En İyi Dron Uygulamaları

Dron’unuzu satın aldıktan sonra yapabileceğiniz en önemli şeylerden biri, onu kullanabilmek için doğru uygulamaları indirmektir. Dron uygulamaları sadece dron’u uçurmanıza yardım etmez (uçuş kontrol uygulamaları açıkça önemli olsa da), aynı zamanda hava koşullarını izlemenize, veri toplamanıza, uçuşunuzu kaydetmenize, diğer dron pilotlarıyla iletişim kurmanıza ve çok daha fazlasına yardımcı olur.
Dronu kullanmaya başladığınızda bunların hepsini indirmeniz gerektiğini söylemiyoruz, ancak birkaçını kullanmak çok faydalı olacaktır. En iyi uygulamalara ve neden önemli olduklarına bir bakalım.

 B4UFLY

iOS ve Android, Ücretsiz

Federal Havacılık İdaresi (FAA) dron pilotlarının kullanmasını tavsiye ettiği bir uygulama ile ortaya çıktığında, tavsiyelerini dikkate almak muhtemelen iyi bir fikirdir. Bu uygulama, uçma / uçuşa yasak koşulları için bir durum göstergesi, doğru alanlarda (hava trafiği ve yasadışı bölgelerden kaçınma) uçuşları gerçekleştirmek için bir planlama modu ve diğer pek çok kaynağı sunuyor. Bir alanı, özellikle daha kentsel veya nüfuslu bir alanı ilk kez izlerken, bu uygulama paha biçilmez bir kaynaktır.

DJI Go

iOS ve Android, Ücretsiz

DJI Go, en popüler dron uygulamalarından biridir – bunu en az bir cihaza indirmiş olmayan deneyimli bir DJI dron pilotunu bulmanız zordur. Drone’nuzdan canlı bir HD görüntü sağlar, uçuş verilerini sürekli izler ve “beni takip et” modu ve “ev kilidi” modu dahil olmak üzere bir dizi akıllı otomatik uçuş modu sunar. Uygulama aynı zamanda hemen video kaydetmenizi ve paylaşmanızı da sağlar. Bir DJI dron’unuz varsa, bu uygulamayı indirin: Aşağıda birkaç başka uçuş planlaması ve video uygulaması hakkında konuşacağız, ancak DJI Go ile başlayıp başka bir şeye ihtiyacınız olup olmadığını göreceğiz.

UAV Forecast

iOS ve Android, Ücretsiz

UAV Forecast, özellikle kullanışlı olan son derece basit bir uygulamadır: Bulunduğunuz bölgedeki hava koşulları için İHA perspektifinden size detaylı bilgi verir. Bu, rüzgar, yağış, görünürlük, bulut örtüsü ve bu verilerin saatten saate nasıl değiştiğine dair ayrıntılı bilgileri içerir. Bugün hangi koşulların nasıl olduğunu görmek, trendleri görmek ve uçmak için iyi bir yer neresidir görmek için açın.  B4UFLY’den hoşlanmadıysanız iyi bir alternatif.

Litchi

iOS ve Android, $23

Litchi, hızlı hareket eden hayvanlar veya yüksek aksiyon sporları gibi zor konularla uğraşırken bile mükemmel dron kayıtlarını elde etmek için tasarlanmış son teknoloji bir videografi uygulamasıdır. Hızlı hareket eden şeyleri izlemenin yanı sıra, Litchi ayrıca ayrıntılı, yüksek çözünürlüklü çekimler için bir odaklanma modu ve VR çekimlerini kaydetmek için modlar ve ara noktaları çizmenin yollarını sunar. Temel olarak, dron ile yapmak istediğiniz video veya fotoğraf türü ne olursa olsun, Litchi bunu yapmanın en iyi yollarından birini sunar. En büyük dezavantajı ise, çoğu dron uygulamasının ücretsiz veya düşük maliyetli olmasına rağmen, Litchi’nin 23 olması.

