Eğitime Yönelik Uygulamalar

Eğitim-öğretimin evde de yoğun şekilde devam ediyor olması, okuldan eve taşınan dersler ve alışık olduğumuz teknolojik gerekliliklerle birlikte bu alandaki uygulamaların önemini yadsınamaz kılıyor. Bizler de bu kapsamda eğitimin tüm aşamalarına katkı sağlayan son derece kullanışlı uygulamaları bir araya getirdik.

Busuu

İngilizce, Almanca dahil toplam 9 dilde hızlı ve etkin öğrenim vadeden Busuu, son dönemin editör seçkilerinden. En çok tercih edilen yabancı dil uygulaması olan Busuu, iPhone ve iPad platformlarında ilgi ile karşılanıyor. Pratik yaparak yabancı dil öğrenme temeli sunan uygulama, dili adım adım öğrenebilmenizi mümkün kılıyor.

Ücretsiz

Udemy

Uzun yıllardır beğeni ile izlediğimiz Udemy, eğitim dendiğinde olmazsa olmaz uygulamalardan biri. Resimden İngilizce’ye birçok farklı derste binlerce konuda eğitimler içeren uygulama, basitliği ve inovatif arayüzüyle sevdiğimiz eğitim esaslı mobil uygulamalardan.

Ücretsiz

Kunduz

Kunduz uygulaması; YKS, LGS, KPSS ve ALES sınavlarına hazırlanan öğrencilerin yol arkadaşı oluyor. 20 binden fazla eğitmenin bulunduğu, 8 milyonu aşkın sorunun çözüldüğü mobil uygulama, temel liselere ve özel derslere alternatif oluyor. Hem eğitmenler hem de öğrenciler için sosyal fayda yaratan mobil uygulama, öğrencilerin hayatını kolaylaştıran en iyi mobil uygulamalar arasında bulunuyor.

Kunduz’un çalışma prensibi çok basit ve faydalı: Öğrenci, Kunduz ile çözemediği sorunun fotoğrafını çekerek gönderiyor. Profesyonel eğitmenler tarafından sorunun çözümü ortalama 10 dakikada içinde kullanıcıya görsel şekilde iletiliyor. Öğrenciler, Kunduz uygulaması sayesinde 13 farklı derste sorularını sorabildiği gibi, “Eğitim Koçluğu” yardımı da alabiliyor.

Ücretsiz

Memorado

Mobil cihazlarla zorlu zihin oyunları, eğitimin olmazsa olmazlarından. Biraz kafa patlatmayı gerekli kılan uygulamalardan biri olan Memorado. Ekranda karşınıza çıkan 5 toptan hangisinin eşinin olmadığı gibi konularda seçimlerinizi yapıp ilerliyorsunuz. Elbette bu sadece bir başlangıç, ilerleyen aşamalar sizi elinizden düşüremeyeceğiniz noktaya taşıyabilir. Eğlenceli zihin jimnastiklerinden hoşlananlar için ideal.

Ücretsiz

QualityTime

Bu uygulama ebeveynlere yönelik. Akıllı telefonların hangi amaçlarla kullanıldığını çok detaylı şekilde görebilmenizi sağlıyor. Sosyal medyada gereksiz zamanlar ve uzun oyun seanslarının önüne geçen uygulama, temelde kaliteli zamanı tetikliyor. Böylelikle derslere daha fazla zaman ayırmayı teşvik ediyor.

Ücretsiz

Khan Academy

Khan Academy, kâr amacı gütmeyen bir eğitim kuruluşu ve herkese, her yerde, dünya standartlarında ücretsiz eğitim veriyor.Bu uygulama ile her şeyi ücretsiz öğrenebilirsiniz. İstatistik bilimini oturduğunuz yerden öğrenmek mi istiyorsunuz? İşte fırsat! Krebs döngüsünü keşfedin. Müzik notalarına giriş yapın. Geometrinin temellerine başlayın. Sınavlara hazırlanın veya maceraya çıkmak istiyorsanız tarımın nasıl keşfedildiğini öğrenin.

