En İyi Kahve Makineleri

Mükemmel kahvenin ipuçları eşliğinde en ideal kahve makineleri hangileri gelin birlikte göz atalım. İşte kahvenin tadını almanın ipuçları...

En iyi kahve ve kahve makineleri için sizlere önerilerimiz var. Uyanır uyanmaz kahve arayan gözleriniz haksız sayılmaz, kendinize gelmeniz için iyi bir yoldur. İş yerinde ya da bilgisayar başında yoğun saatler için de benzer şeyler. Birkaç kupa ama sonrasında Superman olmadığınız bildiğiniz bir gerçek, hatta ters etki yaratıp biraz uyku getirdiği bile söylenir. Ama genellikle beyninizin size, daha az yorgun olduğunuzu söylemesini sağladığını tartışmaya gerek yok. Nedeni ise kafein…

‘Sert bir kahve’ tanımını bilirsiniz, sıfır süt ürünü içeren bol kahve özetle. Amaç kahve miktarını çok tutarak bolca kafein almak ve bir anda dünyayı ele geçirme güdüsünü damarlarınızda… Hayır, hayır durun, öyle şeyler olmuyor, öncelikle bilinenin çok daha azı kadar sizi dinç tutar. Hatta yüksek konsantrasyon için durmadan kahve içmeye yönelik mevcut edinimleriniz bazı yanlışlarla dolu bile olabilir… Şimdi küçük bir bilgiyi revize okuması başlıyor…

Enerji içecekleri ve diğer kafeinli içeceklerde miktarı açıkça listelenmiştir, gururla belirtilen bir detaydır. Kolaylıkla bulunur ve kullanılır. Ancak soda yapma ya da bir karışım hazırlamanın aksine kahve içerisindeyken kesin bir bilim değildir. Kavurma seviyesi, harmanlanma, demleme yöntemi ve diğer faktörler eşliğinde kafein oranı netleşir. Elbette türleri de önemli…

Kafein seviyesi en yüksek kahve hangisi? İlk aklınıza gelen? Espresso mu?
– Hayır

Serttir, her yudumda ‘napıyorum ben’ sorusu sordurduğu da aşikar. Bazı severleri rengi ve dokusuna bayılır, yavaş yavaş içer. Azdır zaten, double espresso bile takribi iki üç yudum ihtiva edecektir. Konuya yani, ‘espresso ile canlanmak mümkün mü’ye geri dönecek olursak ortalama bir değer olarak 64 miligram kafein içerdiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Örneğin Starbucks kafein oranını 75 miligram (double değil) olarak listeliyor. 300 mililitre başına 64–75 mg arası kafein denilebilir özetle.
Filtre kahve?

Buna karşın yine Starbucks sınırlarına girip Latte Macchiato dediğimizde 591 mililitrede 225 miligram kafein içerdiği görülür. Dolayısıyla sütlü mü sütlü, leziz mi leziz Latte’niz o bir anda beni uçursun dediğiniz acımsı espresso’dan 2 kat daha fazla kafein sağlar. E hani sert iyidi? Yanlış…

Sıcak demlenmiş kahve (genellikle filtre kahve olarak bilinir) bile 237 mililitrede 95 miligram kafein içerir. Öte yandan Espresso’yu kafeinde (ve lezzette) geride bırakmakla beraber hala Latte Macciato seviyesinde değil.

Kafeini Bol Kahveler

1- Latte Macchiato
2- Filtre
3- Espresso

İki Orta Starbucks Latte

ABD’de günde ortalama 300 miligram kafein tüketildiği belirlenmiş. Güvenli kafein alım miktarı ise 400–450 miligram seviyesinde. Yani iki orta boy Starbucks Latte ile sınırı yakalıyorsunuz.

Ve gelelim uç noktalara… Death Wish Coffee, evet aşağıda görüp ambalajıyla hafif ürperdiğiniz bu marka, 335 mililitrelik bir ‘fincan içerisinde 660 miligram kafein sunduğunu iddia ediyor. Delice…

Bu rakam olağanüstüydü ama dahası da var;

Black Insomnia Coffee adlı bir diğer markanın aynı miktarda sağladığı kafein miktarı tam 702 miligram.

>Black Insomnia’nın Türkçesi siyah uykusuzluk. Parlak siyah ambalajı da tehlikeli madde algısı saçmıyor mu? Birileri Türkiye’ye getirmeli sanki…

Bu iki marka hiçbir şekilde normal ya da ortalama değerlere sahip değil. Hatta riskli. Sağlıklı olabilecekleri seviye için uzmanların tavsiyesi ise bu markaların kahveleri ile klasik kahvenin karışımı.

