En İyi 49 Hyper Casual Oyun

Hyper Casual oyunların yükselişine tanıklık ediyoruz… Bu oyun türü, her an oynanabilen kolay oynanışa sahip yapımlara işaret ediyor. Peki bu yenilikçi türün en iyileri hangileri? İşte Android ve iOS platformunda yer alan ve basit mekaniklerle minimalistik tasarımı bir araya getiren en iyi 49 Hyper Casual oyun…

1- Home Restoration

Ev al, tamir et ve en iyi teklifi veren müşteriye sat. Oyunun teması bu şekilde, ancak karmaşadan olabildiğine uzak bir anlayış vadediliyor. Küçük alanları dekore etmeniz ve bir emlakçı edasıyla pazarlamanız bekleniyor. Keyifli vakit geçirmek isteyen ‘amatör emlakçılar’ için ideal.

2- Ball Brawl

Renkli bir futbol oyunu. Keyifli bir oynanış vadediyor, ayrıca zorlayıcı detaylar, amansız savunma ve hücum taktiklerine de gerek bırakmıyor. Topu sürüyor, pas verip gol atmaya çalışıyorsunuz. Oyun, özel olarak ‘basit’ ve keyifli. Haydi, takımını kur ve sahaya çık!

3- Stack Colors!

Hareket ediyor ve önünüze çıkan renkli kulelerden doğru olanını deviriyorsunuz. Sarı renge sahipseniz, önünüzdeki kırmızı ya da yeşil kuleyi değil sarıyı devirmeniz bekleniyor. Kolay ve aksiyon dolu bir yapım.

4- Road Race 3D

Caddede karşıdan karşıya geçme oyunu. Ancak tek bir kişiyle değil birçok kişiyle araçlara çarpmadan ilerlemeniz bekleniyor.

5- Rope Vs Ball

Kendi alanında rakipsiz yapımlardan biri. Biraz top mekaniği ve biraz da spor bilgisi gerektiriyor. Bir ip üzerindeki topu doğru açıyla en yükseğe fırlatmanız gerekiyor.

6- Rolly Hill

Outdoor parkurda yuvarlandıkça büyüyen kartopu misali kontrol ettiğiniz küçük objeyi önünüze gelen parçalara doğru sürüklemeniz ve bu şekilde büyütmeniz bekleniyor.

7- Draw Joust!

Çocukların da oynayabileceği kolay bir oyun. Elinde bir mızrakla karşınızdaki aracın üzerinde yer alan topları vurmaya çalışıyorsunuz.

8- Rolly Legs

Keyifli bir yarış oyunu. Birçok farklı parkurun söz konusu olduğu yapım, iyi grafikleriyle de dikkat çekmeyi başarıyor. 

9- NERF Epic Pranks

Adından da anlaşılacağı üzere silahınız var ve rakiplerinize ateş açıyorsunuz. Güzel yanı ise etrafta sadece boya tabancıları var, yani kansız bir yapım. Her yaş için ideal. 

10- The Cook

Tarifleri uygulayıp güzel yemekler pişirdiğiniz, eğlenceli bir oyun.

11- Rise Up

Haydi biraz da balon uçuralım! Rise Up, çok eğlenceli bir balon uçurma oyunu. Parmaklarınız ve refleksleriniz ise mutlak gereklilikler. Detaylı grafikleriyle de beğenimizi kazandığının altını çizelim. Göz atmanızda yarar var.

12- Subway Surfers

Kült yapım Subway Surfers, hala mobil platformdaki en neşeli, en hareketli oyunlardan biri. Çoğu oyuna ilham veren yapım, 3 boyutlu bir kaçış oyunu ve sizi adrenaliniz konusunda zirvelere taşıyor.

13- 1010!Color

Üçlü eşleştirme türündeki oyun, saatlerce oynasanız bile sıkılmayacağınız bir akıcılıkta. Sınırları zorlayan bu bulmaca oyununda farklı şekillerdeki panoya sürükleyerek bırakıyor blokları birleştiriyorsunuz. En fazla kaç tane renkli bloğu birleştirebileceğinizi görerek kendinizle rekabet ediyorsunuz.

14- Pac-Man 256

Efsanevi Pac-Man oyunlarına yenilikçi bir bakış açısı getiren ‘256’da amacınız ‘asla ama asla’ bitmeyen labirentlerde yenilmeden yolunuza devam edebilmek. BANDAI Namco’nun efsanevi serisinin en trend, en dinamik ve en cool yapımlarından.

15- Homescapes

Candy Crush Saga’yı apayrı bir halde deneyimleyebileceğiniz iddialı bir yapım. Muazzam grafikleri ile çarpıcı bir oyun olan Homescapes’te eski bir evi, topladığınız puanlarla yenilemeye çalışıyorsunuz. 

16- Twisty Road!

Beceri oyunlarından hoşlanıyorsanız bu türün ikon yapımlarından biri de kesinlikle Twisty Road!. Detaylı grafikleri ile dikkat çeken oyun, boş zamanlarınızı keyfe dönüştürmek için ideal. 

17- Word Link

Kelime bulmaca oyunlarıyla aranız nasıl? Eğer yanıtınız evet severim şeklindeyse Word Link, muazzam bir örnek. Trend belirleyen Word Link’te internet olmaksızın, WiFi’sız da oyun oynamak mümkün. İnternetin pek iyi olmadığı yerler ya da yer altı toplu ulaşımı için harika.

18- Toon Blast

Çocuklar için geliştirilen bulmaca türündeki oyunda büyükler de kendini sınayabiliyor. Eğlenceli ve neşeli bir bulmaca oyunu arıyorsanız Toon Blast’le tanışmalısınız diyoruz. Üstelik ücretsiz.

