Ekran Klavyesi Açma Nasıl Yapılır?

Ekran klavyesi açma yöntemleri nelerden oluşuyor? Windows 7, 8, 8.1 ve 10'da ekran klavyesinin nasıl kullanılabileceğini ayrıntılı olarak anlattık.

Ekran klavyesi açma adımları nelerdir? Bu soru özellikle harici klavyesinin bozulması halinde zorda kalabileceğini düşünen kullanıcılardan gelen bir sorudur. Bunun için izlenebilecek adımlar, işletim sistemine göre değişiklik gösterebilmektedir.

Bu makalenin devamında Windows 7, Windows 8 ve Windows 10’da ekran klavyesi nasıl açılır sorusuna yanıt bulacaksınız. Bir önceki cümlede sıralanan her Windows sürümü, dokunabileceğiniz bir klavye olmasa dahi yazı yazmanıza olanak tanıyan bir ekran klavyesine sahiptir. Aşağıdan işletim sisteminize yönelik adımları bulduktan sonra bunları uygulayabilirsiniz.

Ekran Klavyesi Açma - 1

Windows 10’da Ekran Klavyesi Açma

Windows 10’da ekran klavyesi ile yazmanın başka bir yolu da arama kısmını kullanmaktır. Bunun için aşağıdaki adımları takip edin.

Yukarıdaki adımın dezavantajı, bunu yapmak için her seferinde klavye kullanmaya ihtiyacınızın olmasıdır. Harici bir klavyenizin olmadığı zamanlarda ilk yöntemi uygulamanız gerekecektir.

Windows 8 ve 8.1’de Ekran Klavyesi Açma

Ekran klavyesinin nasıl açılacağının sorusu Windows 8 ve 8.1’de de çok değişmemektedir. Windows 10’dan tek farkı görev çubuğuna sağ tıkladıktan sonra araç çubuklarından dokunmatik klavyeyi etkinleştirmenizin gerekmesidir.

Windows 7’de Ekran Klavyesi Açma

Windows 7’de ekran klavyesini kullanmak, Windows 8 ve Windows 10’daki gibi kolay görünmeyebilir ancak unutmamalısınız ki yukarıdaki adımları sadece bir kez uygulayacaksınız. Bu adımları takip ettikten sonra ekran klavyesi görev çubuğunuza sabitlenmiş olacaktır. Bu da gelecekte sadece tek bir tıkla klavyeyi açabileceğiniz anlamına geliyor.

Ekran Klavyesi Kullanmanın Avantajları Neler?

Exit mobile version