Bu arada küçük bir tüyo olarak kahvede etkiyi biraz daha yükseltmek için soğuk olarak hazırlamak şeklinde bir tercihiniz var.

İdeal Kahve Makineleri

Siemens EQ.700

Estetik tasarımı ileri teknolojilerle birleştiren ve geleceğin yaşamına ilham veren Siemens Ev Aletleri, yeni ürünü tam otomatik kahve makinesi Siemens EQ.700’ü kısa süre önce kahveseverlerle buluşturdu. EQ.700 kullanıcıları pek çok ülkeye özel farklı aromalardaki kahveyi bulundukları yerden tek bir tuşla hazırlarken, kişisel zevklerine en uygun kahveyi içebilmenin de konforunu yaşıyor.

Siemens EQ.700 tam otomatik kahve makinesi, 10 farklı ülkeden 29 ek kahve seçeneğiyle üst segment tam otomatik kahve makineleri arasında en geniş içecek seçeceğini sunuyor. 9 inçlik tam dokunmatik TFT ekranını kahveseverler basitçe kaydırarak menüden kişisel zevklerine uygun kahveyi hazırlamak üzere seçim yapabiliyor.

Yeni EQ.700, kahveseverleri evlerinin rahatlığında dünya çapında bir yolculuğa davet ediyor. Hindistan’dan Kaapi ve Portekiz’den Galão, Avusturya’dan Verlängerter ve Kolombiya’dan Cortado…

Eve gelmeden akıllı telefonunuzla kahveniz hazır

Home Connect Uygulaması sayesinde EQ.700’ü tablet veya akıllı telefon aracılığıyla çalıştırabiliyorsunuz. Bu sayede arzu ettiğiniz zaman kişisel tercihlerinize göre seçtiğiniz kahvenizi bulunduğunuz herhangi bir yerden hazırlatabiliyorsunuz.

Nescafe Nespresso

Pratik ‘kapsül’ kahve dendiği zaman akla ilk gelen seri ile tanışın. Şık ve kompakt tasarıma sahip Nescafe Nespresso kahve makineleri, pratikliğin tanımı adeta. Su haznesini doldur, kapsülü tak, başlat, hepsi bu; kahveniz makinenin özelliğine göre 1 dakikadan kısa sürede hazır. Pixxie, Innisia, Creatista Pro, Atelier, Essenza Mini, Essenca Plus gibi isimlerle birçok alternatifte satın alınabilen Nespresso makineleri, genel itibarıyla sütlü-sütsüz kahve yapabilme özellikleri ile birbirlerinden ayrılıyor. Ancak genel itibarıyla sade kahve odaklı makineler sunuluyor.

Nespresso’nun olağanüstü kahve çeşitliliği de dillere destan, ancak son aylarda fiyatlarının 4 katın üzerindeki artışı biraz üzücü ve bu durum piyasadaki çok sayıda alternatife göz atmayı gerekli kılabiliyor. Özellikle Jacobs, Davidoff ve Starbucks’ın Nespresso uyumlu kahve kapsülleri dikkate değer. Nespresso kapsülleri o kadar yaygın ki Carrefour marketlerde bile firmanın kendi ürettiği Nespresso uyumlu kapsülleri bulabilmek mümkün.

Philips Espresso 5000 LatteGo!

Hayata geçirdiği projeler ve ürünlerle yaşamı kolaylaştıran Philips Ev Aletleri, Tam Otomatik Espresso Makinesi ile eşsiz kahve lezzetleri sunuyor. Dilediğiniz kahveleri hazırlayan Tam Otomatik Espresso Makinesi, tasarımıyla da bulunduğu ortama şık bir dokunuş sağlıyor. Espresso, Latte, Cappuccino ve Latte Macchiato gibi sıklıkla tercih edilen 12 çeşit aromatik kahve hazırlayabilen Tam Otomatik Espresso Makinesi’nin pratikliği, lezzetli kahveleri ve kadifemsi yumuşacık süt köpüğü keyfi ikiye katlıyor.

Tam Otomatik Espresso Makinesi’nin kahve özelleştirme seçeneği ve kolayca yapılabilen ayarları sayesinde kullanıcılar istediği yoğunlukta, dilediği kadar kahve ve süt miktarıyla içeceğini hazırlayabiliyor. Ekstra shot özelliği sayesinde de kahveye acılık katmadan, yoğunluğunu kolayca ayarlayabiliyor. Kahvesine süt köpüğü eklemek isteyen kullanıcılara ise şimdiye kadarki en hızlı süt temizleme sistemi LatteGo sistemi ile doğru sıcaklıkta ve krema kıvamında elde ettikleri süt köpüğünün tadını çıkarmak kalıyor.
Aroma ve süt miktarını belirledikten sonra, tanımlanan dört kullanıcı profili ile kişiye özel tarifler hafızaya kaydedilip, kahve her seferinde sevilen şekilde özenle ve kolaylıkla hazırlanabiliyor.

