En iyi arkadaşlık uygulamaları

Arkadaş bulmak zor bir şey, özellikle yepyeni bir şehre gittiyseniz. Evden çalışıyorsanız, değişik ilgi alanlarınız varsa, normal olmayan saatlerde uyuyorsanız daha da zor. Bu konuda size yardımcı olabilecek bazı uygulamaları denemeniz için öneriyoruz.

çok fazla sosyal olmayan biri de olsanız, şehre yabancı da olsanız, yeni insanlarla tanışmak, yeni arkadaşlar edinmek için bazı uygulamalar var. Ne yazık ki, bu uygulamaların birçoğu aslında çalışmıyor. örneğin Skout, size yakın konumda olan birini rasgele olarak chat yapmanız ve eğer isterseniz tanışmanız için size bağlayan bir uygulama. üniversite kampüsü gibi aynı yerde yığınla insanın bulunduğu yerler için bu önemlidir. 
Bununla birlikte Skout”u denediğimizde, bizimle platonik şekilde tanışmak isteyenlerin sayısı sıfırdı, diğer şekillerde tanışmak isteyenler ise çok fazlaydı. Diğer arkadaş bulma

uygulamalarında da aynı tuzağa düşülüyor (gerçek yaşamda tanışmaktan ziyade geren online chat”ler ve sosyal ağ tipi profiller çoğunlukta) ve bu nedenle sadece flört uygulaması olarak kullanılıyorlar. Aslında flört uygulaması olmayan uygulamalar da var, arkadaş bulmakta yardımcı oluyorlar, işte bunlardan bazıları şöyle:

 

Meetup
Ortak ilgi alanları etrafında oluşan tamamen platonik ilişkiler bulma konusunda kararlıysanız, Meetup”a hoşgeldiniz diyelim. Meetup, sosyal bir servistir, gerçek hayatta yerel buluşmalar organize etmenize ve katılmanıza izin verir. 

Meetup grupları, geniş gruplardan (“özgür Literal Kitap Topluluğu”) daha özel gruplara (“Apple İstanbul Meetup”) kadar değişen grupları var, bu nedenle sizin ilgi alanınıza göre hazırlanmış bir tane bulmanız için oldukça fazla şansınız var. Nereden başlayacağınızdan emin değilseniz, spor (“Beginner”s Running Group”), yoga ile ilgili buluşmaları (“İstanbul Outdoor Yoga Meetup”) deneyin veya köpeğiniz veya bir çocuğunuz varsa, oyun günleri buluşmalarını (“İstanbul Dogs Meetup,” “İstanbul Divorced Parents Meetup”) deneyin. Meetup uygulamasında, gruplarınızda veya yakınınızda olan buluşmaların bildirimleri veya sayıları size bildirilecektir. 

Uygulama içinden gruplara katılabilir veya ayrılabilirsiniz, hangi etkinliklerin olacağını görmek için buluşma takviminizi kontrol edebilirsiniz. Kullanışlı mesajlaşma özelliği, grubunuzun diğer üyeleri ile mesajlaşmanıza da izin verir. Meetup, arkadaşlarla tanışmak için en etkili uygulamalardan biridir – “arkadaşlar”dan kastımız sizinle flört etmekle ilgilenmeyen kişilerdir (tabii ki “single” Meetup gruplarından birine katılmadığınız sürece). Hizmet, gerçek hayatta insanları buluşturmaya odaklandığından, saatlerce sohbet edeceğiniz bir sosyal ağ uygulamasından ziyade, grubu bulmak için yararlanılacak kullanışlı bir yöntem oluşturmaktadır.

 

Tinder
Evet, şimdi Tinder”da da arkadaş bulabilirsiniz. Uygulama Tinder Social”ı başlatıyor; kullanıcıların diğer insanların arkadaş grupları ile tanışmak ve buluşmak için arkadaş grupları oluşturmalarına izin veriyor. Ancak, sadece biriyle flört etmek isteyenler için çalışmıyor. Artık Tinder”de değilseniz, yani artık biriyle tanıştıysanız, yeni sosyal durumunuzdaki değişiklik nedeniyle uygulamaya baştan girmeniz gerekiyor.

Bir çok Meetup grubunu hatırlatıyor, tek tek seçim yaptığınızdan daha küçük grupları andırıyor. 2-4 kişilik bir grup oluşturduktan sonra, gruba “Mutlu Saat, kimse yok mu?” veya “Bu gece bir konsere gidelim ” gibi bir durum atarsınız. Ardından, normal Tinder”de olduğu gibi eşleşmenin başlamasına izin veriyorsunuz. Grubunuz başka bir grupla eşleştiğinde, birbirlerine mesaj göndermeye başlayabilirler. Diyelimki sadece bu akşam bir şey yapmayı planlıyorsunuz, grup ertesi gün öğlen vakti sona erecektir.

