En İyi Korsan Filmleri

Korsan filmleri arayışına mı girdiniz? Bu türde bir türlü izlenecek iyi bir film bulamıyorsanız bir de bu listeye göz atmalısınız.

En İyi Korsan Filmleri

Korsan filmleri özellikle Karayip Korsanları serisinden sonra epey ilgi gördü. Bu film serisini beğenenler bu türde daha fazla film izlemek için sinema tarihinin bu türe sahip en iyi filmlerini araştırmaya başlıyor.

Siz de bu filmleri severek izliyorsanız sizin için bazı harika önerilerimiz var. İzlerken eğlenceli vakit geçirebileceğiniz bu filmlere aşağıdan ulaşabilirsiniz.

İzlenmesi Gereken Korsan Filmleri

Korsanlık temalı en iyi filmler bu şekildedir. Dilerseniz gelin, bu filmlerin konusu hakkında biraz bilgi sahibi olalım.

Peter Pan (2003)

Peter Pan’in hikâyesini ele alan çok sayıda film var ama 2003 yapımı bu film çoğu izleyici tarafından göz ardı ediliyor. Eleştirmenlere göre özüne sadık bir uyarlama olan bu 2003 yapımı film, özüne en yakın fantastik hikâyelerden biri olarak kabul ediliyor.

Bu filmde Kaptan Kanca (James Hook), Peter Pan’den intikamını almakta kararlıdır. Karakter, sinemada daha çok canlandırmış olduğu kötü karakterlerle bilinen Jason Isaacs tarafından canlandırılıyor.

Captain Phillips (2013)

Korsanlık temalı filmlerin altın çağı her ne kadar 2000’li yıllar olmasa da korsanlık sorunu bugün de devam ediyor. 2013 yapımı bu biyografik film de bir denizci olan Kaptan Richard Philips’in korsanlar tarafından rehine olarak tutulmasını ele alıyor.

Karayip Korsanları Serisi

Kaptan Jack Sparrow’un merkezinde olduğu bu film serisi, tüm zamanların en çok izlenen korsanlık temalı filmlerindendir. Serinin ilk filmi Karayip Korsanları: Siyah İnci’nin Laneti’nde Jack Sparrow genç bir kızı kurtarmaya çalışıyor.

Serinin her filminde oyuncuları etkileyen unsur Johnny Depp’in performansından başka bir şey değildir.

Treasure Island (1950)

Byron Haskin’in yönetmen koltuğunda oturduğu Define Adası veya bilinen diğer adı ile Treasure Island, Kaptan Flint’in Karayipler’de ıssız bir adada hazine arayan korsanları merkezine alıyor. Bu hazine arama sürecinde korsanların birbirleri ile olan ilişkisine de ayrı bir tırnak açılıyor.

Cutthroat Island (1995)

Morgan Adams ünlü bir korsanın kızıdır. Babası gibi korsan olan Adams, bir hazine haritası bulur. Babasından kendisine kalan gemisi ve diğer korsanlarla beraber hazineyi bulmak üzere yola çıkar.

Denizde geçen filmleri seviyorsanız daha önce hazırladığımız listeye de göz atabilirsiniz.

Exit mobile version