Eğitimhane Nedir? Eğitimhane 1,2,3 ve 4. sınıflar

Eğitimhane, öğrenciler, öğretmenler ve velilerin kullandığı bir eğitim sitesidir. İşte Eğitimhane ile ilgili alabileceğiniz tüm bilgiler haberimizde...

Eğitimhane eğitim konusunda 1,2,3 ve 4. sınıfın farklı kategorilerde dosya paylaşımı ve indirilmesine yönelik sistemi bulunan ve okula yardımcı olarak tasarlanmış bir uygulamadır. Birbirinden farklı ve yaratıcı etkinlikleri sayesinde öğretmenlerin de sıklıkla kullandığı bir sistem haline gelmiştir. Kendisine “Eğitim Yuvası” adı verilen site uzun yıllardır varlığını korumaktadır.

Öncelikle kullanmakta olduğunuz web tarayıcısı üzerinden www.egitimhane.com sitesine erişmeniz gerekmektedir. Açılan sayfanın sağ üst köşesinde kaydol seçeneğini göreceksiniz. Eğitim ve öğretim sürecinde profesyonel yardım almak her birey için önemli bir koşuldur. Çünkü bu süreçte öğrenciler ve veliler için profesyonel bir yardım rehberi şarttır.

Eğitimhane’nin Özelliği Nedir?

Eğitimhane sosyal platformunun en önemli özelliklerinden biri site içerisinde yer alan forum bölümüdür. Yılda binlerce aktif kullanıcıya ulaşabilen forum bölümü, ülke genelindeki tüm öğrenciler ve veliler için profesyonel bir rehberdir. Bu bölümde günlük tıklanan ortalama konu sayısı 100 olarak öne çıkmaktadır. Eğitimde çok çeşitli konularda açılan başlıklara erişerek konu ile ilgili profesyonel makaleler okuyabilir, hatta aynı konuda yorum ve görüşlerinizi ifade edebilirsiniz. Açılan her konu eğitim alanında öğrencilere ve velilere ciddi avantajlar sağlamaktadır. Ayrıca bu konulardaki yorumlarınızın diğer öğrencilere veya velilerine fayda sağlayacağı unutulmamalıdır.

Eğitimhane, farklı kategorilerdeki dosyaları paylaşma ve indirme sistemine sahip ve okula yardımcı olmak için tasarlanmış bir uygulamadır. Farklı ve yaratıcı faaliyetleri sayesinde öğretmenlerin sıklıkla kullandığı bir sistem haline gelmiştir. “Eğitim Hane” olarak adlandırılan site uzun yıllardır varlığını sürdürüyor.

Eğitimhane Sitesine Nasıl Üye Olunur?

Eğitimhaneye üye olmak için egitimhane.com adresine girmek gerekmektedir. ana ekranda üye ol butonunu tıkladıktan sonra karşınıza hakkınızda doldurmanız gerekecek sorular çıkacaktır. Bu sorulara doğru cevap vererek üye olma işlemi yapılmaktadır.

Öncelikli olarak bir üye adı oluşturulması istenir. Üye adınız, e-posta adresi girildikten sonra bir şifre oluşturmanız istenir. Şifreyi tekrarlayarak yanlış girilme olasılığını da ortadan kaldırmış olmaktasınız. Kaçıncı sınıf olduğunuzu belirtmeniz halinde size özel olarak ekranda o sınıfla ilgili bildirimlere ağırlık verilecektir. Bulunduğunuz ili de belirtmeniz kayıt aşamasında istenen bilgiler arasında yer almaktadır. Bütün bilgilere doğru cevap verdikten sonra en aşağıda yer alan üye ol butonuna tıklamanız halinde belirtmiş olduğunuz e posta adresine aktivasyon kodu gönderilecektir.

E postanızı açtığınız zaman gelen aktivasyon koduna tıkladığınızda sistem sizi tekrar eğitimhane sayfasına yönlendirecektir. Böylece üyelik kaydınız başarı ile gerçekleşmiş olacaktır. Eğer e posta adresi ile aktivasyonu doğrulamazsanız, sisteme üye olursunuz fakat; bir ay gibi sürenin sonunda hesabınız kapanır. Bu nedenle aktivasyonu anında oluşturmakta fayda vardır.

Eğitimhane’de Neler Var?

Öğretmen, öğrenci ve velilerin başvurduğu önemli kaynaklardan biri olan eğitimhane.com, 3 ana başlığa ayrılıyor.

Bunlardan ilki “Dosyalar” başlığı…

Eğitimhane.com’un bahsedeceğimiz ikinci ana başlığı “Forum”dur.

Burada tıklanan son 100 konu öncelikli olarak çıkacak. Çeşitli konularda açılan başlıklara tıklayarak, yazılan yorumları görür; hatta siz de konu ile ilgili görüş bildirme imkanını elde edersiniz. Okuyacağınız zengin içeriklerin size büyük fayda sağlayacağı yadsınamaz bir gerçek…

Sitede karşılaşacağınız üçüncü ana başlık “Haberler”dir.

Öğretmenleri, okulları, öğrenci ve velileri ilgilendiren her konu burada paylaşılıyor. Sistem kullanıcıları ise haberlerin altındaki bölümde arzu ederse yorum yazar. Böylelikle haberle ilişkili olarak bireyler değerlendirmelerini aynı ortamda bildirebiliyor.

Öğretmenler Ders Etkinliklerini Buradan Alırlar

Eğitimhane sitesi hem öğretmenlerin hem de öğrencilerin ilgi ve merakla takip ettikleri bir eğitim sitesidir. İçeriğinde 1. , 2. , 3. ve 4. sınıflara ait her derse uygun şekilde planı yapılan ders içi etkinlikleri yer alır. Sınıf sınıf ayrılması dersin müfredat içeriklerine uygun olarak planlanmasından kaynaklıdır. Öğretmenler ders içinde yapacakları etkinlikleri buradan almak ve indirmek için bu siteye üye olmaktadırlar.

Öğrenciler ise derslere ek kaynak olarak evlerde etkinliklerini yapmak amacıyla ve yazılılara hazır olmak amacıyla sisteme üyelik yapıyorlar. Hem yazılılara hazırlık hem de derslerin konusunun pekiştirilmesi üzerine tasarlanan ilkokul programlarında müfredata uygun olarak hazırlanan içerikler üretilmektedir. Son derece profesyonel bir sistem anlayışı ile hazır hale getirilen uygulamalar çoğunlukla Word dosyası halinde sistemde yer alır.

Bilgisayarlara indirilmesi gerekir.  Her sınıfın kendi içeriğine uygun şartlarda hazırladığı sistemde okuma yazma etkinlikleri, matematik problemleri, sosyal bilgiler etkinlikleri, din bilgileri etkileri yer almaktadır. Öğrencilerin okulda öğrendiklerini pekiştirmelerine yardımcı olacak nitelikte kaynaklar yer almaktadır.

Exit mobile version