19- Traffic Rider

Motor oyunlarının mobil cihazlardaki oynanabilirliğine bayılıyoruz. Favorilerimizden biri ise kesinlikle Traffic Rider. Bu oyunda heyecan ve aksiyon bir an bile durmuyor, üstelik çok iyi grafikleri de cabası.

20- Snake VS Block

Nokia telefonlardaki yılan oyununu hatırlar mısınız bilmiyoruz ama bu oyunda da yılanlar var. Amacınız ise bu kez blokları kırmak. Oyunun en keyifli yanı basit oynanışı ve sizi sürekli olarak çeşitli zorluklarla beraber sınaması. İyi bir mobil oyun.

21- Ball Pool

Ball Pool, en iyi ücretsiz bilardo oyunu. Eğer bilardo biliyorsanız kendinizi sınamanız için çok iyi bir mobil oyun. Yeni başladıysanız fiziksel bilardo için bir tür idman adeta.

22- A Word Kelime Oyunu

Kelime oyunlarının en güzel yanı her yerde ve her zaman iyi zaman geçirmenizi sağlamaları. Hem bilgileniyor hem de yarışıyorsunuz bu oyunlarda A Word, konunun uzmanlarından. Gizlenmiş kelimeleri ortaya çıkarmak gibi nispeten farklı bir deneyimle geliyor ayrıca. Mutlaka deneyin.

23- Color Road

Top yuvarlama oyunlarıyla aranız nasıl? Keyifli olduklarında hemfikirsek Color Road, kendi alanında en iyilerden biri. Refleksleri yoğun bir şekilde test eden oyunda grafiklere de hayran kalacaksınız.

24- Fish Master

Oyun içerisinde profesyonel bir balıkçı konumundasınız. Ve göreviniz tabii ki daha fazla balık yakalayarak gelirinizi artırmak. Kazancınız arttıkça işinizi daha fazla geliştirme imkanı buluyorsunuz. Oyun genel hatları ile basit bir tasarıma sahip ve oynaması da bir o kadar kolay. Boş zamanlarınızda vakit geçirmek adına oldukça etkili.

25- Township

Şehir ve çiftlik oyunları dendiğinde artık moda o! Township, hayalinizdeki şehri inşa etmeniz için size fırsatlar sunan bir mobil oyun. Mahsul hasadı, hayvan yetiştiriciliği derken adeta bir köy yaşamı, zamanla gelişen şehirler ve elbette bunun verdiği haz. Mutlaka deneyin.

26- Helix Jump

Kuleden inme oyununda zıplamanız, dolayısıyla zamanlamayı çok iyi ayarlamanız gerekiyor. Anlık bir hata sonunuz demek. Oynanışıyla eğlenceli ve adrenalini uçlarda yaşatan Helix Jump, aynı zamanda rekabetçi bir oyun.

27- Hypermarket 3D

28- Glide Race 3D

Lego oyuncaklara dönüşüp yarışmaya ne dersiniz? Uçak, oyuncak araba ve daha fazlasıyla rakiplerinizden daha hızlı olmanız bekleniyor.

29- Cube Surfer!

Küplerin üzerinden atladığınız bir sonsuz koşu yapımı. 9 farklı mod var, gittikçe zorlaşıyor. Subway Surfers’tan ilham alan yapım, çok daha basit.

30- Parkour Masters

Parkur mekaniklerine sahip oyunda ilerlemeniz ve engelleri aşmanız bekleniyor. Bol aksiyonlu, bol atlamalı, zıplamalı bir koşu oyunu olan Parkour Masters, ilham veren grafikleriyle de övgüyü hak ediyor.

31- Slo Mo Boy

Yavaş çekimle hareket ettiğiniz eğlenceli bir parkur oyunu.

32- Download Ball Action

Bu oyunda bir topu yönetiyor ve diğer topları vurmaya çalışıyorsunuz.

33- Art Ball 3D

Biraz da sanat. Oyunda bir topu renkli boyalarla daha sanatsal hale getirmeye çalışıyorsunuz.

34- Aquapark.io

Bir aquaparktasınız ve kaydıraklardan atlıyor, havuzda türlü figürler sergiliyorsunuz.

35- 5 Hoops

Basket topunuz var, potanın önündesiniz. Yanınızdaki 4 online oyuncudan daha fazla sayıda basket bulmanız bekleniyor.

Ve diğer favorilerimiz:

36- Perfect Slices

37- Untangled 3D

38- Rusty Blower 3D

39- Line Color 3D

40- Origame

41- Stop them All!

42- Dig Dog!

43- Fun Strike 3D

44- Human Runner 3D

45- Color Balls 3D

46- Train Taxi

47-Find the Floor

48-Flick Swing

49- Bike Rush

Hyper Casual oyun nedir?

Hyper Casual oyunların yükselişine tanıklık ediyoruz. Bu oyun türü, her an oynanabilen ve sonsuza kadar tekrarlayan kolay oynanışa sahip yapımlardan oluşuyor. Hyper Casual oyunlar basit mekaniklerle minimalistik tasarımı birleştiriyor.

Hyper Casual oyunlar, 2020’nin ilk çeyreğinde mobilde olağanüstü bir büyüme kaydetti ve kullanıcı harcaması, app etkileşimi ve indirmeler rekor seviyelere yükseldi.

Hyper Casual oyunlarda uygulanan mekanikler

Bu oyun türü itme, birleştirme gibi mekaniklere sahip. Oyunların esas amacı bir şeyi itmek ya da birleştirmek özetle. Aşağıda türe dair tüm mekanik çeşitleri yer alıyor;

 “Bu oyunlar, kaçmaz, mutlaka denemelisin!”


 

Exit mobile version