En İyi 5 OLED TV Önerisi (2034)

Lider markaların ‘teknolojide sınırları zorlayan’ en iyi 5 OLED TV testi yaptık. Gelin bu televizyonların tüm detaylarına birlikte göz atalım.

TV dünyasının lider OLED TV (organik LED) modelleri, canlı, gerçeğe çok yakın renkler, derin siyahlar, mükemmel kontrast ve parlaklık kontrolü gibi özellikleri ile göz kamaştırıyor. Sony, LG, Philips, Samsung, Vestel gibi öncü markaların iddialı OLED TV’lerinin sunduğu ayrıcalıklı görüntü kalitesi için LED TV’lerden bir miktar daha yüksek bütçelere ihtiyaç var. Ancak söz konusu teknolojik farklar o kadar yüksek ki burada OLED TV deneyimini ön plana almamak olanaksız. Tek tek kontrol edilen milyonlarca pikselin oluşturduğu görüntülerle, OLED’de her şey keskin ve net.

Peki en iyi OLED TV modelleri hangileri? Newtech editörleri işte merak edilen bu sorunun yanıtını veriyor…

Sony Bravia XR65A90J

Sony’nin doğal ve gerçekçi görüntüler sunan en iyi OLED’i nefes kesen kontrastın keyfine varmanız için ideal seçim. Devrim yaratan işlemcisi, insan perspektifi analizi gibi özellikleri de çarpıcı. Modeldeki Cognitive Processor XR, çapraz veri analiziyle görüntüleri insan gözünün gerçek renklere ve derinliğe odaklandığı şekilde iyileştiriyor. İnsan gözüne doğal ve güzel gelen renkleri sunan modelde Cognitive Processor XR, ekranın daha geniş bir renk paletine erişmesini mümkün kılıyor.

Ek olarak Cognitive Processor XR ile desteklenen bu TV, inanılmaz gerçekçi ve sürükleyici bir izleme deneyimi için 2K sinyalleri gerçek 4K kalitesine yaklaştırıyor.
Ayrıca XR OLED Contrast Pro ile parlaklık daha yüksek vurgular ve daha derin siyahlar için ayarlanıyor; böylece ayrıntılar hiçbir zaman gölgelerde boğulmuyor.

XR Super Resolution, görüntüdeki nesneleri tek tek algılar ve ekranda neredeyse gerçek dünyadaki dokuları üretiyor. XR HDR Remaster özellikli TV, ekrandaki her nesneyi algılayabiliyor, rengini analiz ederek daha da gerçekçi görüntüler için kontrastı yönetiyor.

XR Smoothing desteği ise başka TV’lerde oluşabilecek “lekelenme” olmadan pürüzsüz, doğal 4K görüntüler üretiyor. Sahneler binlerce ton, gölge ve tonlama ile üretildiğine tanıklık ediyorsunuz.

Sony’nin bu iddialı OLED TV’si seste de iddialı. XR Sound Position, dünyayı algılayışımızla uyumlu bir ses deneyimi için size görüntünün arkasındaki sesin gerçekçiliğini sunuyor.

Acoustic Surface Audio+ teknolojisinde de TV’nin arkasındaki güçlü aktüatörler titreşerek görüntüyle birlikte hareket eden akustik oluşturuyor. Size de evinizin rahatlığında sinemadaki ses kalitesinin keyfini çıkarmak kalıyor.

Son olarak tüm bağlı cihazlarınızı arkadan aydınlatmalı akıllı kumandasıyla kontrol edebilirsiniz. Birinci sınıf tasarıma sahip, ince çizgili, zımparalanmış alüminyum uzaktan kumanda elde iyi bir tutuş sağlıyor ve oturma odanıza da görsel olarak uyuyor.

Samsung 65S90C

Samsung’un yenilikçi OLED’i, Quantum Nokta ile desteklenen son teknoloji kendinden aydınlatmalı pikseller sayesinde koyu siyahlar, net beyazlar ve tüm renk tonlarını sunuyor. .

