En İyi Netflix Lise Dizileri Neler?

Gençlik türünü sevenlerin kaçırmaması gereken tüm Netflix lise dizileri tek bir listede. Bu dizileri mutlaka izlemelisiniz.

Netflix lise dizileri konusunda oldukça geniş bir yelpaze sunuyor. Gençlik türündeki dizi ve filmler genellikle hayatta bir kez elde edilen gençlik yıllarında yapılması muhtemel hatalara, sadece gençken yapılabilecek aktivitelere ve çok daha fazlasına yer veriliyor.

Dijital yayın platformları arasında önemli bir yere sahip olan Netflix de bu tür yapımların sayısını gerek bu türün çok sevilmesinden gerek bu yaşlara özlemle bakanlara nostalji yaşatmak gerekse gençleri doğru yönlendirmek açısından mümkün olduğunca yüksek tutmaya çalışıyor.

Bu listede izlemekten keyif alacağınız, lise yıllarında geçen gençlik dizilerini bir arada topladık. Eğer gençlik türündeki yapımları seviyorsanız bu dizilere mutlaka göz atmalısınız.

Kaçırılmaması Gereken Netflix Lise Dizileri

Gençlik türündeki yapımları sevenlerin mutlaka seyretmesi gereken Netflix lise dizileri bunlardan oluşuyor. Dilerseniz bu yapımların her birini tek teke ele alalım.

13 Reasons Why Konusu

1. 13 Reasons Why

Ölmek İçin 13 Sebep ya da 13 Reasons Why’ın merkezinde intihar eden bir lise öğrencisinin kendisini öldürmesine neden olan herkes için doldurduğu kasetler yer alıyor. İntihar eden öğrenci ile aynı lisede okumakta olan Clay Jensen, kapısına bırakılan kutu ile kendisini büyük bir gizemin içinde bulur.

2. Skins

Skins, toplamda 7 sezon süren bir gençlik dizisidir. Her iki sezonda bir oyuncu kadrosu tamamen değişir. Bu kadro değişimi 7. sezona kadar devam eder. 7. sezonda ise geriye dönüş yapılır ve lisedeki hâllerini gördüğümüz birkaç gencin hayatının ortasına geldiğinde ne yaptığını gösterir.

3. Control Z

Tür olarak gençlik ve gizem birleşimi bir dizi istiyorsanız Control Z mutlaka göz atmanız gereken dizilerden biridir. Herkese açık Wi-Fi ağına bağlanmanın tehlikelerine de vurgu yapan dizi, bir bilgisayar korsanının okulun ağına bağlanan herkesin özel hayatını ifşa etmesini işliyor.

4. School 2017

Öğrencilerin hayatı sadece lise sıralarından ibaret değildir. Onların da okul sınırlarının dışında bir hayatı vardır. Onlar da diğer insanlar gibi çeşitli zorluklarla karşı karşıya kalabiliyor. Tabii ki bu zorluklarla başa çıkma biçimleri yetişkinlere göre epey değişiklik gösteriyor. School 2017 de tam olarak gençlerin başındaki sorunlarla nasıl başa çıktığına odaklanıyor.

5. Extracurricular

Yeraltı dünyasına kolunu kaptırmış bir lise öğrencisi çifte hayat yaşıyordur. Bu öğrencinin sınıf arkadaşı ise saklamak için yoğun çaba sarf ettiği sırrını çözmenin peşindedir.

6. On My Block

On My Block, Los Angeles’ın küçük bir mahallesinde yaşayan zeki dört gencin lise hayatına başlamaları ile yaşadıkları zorluklara odaklanıyor.

7. Asi Yıllar

Ergenlik çağındaki çocukların geleceğe yönelik hayalleri oldukça büyük olabiliyor. Ne var ki bu hevesler basit bir sözle kolaylıkla kırılabiliyor. Asi Yıllar’da da Loca adlı gizli bir topluluk, birinci sınıf öğrencilerinin müzik hayallerinin peşinden gitmesini engellemek istiyor.

Peki, birinci sınıf öğrencileri önlerine çıkan engellere boyun mu eğecek yoksa hayallerinin peşinden mi gidecektir?

8. Aşk 101

Aşk 101, kendilerinin çıkarı için öğretmenlerinin okula yeni gelen basketbol koçuna âşık olmasını sağlamanın peşinde olan 5 gencin hikâyesine odaklanıyor. Bu süre zarfında ise arkadaşlık, aşk gibi önemli değerleri keşfedeceklerdir.

Dizinin şimdiki zamanda değil, doksanlı yıllarda geçtiğini de belirtmek gerekiyor. Dizi, doksanlı yılların ruhunu yansıtmakta pek başarılı olamasa da gençlik türündeki dizileri sevenler tarafından izlenebilir.

Netflix’te izlenebilecek sürükleyici bir dizi arıyorsanız Netflix’teki en sürükleyici diziler listemize de göz atabilirsiniz.

Exit mobile version