Ekranın Başından Kalkamayacağınız ‘2021 Model’ Spor Oyunları

Spor oyunları, Türkiye’de en çok ilgi gören kategorilerden biri. Özellikle FIFA serisinin her sene yarattığı olağanüstü rekabet bu anlamda öne çıkan faktörlerin başında geliyor. Verilere FIFA 20, geçtiğimiz yıl çıkışını gerçekleştirdiği tarihten itibaren sadece 30 gün içerisinde 10 milyon oyuncuya ulaştı. Yıl boyu devam eden satışlarla birlikte satış rakamının 15 milyonu bulduğu tahmin ediliyor. Sayısız maçın yapıldığı ve milyarlarca golün atıldığı FIFA 20’nin ardından gözler elbette FIFA 21’de. FIFA 21, yaklaşık 1 sene boyunca spor oyunlarının odak noktası olacak.

FIFA 21’i yakından izleyecek yapımlar da söz konusu elbette. Bunların başında PES 2021 geliyor. FIFA ile süren yarışta bir nebze geride kalsa da PES oyunları da her zaman ilgimizi çekti. Bu sene de milyonlarca konsol ve platformda goller keyifle atılacak. Diğer yıldızlar ise NBA 2K21 ve Madden NFL 21 olacak. Saydığımız 2021 model spor oyunlarını tüm yönleri ile mercek altına alıyoruz…

FIFA 21

 

FIFA serilerinin geliştiricisi EA, heyecanla beklenen FIFA 21’in bu yıl Ekim ayında geleceğini ve yeni nesil konsollardan biraz daha kısa süre önce mevcut konsollarda erişilebilir olacağını açıklamıştı. FIFA 21; PS4, Xbox One, Nintendo Switch ve PC platfromlarında 9 Ekim 2020’de, her zamankinden biraz daha geç bir zamanda oyuncularla buluşacak. PS5 ve Xbox Series X desteği ise konsollar piyasaya sürüldüğünde gelecek. Ayrıca EA, mevcut konsolları için FIFA 21 satın alanlara yeni nesil konsollar için ücretsiz yükseltme yapacağını da açıkladı.

Gelecek nesil konsolların sunduğu görsel iyileştirmelerin yanı sıra EA, PS5 için dokunsal geri bildirim desteği vereceğini de açıkladı. EA bu özelliği şöyle tanımlıyor: “PlayStation 5’te zengin ve duyarlı dokunsal geri bildirime sahip yeni DualSense kontrolcüsü oyun deneyimini derinleştirerek oyunun ritmini ellerinizde hissetmenizi sağlıyor.”

EA, FIFA 21’in mevcut ve yeni nesil sürümleri arasındaki farklar konusunda şimdiye dek pek açıklayıcı olmadı. Şu anda oyunun PS5 DualSense’in dokunsal geri bildirimini destekleyeceğini ve hızlı yükleme sürelerine, gelişmiş animasyon teknolojisine ve muhteşem grafiklere sahip olacağını biliyoruz.

FIFA’nın rekabetçi online modlarını oynayan herkesin en çok şikâyet ettiği konuların başında bağlantı problemleri geliyor. Division Rivals’da ya da Haftasonu Liginde internetiniz ne kadar iyi olsa da aldığınız “EA sunucularıyla bağlantınız kesildi” hatası oyuncuların oyundan aldığı zevki oldukça azaltıyor.

Özellikle Haftasonu Ligi’nde oynanan maç sayıları kısıtlı olduğu için her bir maç hayati önem taşıyor ve böyle bir hatayla karşılaşan oyuncular da doğal olarak oldukça sinirleniyor. Buna ek olarak, FIFA’yı online oynamayı tercih etmeyen oyuncuların ise en büyük isteği “Kariyer Modları”nın geliştirilmesi ve daha gerçekçi hale getirilmesi.

e-Football PES 2021

PES serisi, çeyrek asırlık bir oyun kültürü. 1995’teki ilk çıkışından sonra her yıl kendini geliştiren serinin en yeni oyunu bir dizi yenilik vadediyor. Oyunda kulüp ve oyuncuların neredeyse tamamı farklı isimlere sahip. FIFA oyunlarına göre önemli bir ayrım ve handikap noktası anlamı taşıyan bu durum, yalnızca 5 kulüp için geçerli değil.

