Tasarım Harikası Elektrikli Otomobil Modelleri

Modern vizyon ve sıra dışı tasarımı buluşturan en çarpıcı elektrikli otomobiller

Ford Mustang Mach-E 

2021 Ford Mustang Mach-E 

İkonik Mustang rozetini 2021 yılına taşıyan bu yeni nesil araç, kısa sürede ilgi odağı olmayı başardı. Üstün menzili, iç mekanı ve sürüş dinamikleri ile çarpıcı tasarımın buluşması noktası bir nevi. Son dönemin elektrikli otomobil dünyasındaki öne çıkan konularından biri olduğunu da belirtelim.  

Mach-E, şu anda satışta olan en yetenekli elektrikli otomobillerden biri.Yoldan çıkmasa da aklı başından almaya yeten bir performans vadediyor. Zira 290 beygir güç ve 346 hp ile sizi dört teker çekişli, son derece iddialı sürüş deneyimine davet ediyor. Tek şarjda 500 km üzerinde yol katedebilen aracın ilginç bir yönü daha var; bataryası sadece 10 dakikada 0’dan neredeyse yüzde 100 doluluk oranına ulaşabiliyor.   

Tesla Model 3  

Elektrikli otomobil denilince akla gelen ilk markalardan birisi olan Tesla yeni modelleri ile bu popülerliğini sürdürüyor. İlk otomobilinden bu yana teknolojisini geliştiren Tesla, Model S aracı ile menzil kapasitesini de en üst çıtaya çıkarıyor. Model tek bir şarj ile 535 km yol yapabiliyor. Bu menzil kapasitesinin yanı sıra otomobil aynı zamanda şık bir spor tasarımına sahip. Araç dış tasarımını, içinde de kendini gösterirken; temel ama fütüristik iç dizayn ve elektronik detayları ile göz dolduruyor. 

Porsche Taycan  

Ayrıcalıklı bir otomobil isteyenler için geliştirilen lüks bir model var sırada. Elektrikli modeller arasında en lüks araçlardan birisi Porsche Taycan. En üst teknoloji ile donanmış bir model olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor. Süper-pahalı bir model olduğunu belirtmeye sanıyoruz ki gerek yok.  

Alman otomobil devi Porche’nin performanstan ödün vermek istemeyen insanlar için üretilmiş durumda. 3.8 saniyede 100 km/saat hıza ulaşabilen elektrikli araç 800 voltluk DC hızlı şarj sistemine sahip. Böylece, 20 dakikada yüzde 80 oranında şarj kapasitesini görüyor.  

Şık iç ve dış tasarımı ver performansı ile dikkat çeken otomobil menzil konusunda da iddialı. Bu arada Porsche, sonraki modellerinde menzil konusunda kendisini geliştirmek için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. 

Audi E-Tron Sportback 

Alman Audi’nin Q serisine benzer SUV modellerden biri olan E-Tron Sportback, tasarımıyla ön plana çıkan araçlardan. Taycan gibi etkileyici ve güçlü. Elektrikli otomobil ayrıca şık iç ve dış tasarımı ile de göz doldurmayı başarıyor. Ayrıca, dış tasarımındaki agresif çizgilerin yanı sıra iç mekanıyla da dikkate değer.  

Elektrikli otomobil segmentinin en iyi ve güçlü araçları arasında gösterilen E-Tron Sportback, 355 beygirlik güce sahip. Ayrıca, yüksek tor performansı ile diğer birçok elektrikli araçtan ayrılıyor. Sürüş dinamikleriyle de beğeni kazanan modele dair tek soru işareti ise Porsche Taycan’la yarışan fiyatı olabilir… 

Jaguar I-Pace 

Otomobil dünyasında adı ‘lüks’ ile eşleşen markalardan birisi olan Jaguar, elektrikli otomobil segmentinde de bunu devam ettiriyor. Jaguar I-Pace modelinde dikdörtgen ızgarayla vurgulanan şık tasarım ön planda. Lüks yanında performansı da son noktaya kadar sunan araç 394 beygir gücüyle dikkat çekiyor. Ayrıca 240V DC hızlı şark sistemi ve paneldeki iki dokunmatik ekrana sahip. Araç tam hızlı otomatik acil durum frenleme, hız sabitleyicisi ve şerit tutma yardımı gibi özellikleri ile araç güvenliğine de vurgu yapıyor. Gelelim en sükse yanına, tam şarj ile 12 saate kadar yol alabiliyor. Bu süre akıl almaz!  

BMW i8 Coupe 

BMW i8 Coupe oldukça sofistike ve sıra dışı tasarımıyla dikkat çekiyor. Mükemmel hatlarıyla asfaltta elektriğin modern ve dinamik yönünü sonuna kadar zorlıyot. Model, teknik detaylarıyla da beklentileri üst noktada karşılamayı biliyor. 450 km menzili ile fark yaratan çarpıcı model, sektörün en rahat ve konforlu araçlarından biri. Ek olarak diğer modellere göre daha hızlı bir şarj sistemine sahip. Ayrıca, sürdürülebilirlik anlayışıyla ve yeşil mottosuyla sürüş keyfini doyasıya yaşatmayı başaran otomobillerden. 

