En İyi Marvel Filmleri

Oluşturması bir hayli zor olsa da en iyi Marvel filmleri listesini hazırlayıp sizlerle paylaştık. Bu filmleri mutlaka izlemeniz gerekiyor.

En iyi Marvel filmleri arasında hangi filmler mutlaka yer almalıdır? Bu belki de cevaplaması en zor sorulardan biridir. Tabii ki izleyici kitlesi ve eleştirmenler tarafından çok fazla olumsuz tepki alan filmlerin sayısı oldukça fazla ama bu, MCU’nun (Marvel Sinematik Evreni) bütün filmlerinin kötü olduğu anlamına gelmiyor.

Bazı filmlerinin kötü bulunmasının sebebi tamamen izleyicinin eğlenceli vakit geçirmesi için yapılan filmler üzerine ağırlık verilmesinden kaynaklanıyor. Bu aslında en sevilen karakterlerin tek bir filmde olmasının filmin tüm zamanların en iyi filmleri arasında yer alması için yeterli olmadığını gösterdi.

Peki, bu filmleri dışarıda tutacak olursak biz izleyici kitlesini nasıl bir liste karşılar? Gelin, inceleyelim.

En İyi Marvel Filmleri Neler?

En İyi Marvel Filmleri Neler?

1. Thor: Karanlık Dünya

Marvel Sinematik Evreni’nin bir parçası olan Thor serisinin hayran kitlesinden bu kadar destek almasının sebebi muhtemelen Karanlık Dünya’dır. Film, Odin’in bile karşı gelemediği bir düşmandan dünyayı kurtarmaya çalışan Thor’un mücadelesine kilitleniyor.

2. İlk Yenilmez: Kaptan Amerika

Son zamanlarda yoğunluk verilen karmakarışık Marvel filmlerine alışmış olabilirsiniz. Bu film söz konusu filmlerin yanından bile geçmiyor. Onu izlenebilir kılan noktalardan biri de zaten budur. İlk Yenilmez: Kaptan Amerika, Marvel Sinematik Evreni’ne izleyicilerin yüzünde tatlı bir tebessüm bırakacak şekilde giriyor.

3. Demir Adam

Süper kahramanın filmin kilit bir parçası olduğu filmlerin arasında Demir Adam kesinlikle yer almayı hak eden filmlerden biridir. 2008 yılında izleyicilerle buluşan filmde çok bilinmeyen bir karakter vardı. Dolayısıyla seyircilerden nasıl bir tepki alacağı da belirsizdi.

Neyse ki gerek yönetmenin gerek filmin arkasındaki ekibin mükemmel çalışması ile ortaya MCU’nun en beğenilen karakteri bu kadar popüler olmayı başardı.

4. Kaptan Amerika: Kış Askeri

Kaptan Amerika: Kış Askeri filmi, izlenmesi gereken Marvel filmleri listesinde mutlaka yer alması gereken bir diğer filmdir. Bu filmi özel kılan noktalardan biri de gözetim gibi alt metinlerle dolu olmasıdır.

Filmde dünyanın nasıl bir karanlığa gömülüp kaldığı çok iyi bir şekilde yansıtılıyor. Bununla birlikte film, daha iyi bir durumda olmak için yapılması gerekenler noktasında bize ilham kaynağı olmayı başarıyor.

5. Kara Panter

Kara Panter, gişe rekoru bakımından listede en iyi filmlerden biri olarak varlığını hissettiriyor. Filmin yönetmeni sadece görselliğe ve karakterlere yatırımın bir filmi üst noktalara taşıyan faktör olmadığının bilincinde olarak izleyicilere oldukça etkileyici bir film sunuyor.

Marvel Sinematik Evreni’ne dahil olan Spider-Man filmlerinin izleme sırasına da göz atmayı unutmayın.

Exit mobile version