Bu kulüpler;

5 kulüpten birini seçerek lisanslı formaları, stadyumları, futbolcuları ve hemen tüm orijinal unsurları ile maçlara çıkabiliyorsunuz.

Oyunda bu sene üç yeni menajer var, bunlar;

Özetle bir dizi ‘lisanslama’ söz konusu. Ancak oyun meraklıları için asıl beklentiler oynanış ve dinamiklerde. Bu doğrultudaki ilk bilgiler sürprizlerle dolu. Örneğin oyuncunun yeteneklerine bağlı olarak genişletilmiş ‘tuzak’ mekanizmaları ile savunmaların alt edilebildiği bir PES deneyimi yaşanacak. Her oyuncunun bireysel oyun tarzı, sahadaki kadroya farklı bir derinlik katmanı getirecek.

PES 2021’de heyecan dolu modlardan biri de Master League. Tek oyunculu modda, yönetici koltuğundasınız ve kendi rüya takımınızı kurup geliştirmeye çalışıyorsunuz. Zengin ve sürükleyici bir futbol yönetimi deneyimi arıyorsanız, o zaman bu mod tam size göre.

Maç günü, PES 2021’de öne çıkanlar arasında. Oyunda soyunma odasından itibaren yıldız futbolcularla yan yana durup o eşsiz atmosferi hissedeceksiniz. Çaylaklar ve deneyimli isimlerin yüzleri ile yakın temas ilginç olacak.

PES 2021’de online maçlar her zaman olduğu gibi heyecan dolu olacak. Bağlantı sorunları FIFA kadar olmasa da bu yapımın geçmişinde de sıkça yaşandı. Bu yıl umuyoruz ki daha sorunsuz bir sezon olur.

Ve son bir dipnot… Oyunun geliştiricisi Konomi, FIFA ile mücadelede önce çıkmak için geçtiğimiz yıllarda yapımın çıkışından önce birçok içerik ve demo yayınlarken 2020’de bu şekilde bir adım atmadı. E3 oyun fuarının iptali de oyunun tanıtım sürecine darbe vurdu.  Tüm bu yaşanan gelişmelere ek olarak oyun dünyasında PES 2021 çıkış tarihinin ertelenebileceği konusu da hala gündemde. Daha önce de salgın nedeniyle The Last of Us  Part II, The Outer Worlds, Wasteland 3, Iron Man VR ve birçok oyun ertelenmişti.

NBA 2K21

NBA 2K21: Kapak yıldızı, çıkış tarihi, MyTEAM, MyCAREER, MyGM, yeni özellikler, yeni nesil, PS5, Xbox Series X ve daha fazlasına hazır mısınız? 2K Sports yıllardır basketbol oyun pazarına hakim oldu ve bu durum 2020’de değişmeyecek. Öngörülebilir gelecekte sahada NBA’i göremesek de, NBA 2K21’de simüle etmek için bir şansımız var.

NBA 2K21’in yeni nesil konsollar PS5 ve Xbox Series X’e geçişe yönelik harika bir oyun olacağına inanıyoruz. EA’nın bir yıllık aradan sonra geri dönen NBA Live 21 ile 2K oyunların harika bir sürüm çıkarması her zamankinden daha önemli olabilir.

Eylül ayının ilk haftasında çıkışını gerçekleştirecek. PS5 ve Xbox Series X’in piyasaya çıkmasıyla birlikte yeni bir sürümün de yıl sonuna doğru çıkmasını bekliyoruz. Zira NBA Live 21’in çıkacak olması ve meraklılarının artan beklentileri ile birlikte 2K Games’in basketbol oyunlarındaki üstünlüğünü sürdürmesi noktasındaki baskı artıyor.

Anthony Davis ve Dwayne Wade geçen yıl kapaktaydı. Bu yıl, Portland Trail Blazers’ın yıldızı Damian Lillard, standart versiyonun kapağında yer alırken, kaybettiğimiz tüm zamanların en büyük NBA oyuncusu Kobe Bryant da Legend yerini ‘Mamba Edition’ adını alan sürümün kapak yüzü oldu. LeBron James, İdris Elba, Luka Doncic, Vince Carter, Kevin Durant ve Michael Jordan gibi dev isimlerin ilerleyen aylarda duyurulması beklenen sürümlerde ‘kapakta’ görünmesi bekleniyordu ama New Orleans Pelicans forveti Zion Williamson’da karar kılındı.