De’Longhi Clessidra Filtre Kahve Makinesi

Kahve lezzetini en üst seviyeye taşıyan, Reddot Design ödüllü De’Longhi Clessidra Filtre Kahve Makinesi ICM17210, “pour over demleme” ve “filtre kahve demleme” yöntemleriyle yaz aylarında da kahve tutkunlarının vazgeçilmezi oluyor. Eşsiz tasarımları ve performansı ile kahve lezzetini unutulmaz kılan De’Longhi, Reddot Design ödüllü De’Longhi Clessidra Filtre Kahve Makinesi ICM17210 ile keyifli yaz akşamlarına lezzet katıyor.

Malzeme ve ustalığın benzersiz, yenilikçi birleşimi olan De’Longhi Clessidra Filtre Kahve Makinesi ICM17210, tek tuşla “pour over” demleme yöntemiyle veya “filtre kahve demleme” yöntemiyle arzu edilen kahve aromasını sunuyor. Clessidra Filtre Kahve Makinesi ICM17210, hassas demleme teknolojisi sayesinde; suyun sıcaklığını 92-96 derece aralığında, demlenme süresini ise 4-6 dakika olarak hazırlıyor.

Enfes aromalı filtre kahve de demleyen De’Longhi Clessidra Filtre Kahve Makinesi ICM17210, soğuk su haznesine su, filtre bölümüne ise toz kahve konulmasıyla birlikte tek tuşla filtre kahve demleme işlemini başlıyor. Su, dahili ısıtma sistemi ile ısıtılıyor, öğütülmüş kahvenin içinden akarak karafa damlıyor. Yüksek hassasiyetli bir demleme teknolojisi sayesinde maksimum lezzet sağlamasıyla Avrupa Kahve Demleme Merkezi sertifikasını kazanan De’Longhi Clessidra Filtre Kahve Makinesi ICM17210, tek seferde 10 fincana kadar kahve yapabilme özelliğine sahip.

Miele CM 6360 MilkPerfection Tam Otomatik Solo Kahve Makinesi

Misafiriniz mi var? Tek bir dokunuşla, cihaz ile alt tarafta bulunan cezvede birbiri ardına 8 fincana kadar kahve pişirin. Modelin buna ek olarak sizlere bir fincan veya bir kap sıcak su hazırlar. Hafif seviyede LED ışığı her fincanın üzerinde ve mutfağınızda mükemmel bir ahenk sunar. Otomatik kahve makinesinin mükemmel tasarım tamamlayıcısı BrilliantLight daha mükemmel kahve keyfi sunar ve ekstra görsel bir şıklığa sahiptir.

Damak tadına göre hazırlama parametreleri bireysel olarak ayarlanabiliyor: Öğütme miktarı ve su miktarı uzman modunda işlem esnasında ayarlanabilir. Bu sayede misafirlerinize de her zaman isteklerine uygun şekilde mükemmel bir kahve sunabilirsiniz.

Daha fazla tat alanı sunuyor. Miele otomatik kahve makinesinin dinamik öğütme haznesi su girişi ile esner. Kahve tozu ve su yoğun bir şekilde karıştırıldığında daha mükemmel bir kahve aroması elde edilebilir. Hissedilebilir derecede lezzetli nefis kokulu kahvenin keyfini sürün.

Hazırlama parametreleri her kahve türü ve lezzet yoğunluğuna göre kişisel olarak ayarlanır: Öğütme derecesi, öğütme miktarı, kaynatma derecesi, ön kaynatma ve su miktarı. Her kahve türü ve her kavurma işleminden kahve spesiyaliniz için mükemmel bir aroma elde edersiniz. Bu şekilde her zaman mükemmel aromalı kahveler tüketebilirsiniz.

Soğuk mu? Evet Soğuk…

Soğuk kahve hazırlamak tamamen farklı bir canavar. Isı, kafein elde etmeye yardımcı ama soğuk demleme hamlesi daha yüksek bir kafein konsantrasyonuna yol açar.

Yani şu Nescafe’nin soğuk kahvelerinde daha yoğun kafeinle karşılaşmanızın olası olduğunu belirtelim.

Stumptown markasının soğuk kahvesinin 0,31 ml kutusunda 279 miligram kafein içerdiği görülecektir.

Kahve muhabbeti bitmez, olmazsa olmazlarınızdansa bu küçük ipuçlarından mutlak faydalar görmeniz dileğiyle.

Afiyet olsun.

Exit mobile version