En İyi Görüntüye Sahip OLED TV’ler

Çağımızın TV endüstrisinin lideri konumundaki OLED (organik LED) TV’ler, canlı, gerçeğe çok yakın renkler, derin siyahlar, mükemmel kontrast ve parlaklık kontrolü gibi özellikleri ile göz kamaştırıyor. Sony, LG, Philips, Panasonic gibi öncü markaların iddialı OLED TV’lerinin sunduğu ayrıcalıklı görüntü kalitesi için LED TV’lerden bir miktar daha yüksek bütçelere ihtiyaç var. Ancak söz konusu fark o kadar yüksek ki burada OLED TV deneyimini bir kenara itmek olanaksız. Peki en iyi görüntüye sahip OLED TV’ler hangileri? İşte yanıtlar…

LG CX Serisi OLED TV

 

48-inç: LG OLED48CX | 55- inç: LG OLED55CX | 65- inç: LG OLED65CX | 77- inç: LG OLED77CX

48-77 inç arası ekran boyutları ile LG CX Serisi, zirvenin sahiplerinden. Yeni nesil işlemcisi ile dikkat çeken OLED TV’lerde inanılmaz seviyelere inen incelik bir diğer çarpıcı argüman. Birkaç milimetrelik ince tasarıma sığdırılan dört adet HDMI 2.1 bağlantı noktası, aynı zamanda düşük gecikme süreleri ile Sony ve Microsoft’un yeni nesil oyun konsolları için de ideal.

LG’nin webOS platformuyla gelen TV’lerde görüntü kalitesi ise muazzam. Gerçekçi renkler, tüm dokuları hissedebileceğiniz eşsiz bir kalitede sizlerle.

Üstelik geçen yılın modelleri 55, 65 ve 75 inçlik modeller sunarken bu sene bir de 48 inçlik ‘daha mütevazı fiyatlı’ bir seçenek söz konusu. Yani CX, hem cüzdanınızın hem de evinizin taleplerine bağlı olarak gerçekten esnek bir seçenek haline geliyor.

Sony A8F/AF8 OLED

Görüntü işleme hızı ve kalitesi rakiplerine kıyasla daha başarılı olan Sony A8F/AF8 OLED, mükemmel görüntü kalitesi ile öne çıkıyor. Üstün hareket kontrol kabiliyeti sayesinde OLED’de canlı renklerin ve akıcı kontrastın tadını çıkarmanızı sağlıyor. Sony’nin en üst düzey X1 Ultimate işlemcisi, Sony’nin Pixel Contrast Booster’ı (daha yoğun görüntüler için) ve Sony’nin başlangıçta FALD LCD TV’leri için geliştirdiği X-Motion Clarity özelliği dikkat çekiyor. Kesinlikle birinci sınıf OLED görüntü performansı elde ediyorsunuz.

İki subwoofer’ı da kapsayan etkileyici ses sistemi sayesinde konser salonundaymış gibi hissediyorsunuz. Sarsıcı bir ses kalitesi vadediyor, bu yönüyle özellikle sanat ve belgesel programlarına dair deneyimi farklı boyuta taşıyor. Rafine ses sistemi de tam puan alan Sony A8F/AF8 OLED’in bir diğer öne çıkan yönü de fiyatı. 55 ve 65 inç olmak üzere iki alternatif sunan modeller, nispeten mütevazı fiyatlarla geliyor.

Panasonic HZ2000

Panasonic’in en iyi görüntü kalitesine sahip 55 inçlik 4K OLED TV modellerinden biri. Aynı zamanda ses gücüyle öne çıkıyor. Önceki modellerinde zaten inanılmaz olan görüntüyü yeni seviyelere çıkaran özel bir OLED panele sahip olan modelde kusursuz görüntü kalitesi, Technics imzası taşıyan 140W Dolby Atmos ses sistemi ile bir araya geldiğinde insanın kendisini bir sinema salonunda hissetmemesi elde değil. Hatta kendinizi filmin tam merkezinde bulabilirsiniz.

Master HDR; gölgeler ile gece sahnelerine derinlik ve ayrıntı ekleyen, gün ışığı gibi karmaşık aydınlatma konularında canlılığı tüm detayları ile yaşatan çarpıcı bir kalite vadediyor. HCX Pro işlemcisi, aydınlık sahnelerde bile parlak, doygun renkler ve muazzam kontrastlar sunuyor. HDR 10+, 1000Hz, çeşitli modlar ve çok düşük enerji tüketimi diğer çarpıcı detayları.