Videolar, alıştırmalar ve makaleler ile matematik (cebir öncesi, aritmetik, cebir, geometri, trigonometri, istatistik, kalkülüs ve lineer cebir), fen bilimleri (fizik, kimya, biyoloji), ekonomi, sosyal bilimler (sanat tarihi, dünya tarihi) ve daha fazlası Khan Academy’de sizlerle.

Ücretsiz

Hızlı Okuma

Eğlenceli ve öğretici 12 interaktif alıştırması sayesinde okuma hızınızı geliştirirken, beynin hafızaya yerleştirme ve hatırlama becerilerinin geliştirilmesine yardımcı olur. Bu uygulamada, bir metni hızlı ve etkin bir biçimde okuyabilmeniz, daha da önemlisi okuduğunuzu daha iyi aklınızda tutabilmeniz için gerekli olan her şeyi bulabilirsiniz. 

Ücretsiz

Keşif

iPhone ve iPad’de tamamen oyun odaklı çok uzun saatler yerine verimli ve dengeli kullanım öneriliyor. Bu anlamda App Store’da eğitime yönelik uygulama sayısının her geçen gün arttığı da biliniyor. Sizler de verimli ve dengeli kullanımı önceliklendirin, App Store’da bolca keşfe çıkmayı da ihmal etmeyin.

Öneri:

Logitech C922 Pro Webcam

Videolu eğitim ve iletişim çağın öne çıkan dijital gereksinimi. Bu alandaki en temel ihtiyaçlardan biri olan ‘iyi görüntü’, Logitech C922 Pro Webcam ile çözüme kavuşuyor. Kurulum ve kullanımı oldukça kolay olan Logitech C922 Pro Webcam akıcı ve net görüntüler sunarak, 1080p çözünürlükte ve 30 kare video kaydı yapabiliyor. Her iki yanındaki mikrofonla sesi her açıdan daha gerçekçi kaydederek sesin doğal ve net duyulmasını sağlıyor.

Apple’ın eğitime yönelik öne çıkan çözümleri

Tek bir uygulamada çalışmak etkili bir eğitim için her zaman yeterli olmayabilir. iPad’in multitasking özellikleriyle öğrenciler Pages’da kitap raporu yazarken iBooks’taki bir romana referans verebilir, Split View özelliğiyle aynı anda iki uygulamanın da aktif kalmasını sağlayabilirler. iPhone ve iPad’de Pages, Numbers ve Keynote belgelerinde yazı yazmak ve çizim yapmak çok kolay. Öğretmenler de kendi notlarını hem bu belgelere hem de PDF dosyaları, fotoğraflar, web sayfaları ve çok daha fazlasına anında ekleyebiliyorlar.

Uygulamalar sayesinde iPad veya iPhone bir laboratuvara, film stüdyosuna, zaman makinesine, hatta uzay gemisine dönüşebiliyor. Apple tarafından tasarlanan ücretsiz üretkenlik ve yaratıcılık uygulamalarının yanı sıra App Store’da bulunan, öğrenime özel tasarlanmış binlerce uygulamayla her konu daha ilgi çekici hale geliyor.

Yaratıcılık 

Yaratıcılık, her çocuk ve gencin içinde var. Ve bu yaratıcılığı beslemek, eğitimcilerin en önemli görevlerinden biri. Yaratıcılık, öğrencilerinizin daha iyi iletişim kurmalarını ve karşılaşacakları problemlere daha özgün çözümler geliştirmelerini sağlar. Onları, hem bugün başarılı olmaları hem de geleceği şekillendirmeleri için hazırlar. Teknolojinin bu alandaki katkıları açık. Büyüleyici öğrenim deneyimleri oluşturmanıza yardımcı olmak için güçlü ürünler, etkili araçlar, ilham verici içerikler ve öğretim programları da sunuluyor.


 

Exit mobile version