar basit görünse de oldukça büyük bir oyuncu kitlesinin gözdesi. Minecraft gibi video oyunları bakıldığında piksel temelli fakat 2022 yılının ortasına doğru ilerlerken oyunu hâlâ 2 ila 3 milyon eş zamanlı oyuncu oynuyor.

Yalnızca Minecraft’ın eş zamanlı oyuncu sayısı bile bu tür oyunların ne kadar çok sevildiğinin kanıtı. Tabii ki her oyuncunun görüşü, zevki bir değildir. Bu tür oyunları seviyorsanız harika! Ne de olsa listedeki oyunları oynamamanızın önünde hiçbir engel yok.

Üstelik bu listedeki oyunların arasında hem mobil hem de PC’de oynanabilecek oyunlar yer alıyor. Başka bir deyişle mobil ya da PC kullanıcısı olmanızın bir önemi yok, herkes listede kendine göre bir oyun bulabilir. Bu oyunları görmek ve oyunlar hakkında detaylı bilgi almak için okumaya devam edin.

Birbirinden Güzel Pixel Oyunlar

En güzel Pixel oyunlar neler diye soruyorsanız size tavsiye ettiğimiz oyunlar yukarıdakilerden oluşuyor. Bu oyunlar hakkında detaylı bilgiyi aşağıdan alabilirsiniz.

1. Minecraft

Minecraft hem yaratıcılığınızı geliştirecek hem de hayatta kalma savaşı verebileceğiniz kapsamlı bir oyun. Karakterler de dahil olmak üzere Minecraft dünyasının tamamı piksellerden oluşuyor.

Hayatta kalma modunda yemek ve yapı malzemeleri toplamanız, kendi evinizi ya da sığınağınızı inşa etmeniz gerekiyor. Bu modda aksiyon ve gerilim seviyesi de oldukça yüksek. Geceleri ortaya çıkan zombiler ve diğer yaratıklara karşı sığınağınızı savunmaya ve bunu yaparken de kendi hayatınızı güvende tutmaya ihtiyacınız var.

Yaratıcı mod, zombilerin olmadığı, sadece yapı oluşturmaya odaklanan bir mod. Reddit, Instagram gibi platformları kullanıyorsanız oyuncular tarafından paylaşılan piksel sanatlarını görmüşsünüzdür.

Gökdelenlerin yoğun olduğu büyük bir şehir mi inşa etmek istiyorsunuz? Minecraft’la yapabilirsiniz. Büyük bir ülke mi tasarlamak istiyorsunuz? Biraz zamanınızı alsa da yapabilirsiniz. Hatta biraz değil, birkaç yılınızı alır ama arkadaşlarınızın yardımını alarak bu süreyi oldukça düşürebilirsiniz.

Minecraft

Klasik Minecraft’tan biraz daha farklı bir şeyler arıyorsanız Minecraft Dungeons‘u da deneyebilirsiniz.

2. Sonic the Hedgehog Classic

Piksel türünü sevenlerinden başından kalkmak istemeyeceği başka bir oyun da Sonic the Hedgehog Classic. Bu oyunda Sonic, Doctor Ivo Robotnik’ik şeytani planlarının gerçekleşmesini engellemeniz gerekiyor.

Bu 2 boyutlu macera oyununda çeşitli engellerden kaçınmanız, Robotnik’in robotlarını atlatmanız ve çok daha fazlasını yapmanız gerekiyor.

3. Stardew Valley

Stardew Valley’de büyükbabasından miras kalan eski çiftliğin başına geçen karakteri yönetiyorsunuz. Oyunun amacı, çiftliği mükemmel bir yere çevirmek fakat bu o kadar kolay olmayacak. Bunun için oyuna biraz zaman ayırmanız gerekiyor.

4. Stranger Things 3

Stranger Things, bağımlılık yapıcı piksel temelli bir oyun. Oyunda dilediğiniz karakteri seçebiliyorsunuz. İster arkadaşınızla isterseniz de tek başınıza geriye dönmenin mümkün olmadığı bir maceraya çıkabilirsiniz.

Oyun, sevilen dizi Stranger Things’in 3. sezonuna özel olarak geliştirildi. Dizideki olaylar, bu oyun ile oyun formatına dönüşüyor.

5. Terraria

Aynı anda hem keşif yapabileceğiniz hem de madencilik ile uğraşabileceğiniz bir oyun mu arıyorsunuz? Bakmanız gereken ilk oyun Terraria olmalı. Bu oyunda kazdıkça ilerleyeceksiniz, ilerledikçe keşif yapacak ve çeşitli zorlukların üstesinden geleceksiniz.

Exit mobile version