20 farklı nöral ağ ile tamamlanan 4K görüntü kalitesi, 4K’nın gücünü hissetmenizi sağlıyor.

OLED’in zarif ve şık tasarımı, güçlü işlevlere ek olarak benzersiz bir güzellik ile geliyor.

4K 144 Hz’te hareketli görüntüleri olağanüstü bir şekilde iyileştiriyor. 4K 144 Hz’e varan hareket iyileştirici yenileme hızı sayesinde gecikme ve hareket bulanıklığı olmadan ultra akıcı oyun deneyiminin keyfini sürüyoruz.

Kendinden aydınlatmalı piksellerle sağlanan güçlü parlaklık ve daha yoğun kontrast aralığı fark yaratacak ölçüde iyi. Bu arada özgün renkli ekran, PANTONE tarafından onaylanmış. 2.030 PANTONE renginin ve yeni eklenen 110 cilt tonunun doğru gösterildiği teyit edilmiş.

Modeldeki Gerçek Derinlik Artırıcı, insan gözünün odaklanma şeklini taklit ederek ön plan kontrastını artırıyor. Ayrıca Göz Rahatlığı Modu, gün batımından sonra ekranınızın parlaklığını ve renklerini otomatik ayarlayarak rahatlamanızı ve dinlenmenizi kolaylaştırıyor.

Oyun heyecanına dair beklentilere de yanıt veriyor Samsung. Zira 21:9 ve 32:9 ekran oranları, oyun deneyimini maksimum seviyeye çıkarmak için size daha fazla görüntü alanı sunarken Game Bar, kazanmak için gerçek zamanlı ayarlar yapmanızı esas alıyor.

Hareketlerde bulanıklık ve titreşim olmadan oyun deneyimini akıcı bir şekilde yaşıyoruz. ALLM, ekranınızı optimize ederek girdi gecikmelerini hemen hemen hiç fark etmemenizi mümkün kılıyor. Böylece daha fazla kontrol imkanı veriliyor.

Ve ses boyutu… Sanal üst kanal seslerle bir araya gelen 3 boyutlu çevresel ses, sizi tamamen saran bir ses deneyimi yaşamanızı sağlıyor. En sevdiğiniz içerikleri tek bir yerde keşfedebildiğiniz akıllı özellikler de unutulmamış.

PHILIPS 65OLED937

Her koltuğun karşısında olmaktan gurur duyacağı bir TV var sırada. Koyu siyahlar, zengin OLED renk ve kristal netliğinde Bowers & Wilkins sesi büyüleyici demek abartı olmaz Üstelik izlediğiniz veya oynadığınız her içeriğin heyecanını odanıza yansıtan Ambilight’a sahip. Philips’in tanımlayıcı özelliğine yani.

Yeni nesil Ambilight, OLED+ TV izleme deneyimini daha da iyi hale getiriyor. TV’nin etrafındaki her zamankinden daha ayrıntılı ve daha iyi tanımlanmış Ambilight halesi, ekrandaki renklerle uyum içinde renk değiştiriyor.

Şık bir 5.1.2 Bowers & Wilkins ses sistemi, izlediğiniz veya dinlediğiniz her içeriğe heyecan verici derecede zengin, gerçeğe yakın performans getiriyor. Surround hoparlörler, daha da etkileyici bir ses için sesi yukarı ve etrafa gönderiyor.

Yapay Zeka özellikli ikili işlemci, adeta ekranın içindeymişsiniz gibi hissettiren gerçekçi görüntüler sunuyor. Derin öğrenme özellikli algoritma, görüntüleri insan beynine benzer şekilde işliyor. Ne izlediğiniz fark etmeksizin gerçekçi ayrıntılar ve kontrast, zengin renkler ve akıcı hareket elde ediyorsunuz.