Mevcut spor oyunlarında, çevrimdışı oyunlar geçmişte kaldı ve birçok oyuncu çevrimiçi modların zorluklarının üstesinden gelmeyi seçiyor. Ancak 2K için durum böyle değil. Her yıl üst düzey Kariyer Modu’nu üretmeye devam ediyorlar, çünkü seviyoruz!

En son NBA 2K20 de dahil olmak üzere NBA 2K serisindeki bir başka büyük ölçüde başarılı oyun modu, MyTEAM. MyTEAM’de kesinlikle çok sayıda mikro dönüşüm var, bu da sıradan oyuncuların yapıma biraz ekstra para yatırmaya istekli olanlarla rekabet etmelerinin zor olduğu anlamına geliyor. Bu alışılmadık bir durum değil, ancak oyunun tek başına standart sürüm için 59,99 Euro olarak fiyatlandırılmasıyla beraber başarı için artık ‘büyük miktarlarda’ para ödemeye gerek kalmamalı.


Son olarak NBA 2K21, oyun tarihinde önemli bir an olacak. 2K Games, NBA 2K21 ve yaklaşmakta olan futbol oyunuyla iyi performans gösterirse, spor oyunları türünde tektonik bir değişimi kolayca görebiliriz.

Madden NFL 21

Madden NFL 21, EA Tiburon tarafından geliştirilen ve Electronic Arts tarafından yayınlanan Ulusal Futbol Ligi’ne (NFL) dayalı Amerikan futbolu video oyunu. Uzun süredir devam eden Madden NFL serisinin bir devamı. Microsoft Windows, PlayStation 4 ve Xbox One için piyasaya sürülecek ve ardından, tatil sezonu için planlanan ‘yeni nesil konsollara özel’ sürümler gelecek.  Google’ın Stadia bulut oyun hizmeti için bir sürüm de planlanıyor. Kapak yıldızı Baltimore Ravens’ın oyun kurucusu Lamar Jackson. Jackson, 21 Nisan 2020’de oyunun kapak yıldızı olacağını açıklamıştı. Oyun, resmi olarak 7 Mayıs 2020’de duyuruldu.

Baltimore Ravens oyun kurucu ve 2019 NFL MVP’si Lamar Jackson, 21 Nisan 2020’de kapak sporcusu olacağını açıkladı. Jackson, Madden NFL 2005’te Ray Lewis’ten sonra Madden oyununun kapak atleti olacak ikinci Ravens oyuncusu olacak. Koronavirüs nedeniyle, oyunun kapağı için standart bir fotoğraf çekimi yapmak mümkün değildi; bunun yerine kapak için Jackson’ın fotoğraflarını sağlamak üzere Baltimore Ravens’in resmi takım fotoğrafçısı Shawn Hubbard ile temasa geçilmişti.

Madden NFL 21, gelişmiş kontrol seviyeleri sunan ve topun her iki tarafında yaratıcılığa ilham veren yenilikçi oyun mekaniği içerecek. Yeni sopa becerisi top taşıyıcı sistemi, kullanıcıya tüm kontrolü verecek, yeni pas atma hareketleri de olacak.

İyileştirmelerin üstesinden gelmek daha fazla açık alan gerçekçiliği yaratacak ve yeni kullanıcı kontrollü kutlamalar olacak. Öte yandan yapımda grafik ve detay açısından pek fazla bir yenilik yok. Hatta ABD’de çoğu otorite yapım için ’60 dolarlık bir kadro güncellemesi’ ifadesini kullandı. Yine de spor oyunları açısından her sene merakla beklenen serinin en yenisinin Türkiye’de yoğun ilgi görmesi muhtemel.

Yeni nesil konsolların satışa sunulmasına sadece birkaç ay kala spor oyunlarının yeni platformlarda meraklılarına neler vadedeceği de yanıtını heyecanla bekliyor…


 

Exit mobile version