AMD ve Nvidia Ekran Kartı Güncelleme Nasıl Yapılır?

Ekran kartı güncelleme işlemini gerçekleştirmek için hangi adımları uygulamak gerekiyor? İşte yapmanız gerekenler!

AMD ve Nvidia ekran kartı güncelleme işlemi biraz karmaşık gelebilir. Dolayısıyla bu işlemin gerçekleştirilebilmesi için hangi adımların uygulanması gerektiğini merak ediyor olabilirsiniz. Hazırladığımız yazıdaki adımları takip ederek güncelleme işlemini yapabilirsiniz.

Güncel olmayan bir ekran kartı, bilgisayarınızın performansını doğrudan etkileyen faktörlerden bir tanesidir. Örneğin, eski ekran kartı sürücüsünün kurulu olduğu bir bilgisayar, video oyunlarından iyi performans alınamamasına yol açabilir.

Ekran kartlarını manuel olarak güncellemek oldukça karışık görünebilir. Bu sebepten ötürü çoğu kullanıcı, sahip olduğu ekran kartının sürücüsünü yükseltmek için hangi işlemleri gerçekleştireceğini merak edebilir.

Ekran Kartı Güncelleme-1

Ekran Kartı Güncelleme İçin Neler Yapılmalıdır? (AMD, Nvidia)

Bir bilgisayardaki en önemli donanım bileşenlerinden bir tanesi olan ekran kartının sürücüsünü yükseltmek için bazı adımları uygulamanız gerekiyor. Bu adımların ilk sırasında ekran kartının modelini öğrenmek yer alıyor.

Ekran kartının modelini öğrenmek için herhangi bir program indirip kurmanıza gerek yoktur. Hangi modele sahip olduğunuzu birkaç adım ile pratik bir şekilde öğrenebilirsiniz. Bu işlem için aşağıda yer alan adımları takip edebilirsiniz.

Ekran kartının modelini öğrendikten sonra AMD ya da Nvidia şirketinin resmi internet sitenizi ziyaret etmeniz gerekiyor. Daha sonra drivers (sürücüler) sekmesine tıklayın. Açılan sayfadaki listede yer alan liste üzerinden modelini seçip indirme işlemini başlatın.

İndirdiğiniz dosyaya mouse aracılığı ile çift tıklayarak kurulum işlemini başlatabilirsiniz. Dosya kurulumunun tamamlanması biraz zaman alabilir. Bu sebepten ötürü kurulum tamamlanana kadar bekleyin ve karşınıza çıkan yönergeleri takip edin. Kurulum tamamlandıktan sonra sürücü yükseltme işlemini gerçekleştirmiş olacaksınız.

Ekran kartı güncelleme işlemi için yukarıdaki adımları takip edebilirsiniz. Ayrıca bilgisayarınızdaki güncel olmayan bileşenler için driver güncelleme programı kullanabilirsiniz. Bu programlar, eski sürücüye sahip sürücüleri tespit eder ve otomatik olarak güncelleme işlemini gerçekleştirir. Böylelikle her sürücü için tek tek uğraşmamış olursunuz.

Exit mobile version