Siyahlar göz alıcı ve güzel parlak bir görüntü, gölgede veya ışıkta her ayrıntıyı piksel mükemmelliğindeki HDR’de göreceğiniz anlamına geliyor. İyi aydınlatılmış bir odada izliyorsanız TV’niz otomatik olarak ayarlanıyor; böylece her zaman en iyi deneyimi yaşıyorsunuz.

Hollywood’a hoş geldiniz! Philips OLED+ TV, IMAX sinemalarında gösterilmek için yapılmış filmlerin tüm etkisini yaşamanızı sağlıyor.
Dolby Vision ve Dolby Atmos ile filmleriniz, dizileriniz ve oyunlarınız inanılmaz görünüyor ve duyuluyor.

HDMI 2.1 uyumlu OLED+ TV, son derece hızlı tepki veren oyun deneyimi ve akıcı grafiklerle yeni nesil ekipmanınızı en iyi şekilde kullanabilmenizi esas alıyor.

Neredeyse çerçevesiz ekran ve açılı Bowers & Wilkins ses, oldukça kaliteli bir görünüm kazandırıyor. Son olarak ses muhafazası Kvadrat hoparlör kumaşına sarılmış ve arkadan aydınlatmalı uzaktan kumanda yumuşak, sürdürülebilir kaynaklı Muirhead deri ile üretilmiş.

LG OLED55G2

LG OLED kendinden aydınlatmalı piksellerin capcanlı güzelliğiyle tanışın. α9 5. Nesil AI işlemcinin yeteneklerini bambaşka bir düzeye taşıyan Brightness Booster Max, %30’a kadar daha fazla parlaklık sağlıyor. Üstün ışık verimliliğiyle çok daha cesur görüntülere kavuşuyoruz.

Estetik görüntünün ardındaki zeka: LG’nin α9 5. Nesil AI İşlemcisi, ön ve arka plandaki nesnelere doğal derinlik katarak renklere canlılık ve hassasiyet getiriyor. Kendinden aydınlatmalı pikseller, etkilerini azaltacak arka ışık olmadan, her ışıkta en derin siyahlarla keskin kontrast sunar. Görseller daha belirgin olduğu için gözünüzden kaçan ince ayrıntıları fark edebilirsiniz. α9 5. Nesil AI İşlemci, 2 kanallı sesi sanal 7.1.2 kanal sese dönüştürüyor. Adeta filmin ana karakteri gibi, etrafınızdaki aksiyonu ve kaosu hissediyoruz.

Tümüyle yenilenen Dynamic Tone Mapping Pro, görüntü kalitesini artırmak için daha da derinlere iniyor. Önceleri sadece çerçeveleri iyileştiren teknoloji, artık her ayrıntıya kadar daha canlı HDR kalitesi için ekran genelinde 5.000 blokta çalışıyor.

Film gecesi için yeni fikirlere mi ihtiyacınız var? ThinQ, zevkinize göre önerilerde bulunuyor. Evdeki herkesin favori TV dizilerini takip edebilmesi, özel haberler ve spor güncellemeleri alabilmesi için profiller oluşturmak harikulade.

Ultra ince ekran tasarımında yepyeni bir nokta. LG OLED G2 yalnızca duvarınıza tam olarak oturmakla kalmıyor, aynı zamanda sofistike tasarımıyla minimalizmi temsil ediyor. Kapalı olduğu zamanlarda, hiper gerçekçi doku ve renk sergileyen bir sanat eseri gibi.

Film gecesine hazırsınız. Yerinizden kalkmadan içeriğe doyacaksınız. Mevcut yayın uygulamalarından dilediğiniz içeriği izleyin. Netflix, Amazon Prime, Apple TV+ ve LG kanalları ile daima izleyecek bir şeyler bulabilirsiniz.

Daha akıcı ve gerçekçi oyun deneyimi için 120 Hz’de Dolby Vision Gaming 4K’yı destekleyen ilk televizyonlarla oyun deneyiminizi geliştiriyorsunuz. 1 ms tepki süresi, NVIDIA G-Sync uyumluluğu, AMD FreeSync Premium ve VRR desteği ile ultra hızlı hareketler bile net ve akıcı görünüyor.