İlginç bir başkaldırı olarak modelin tasarımında ‘incelik’ çok da önemsenmemiş. Zira son derece kalın bir gövdeyle sizi karşılıyor. Eğer incelik takıntınız varsa hayal kırıklığı yaratabilir. Bu konuda LG’nin süper-ince TV’si ile kıyaslanamaz bile.

65 inç TV, sofistike tasarımıyla da iddialı. Oyun moduda oldukça başarılı. İnce ve parlatılmış yüzeyi haricinde bu ürüne estetik bir anlam yükleyen başka detaylardan biri de arka kısmındaki kablo kanalları. Böylece bütün kabloları bu kanalların içerisine yerleştirip kablo kalabalığından kurtulabilirsiniz.

Philips OLED+935 Ambilight TV

Bowers & Wilkins görüntü ve ses uzmanlığıyla geliştirilen ve TV pazarında standartları belirleyen Philips TV’ler; sektör, medya mensupları ve tüketicileri tarafından birçok farklı ödül almaya hak kazandı. İki markanın da ürünleri tasarlama süreçlerindeki ‘sürekli daha da iyiye ulaşma’ felsefesi, son olarak OLED+935 model Philips Ambilight TV’lerde görüntü ve ses kalitesini en üst düzeye çıkardı.

2020-2021 EISA Yılın Ev Sinema TV’si ödülü de kazanan OLED+935 TV’ye eklenen en göze çarpan özellik yapay zeka. Halihazırda TV’de bulunan 4. nesil P5 işlemciye eklenen yapay zeka sistemi sayesinde, görüntü işleme özelliği daha da iyileştirildi.

OLED 935+ modelinde kullanılan Yeni Akıllı Dual Engine versiyonu sayesinde statik içerik, yerel ışık yoğunluğu ve olası ekran yanmaları iyileştirildi. TV’lerde 32,400 bölgeyi tarayan geliştirilmiş logo algılama arşivi de mevcut. Philips TV’lerde bulunan yeni sistem; logo ve oyunlardaki statik görüntülerde oluşabilecek yanma problemini %95 oranında yok ediyor. Bu arada yazılım tarafından Android ile geliyor.

LG OLED55C8PLA

LG, geliştirdiği ekran teknolojisi ile piyasayı peşine takmayı başaran bir firma. Bu TV’nin, bütün OLED TV’ler içerisinde en kaliteli alternatifler arasında olduğu kesin. Bilhassa yeni HDR içeriğiyle sağlanan performans; görüntü kalitesine her şeyden daha çok önem veren film müptelâlarına hitap ediyor.

İdeal görüntü kalitesi, Dolby Atmos ses sistemi ile bir araya geldiğinde insanın kendisini bir sinema salonunda hissetmemesi elde değil. Hatta kendinizi filmin tam merkezinde bulabilirsiniz.

A9 akıllı işlemcisi, şık tasarımı, dahili uydu alıcısı, ses tanıma sistemi, bütün akıllı cihazları bağlamaya kafi gelecek derecede çok USB ve HDMI girişleri, kulaklık çıkışı, Trip Advisor destekli fotoğraf galerisi de, deneyiminizi renklendiren öğelerden yalnızca bazıları.

Tam zamanı!

Yılın son aylarına girilirken (Black Friday, Yılbaşı gibi dönemlere dair büyük indirimlerin eşiğindeyken) iyi bir OLED TV’ye terfi etmenin tam zamanı!

Hangi oda?

Hangi televizyonun alınacağına karar verilirken, televizyonun koyulacağı odanın büyüklüğü de dikkate alınmalı. Yatak odasında veya mutfakta kullanılacak ise 32 inç (81 ekran), 23 inç (58 ekran) veya 19 inç (49 ekran) sizin için idealdir. Eğer salonda kullanılacaksa 48 inç ve üzeri ekranlara göz atmalısınız.

Bağlanın

Televizyon seçerken, televizyona bağlamak isteyebileceğiniz cihazları da göz önünde bulundurmalısınız. Günümüzde her televizyonda yer alan HDMI girişi; televizyonla uydu alıcıları, laptop, kamera, akıllı telefon ve benzeri bütün cihazlar arasında ses ve görüntü aktarımı gerçekleştirir. Bunların haricindeki hard disk ve flash bellek gibi harici depolama birimlerini veya joystick, mouse, klavye gibi aksesuarlarınızı bağlayabilmek için mutlaka USB girişine sahip bir televizyon seçmeniz gerekecektir.


 

Exit mobile version