Mercedes EQS 

Mercedes-EQ, tamamen elektrikli ilk lüks sedan modeli EQS ile lüks araç segmentini yeniden tanımlıyor. EQS aynı zamanda lüks ve üst sınıf elektrikli araçlara yönelik modüler mimariye dayanan ilk model.

770 kilometreye (WLTP) varan menzilleri ve 385 kW’a varan güç üretimine sahip. EQS’in güç-aktarım sistemi, S Serisi segmenti gereksinimlerini karşılıyor. Ayrıca 560 kW’a kadar bir performans versiyonu da planlanıyor. Tüm EQS versiyonlarının arka aksında bir elektrikli güç-aktarma sistemi (eATS) bulunuyor. Fakat, 4MATIC versiyonlarının ön aksında da bir eATS bulunuyor.  

Üstün teknoloji, tasarım, işlevsellik ve bağlanabilirlik özelliklerini birleştiren EQS, hem sürücü hem de yolculara odaklanıyor. İlk aşamada 245 kW gücündeki EQS 450+ ve 385 kW gücündeki EQS 580 4MATIC modelleri tanıtıldı. EQS’in, Türkiye’de ise EQS 580 4MATIC modeliyle 2021 yılının son çeyreğinde satışa sunulması planlanıyor.  

Canoo Pickup Truck 

 Elektrikli araçların yaygınlaştığı, yeni markaların ve teknolojilerin öne çıktığı araçlardan biri de Canoo Pickup Truck… ABD-Los Angeles merkezli Canoo Inc., çığır açan amaçlara yönelik elektrikli araçlar geliştiren bir şirket. En yeni ‘tamamen elektrikli’ kamyoneti Pickup Truck ile dikkat çekiyor. Benzersiz özelliklerle üretilen kamyonet, müşterilerin araçlarıyla daha fazlasını yapmalarına yardımcı olmayı hedefliyor. 

Canoo’nun kamyonet yatağı yaklaşık 1.82mt. uzunluğunda. Ayrıca, tamamen kapalı hale getirildiğinde yaklaşık 2.4mt.’ye kadar daha uzayabiliyor. Böylelikle kontrplak tabaka gibi büyük parçaların içine kolayca sığmasını sağlıyor. 

Canoo Pickup Truck,  muazzam kargo kapasitesiyle piyasadaki en ileri kabin ve alan verimli olacak şekilde tasarladı. Esnek platform ve kablolu yönlendirme sayesinde yolcu bölmesi, sürücünün görüş alanını en üst düzeye çıkarmak için öne kaydırıldı. Görünüşe göre bu model Tesla’nın brütalist modeli Cybertruck’a karşı zorlu bir rakip olacak. 

MINI ELECTRIC  

Genlerindeki karakteristik MINI özelliklerini oluşturan keyifli sürüş, etkileyici tasarım ve premium kalite anlayışını koruyor. Ayrıca, MINI ELECTRIC, markanın ilk yüzde yüz elektrikli seri üretim modeli olma özelliğini taşıyor. Tamamen MINI tarafından geliştirilen sürüş dinamikleri sayesinde MINI ELECTRIC benzersiz bir kullanım keyfi vadediyor.  

Güncel MINI 3 Kapı modeli üzerinde geliştirilen MINI ELECTRIC, 184 bg güç ve 270 Nm tork üreten motora sahip. Böylece, 0-60 km/s hızlanmasını 3.9 saniyede ve 0-100 km/s hızlanmasını ise 7.3 saniyede tamamlıyor. MINI ELECTRIC, iç mekanda sunduğu 6.5 inçlik gösterge paneli ile de diğer MINI modellerinden ayrılıyor. Standart olarak sunulan LED farlar, LED sis farları ve MINI Connected dokunmatik ekran ile geliyor. Sonuç olarak, yeni MINI ELECTRIC’in dikkat çeken donanımları arasında yerini alıyor.   

Volvo C40 Recharge 

Volvo’nun tamamen elektriklisi C40 Recharge, daha yere yakın ve şık bir tasarıma sahip. Böylece, bir SUV’un sağlayacağı tüm avantajları taşıyor. CMA araç platformunda üretilen C40 çok özel. Çünkü tarihte tamamen elektrikli olarak tasarlanan ilk Volvo modeli. C40 Recharge’ın arkası, alt tavan çizgisiyle uyumlu çarpıcı bir tasarıma sahip. Yeni ön tasarımı ise elektrikli Volvo’lar için yeni bir yüz sunuyor ve en son piksel teknolojisine sahip farlar dikkat çekiyor. 

İçeride, pek çok Volvo sürücüsünün tercih ettiği yüksek bir oturma konumu sağlıyor. Aynı zamanda, modele özgü bir dizi renk ve dekor seçeneği ile birlikte sunuluyor. C40 ayrıca, içerisinde hiç deri materyal olmayan ilk Volvo modeli. Vegan bir ‘elektriklenme’ hissediyoruz… 

C40 Recharge’da, XC40 Recharge’da olduğu gibi, Google ile ortaklaşa geliştirilen piyasadaki en iyi bilgi-eğlence sistemlerinden biri bulunuyor. Tüketicilere Google Haritalar, Google Asistan ve Google Play Store gibi yerleşik Google uygulamaları ve hizmetleri sunuyor. 

 

Exit mobile version