Airnest

iOS, Ücretsiz

Airnest, uçuş yollarını organik bir şekilde çizmek için kullanabileceğiniz mükemmel bir uçuş planlaması ve kayıt uygulamasıdır, işiniz bittiğinde sınırsız uçuşu günlüğe kaydedebilir ve uçuşunuzu boş zamanlarınızda oynatabilirsiniz. Ayrıca, piller, GPS performansı, yönlendirme, yükseklik, hız ve daha fazlası için değerli analizler sağlamanıza yardımcı olur, böylece dron’unuzun nasıl performans gösterdiğini görebilirsiniz. Hem yeni başlayanlar hem de uzun süredir çalışan profesyoneller için mükemmel bir uygulama: Tek dezavantajı, belirli sayıda dron modeli, özellikle bir dizi DJI dronu ile sınırlı olduğu için, modelinizin uyumlu olduğundan emin olmanız gerekiyor.

DroneDeploy

iOS ve Android, Ücretsiz

DroneDeploy en iyi otomatik dron haritalama uygulamalarından biridir – yani, dron’unuz için otomatik bir uçuş yolunu programlamak için kullanabileceğiniz bir uygulama, belirli bir alanı iyice tararken veya fotoğrafladığınızda idealdir. Uygulama, kalkış, uçuş modelleri, otomatik görüntü yakalama, video akışı ve iniş süreçlerini yönetmenizi sağlar (istediğiniz zaman anında manuel kontrole geçebilirsiniz). Arabirim ve araçların hepsi birinci sınıfdır, ancak daha büyük bir cihazdaki daha karmaşık araçların bazılarını kullanmayı daha kolay bulabilirsiniz. Bu uygulama özellikle DJI dronları için tasarlanmıştır.

Hover

iOS ve Android, Ücretsiz

Hover, yeni dron pilotlarının ilk uçuşlarını yaparken indirecekleri mükemmel bir başlangıç uygulamasıdır. Gerçek zamanlı hava durumu raporlarını, uçuş bölgelerini (ve bir uçuş / uçuşa yasak göstergesi) ve verilerinizi kaydetmeniz için bir uçuş kaydını içeren değerli bir veri merkezi sağlamak amacıyla bir dizi yararlı bilgi vektörünü birleştirir. Oldukça basit bir uygulamadır ve daha deneyimli hale geldikçe yükseltmek isteyebilirsiniz, ancak başlangıçta bir bakışta harika bilgiler sunar.

Precision Mapper

iOS ve Android, Ücretsiz

PrecisionMapper (ve onun kardeş yazılımı PrecisionViewer), CBS (coğrafi bilgi sistemi) verisi oluşturmanıza ve paylaşmanıza izin veren herhangi bir dron ile çalışacak şekilde tasarlanmıştır. Kayıt olun ve ciddi CBS projeleri için kullanabileceğiniz bir dizi analitik aracın yanı sıra herhangi bir CBS bilgisini dron kayıtlarınızdan yükleme yeteneğine erişin. Her türden bilimsel araştırmalar ya da onları en iyi kullanabilecek kişilerle sensörlerinizin topladığı bilgileri paylaşmak için inanılmaz bir uygulama sistemidir. Değerli verilerinizin boşa gitmesine izin vermeyin.

Tesla Field Recorder

iOS ve Android, Ücretsiz

Tesla Field Recorder, manyetik alanları tespit etmek ve kaydetmek için kullanabileceğiniz eğlenceli ve potansiyel olarak çok önemli bir uygulamadır. Eğer dron’unuzla çok fazla araştırma yapıyorsanız, dron operasyonunu tehdit eden ya da en azından operasyonu ciddi şekilde garip yapan kötü bir manyetik düzensizliğe girebilirsiniz. Böyle bir şeye rastladığınızda, düzensizliği ölçmek ve kaydetmek için bu uygulamayı açabilirsiniz. Ardından dron arkadaşlarınızla ya da devine acvılığı arkadaşlarınızla paylaşın. Böylece herkes kazanır.


Bu yazı, Appusers dergisinin Mayıs sayısından alınmıştır.

Exit mobile version