GeForce Now’un da eklenmesiyle birlikte, oynanmayı bekleyen koca bir oyun bulutu sizi bekliyor. Sevdiğiniz oyunları yeniden keşfedin ve televizyonunuzdan yeni favoriler belirleyebilirsiniz.

VESTEL 65O9900

JBL’in üstün ses performansı Vestel TV’lerle birleşiyor. Vestel TV’lerde yer alan JBL ses sistemiyle sesleri ayrıntısıyla duyuyor ve keyifli bir deneyim yaşıyorsunuz.
Pixellence Pro, Pixellence özelliğinden farklı olarak çok sayıda görüntü kalitesi iyileştirme algoritmasını bir arada sunuyor. MEMC, Super Resolution, Micro Dimming özelliklerinin mevcut Pixellence algoritmalarına entegre edildiği Pixellence Pro TV’ler izleyicilerine çok daha kaliteli bir video deneyimi sunuyor.

Daha iyi bir izleme deneyimi yaşatmak için Vestel tarafından geliştirilen Quantum Renk Paleti Teknolojisi görüntülerdeki en ince detayları bile ön plana çıkarıyor ve daha renkli bir görüntü kalitesine ulaşılmasını sağlıyor. Yeşil ve kırmızı renk performansları muazzam, görüntüler daha renkli ve daha canlı.

Standart bir televizyon ötesinde, birbirinden farklı içerik alternatifleri sunan Vestel Smart TV, evde geçirdiğiniz zamanı daha eğlenceli hale getiriyor. Netflix, Youtube, Amazon Prime, Ssport, Youtube Kids ve çok daha fazlası sizi bekliyor. Birbirinden heyecanlı film, dizi, belgesel ve daha birçok içerikle saatlerin nasıl geçtiğini anlayamıyorsunuz bile.

OLED teknolojisinde renk pikselleri kendi ışık kaynağını üretir ve bu sayede görüntünün olmadığı karanlık sahnelerde saf siyah yakalanır. Bu noktada Vestel OLED TV, kendi parlaklıklarını kontrol edebilen milyonlarca OLED pikselin yarattığı mutlak siyah ve kusursuz renklerle sizlere eşsiz bir izleme deneyimi sunuyor.

Vestel TV’lerde MEMC teknolojisi sayesinde video verisi üzerinde yazılımla birlikte cisimlerin hareket doğrultuları analiz edilip görüntüye yeni kareler eklenerek geçişleri daha akıcı bir video deneyimi sağlıyor.

HDR10 deneyimini bir üst seviyeye taşıyan HDR10+ teknolojisinde HDR10’a nazaran daha ileri bir kontrast ve parlaklık iyileştirmesi vadediyor. HDR10+ teknolojisi ile parlak sahnelerde daha net ve detaylı renklerin, yüksek kontrast ve karanlık sahnelerde daha fazla ayrıntının keyfini çıkarıyoruz. Bu sayede siyahlar daha siyah, beyazlar daha beyaz bir yapıya kavuşuyor, görüntülerde aydınlık ve karanlık bölgelerdeki detay kaybı en aza indiriliyor.

Full HD TV’den 4 kat daha fazla piksel sayısına sahip olan (3840×2160) 4K UHD çözünürlüklü Vestel TV, size en küçük ayrıntılara kadar görüntü deneyimleyebileceğiniz çok daha kaliteli bir izleme keyfi yaşatıyor.

PC, mobil cihaz veya tabletinizi rahatça ekranda paylaşabilirsiniz. Uyumlu cihazlarınız ile kablosuz ekran paylaşımı yaparak cihazınızın içeriğini geniş TV ekranına taşıyorsunuz.

Yeni nesil işlemcisi ile dikkat çeken OLED TV’de inanılmaz seviyelere inen incelik bir diğer çarpıcı argüman.

Exit mobile version