 

Foursquare
çevrenizde yaşayan insanlarla tanışmak istiyorsanız (komşularınız ya da sizin mekanı sık sık ziyaret eden gençler gibi) bunun yolu sosyal ağlardır. Yerel sosyal sahneye dalmak için en kolay yollardan biri yerel işletmeleri, lokantaları, mağazaları, hatta kompleksleri Twitter, Instagram ve Facebook”ta takip etmektir. Onlar da sizi takip edecekler (yerel işletmeler sosyal medyayı seviyorlar) ve ardından bölgedeki diğer insanlar sosyal varlığınızı fark edeceklerdir. Bu yönden uygulama gerçekten çalışıyor. 

Konuma dayalı arkadaş bulmanıza yardımcı olabilecek bir uygulama arıyorsanız, Foursquare işte burada. Foursquare”i öncelikle bir ana giriş noktası olarak kullanabileceğiniz gibi, özellikle sizin istediğiniz yerleri bulmanıza yardım edecek olan Yelp benzeri özellikler de eklendi. Foursquare aracılığıyla katılımınıza dayalı bir takip ve sosyal kredi kazanabilirsiniz. Görülebilmek için Swarm ile sürekli giriş yapmanız gerekmez; diğer kullanıcıların bilgisi için, yerel işletmenin Foursquare sayfalarına incelemeler ve yararlı ipuçları ekleyebilirsiniz.

Ayrıca kullanıcıları takip edebilir ve izleyebilir, popüler yorumları ve yerleri kontrol edebilir ve kullanıcıların ipuçlarını ve yorumlarını “beğenebilirsiniz”. 
Foursquare”da arkadaş bulmak biraz ipuçları gerektiriyor, ama eşsiz yerel mekanları bulmak için yeni öneri motorunu kullanırsanız, bunu benzer ilgi alanlarına sahip kişilerin buluşmalarını keşfetmek için bir yol olarak kullanabilirsiniz. Ya da, her yerde Swarm ile giriş yapabilir ve sonunda birileri sokakta sizi durdurur ve “bilmem nerdeki el yapımı pasta satılan dükkana bakan kişi değil misin?” diye sorar. İşte anında arkadaş buldunuz.

 

Nearify
Nearify Meetup”a benziyor ancak burada gruplara daha az önem veriliyor. Aslında, size yakın olan büyük bir olaylar listesine benziyor, ister konser olsun, isterse açık hava sinema gösterimleri, canlı müzik, festivaller, çiftçi pazarları veya Meetups. Buna göre Nearify, arkadaşlarınızla buluşmanız için harika bir yoldur, çünkü gittiğiniz etkinlikler ne kadar çok olursa, potansiyel olarak hayat boyu arkadaş kalabileceğiniz kişileri bulma ihtimaliniz de o kadar artar. 

Uygulama basit: Facebook ile oturum açmanızı ve aramanın yapılabileceği bir yeri seçmenizi (veya geçerli konumunuzu belirlemek için cihazınızın GPSini kullanmanızı) ister. Ardından, yakınlarda olan tüm etkinlikleri listeler ve arama sonuçlarını filtrelemek için anahtar kelimeler yazabilirsiniz. Her etkinlik listesinde bir açıklama, başlangıç / bitiş tarihleri / saatleri, yer ve yön bilgileri bulunur. Nearify, her şeyden çok toplulaştırıcıdır, bu nedenle bilet satın almak veya davetiye almak için diğer web sitelerini ve uygulamalara geçmeniz gerekecektir.

Meetup”un aksineNearify, bir etkinlik sırasında bir araya gelmeyi planlayan bir grup insan vaat etmez; sadece size göstermesi ve sizin de işinizi yapmanız yeterlidir. Bu nedenle, aktif olarak arkadaş edinmek için ideal bir uygulama değil, fakat yeni şehrinizde olan biteni keşfetmek için harika bir yoldur (muhtemelen yol boyunca bazı harika insanlarla tanışırsınız).

 

Meet My Dog
Köpeğiniz yoksa, bir tane almalısınız, çünkü köpekler yeni bir şehirde arkadaş edinmek için harika bir yoldur. Meet My Dog, köpek sahiplerinin diğer köpek sahipleriyle bağlantı kurması için bir uygulamadır. Bu uygulama temelde gerçek yaşam görüşmeleri gerektiriyor.

Meet my Dog köpeğiniz için sosyal bir ağ gibi. Siz köpek yavrunuzun resmini, ismini, cinsini (isteğe bağlı), doğum gününü (isteğe bağlı) ve bunlarla ilgili küçük bir bilgiyi ekleyebilirsiniz. Uygulamanın bir yürüyüş izi (günlük yürüyüşleri bir haritada izlemek için kullanın), “yakındaki köpekler” özelliği ve bir sohbet özelliği var. Onlarla sohbet etmek ve nihayet buluşmak isterseniz yakınlardaki köpeklere göz atabilir ve sahiplerine arkadaşlık taleplerini gönderebilirsiniz.

Köpeklere yönelik bir sosyal ağın biraz fazla uzak olduğu malum, fakat bu uygulama arkadaşlarla buluşmak için gerçekten harika olmuş, çünkü köpek sahipleri (özellikle de aynı ırktaki köpek sahipleri) buluşmayı çok seviyorlar.

 

Exit mobile version