Editörün Seçimi Oyun ve Uygulamalar

Customer review give a five star. Positive feedback concept. Vector illustration. Minimal and flat design

On1 Perfect Effects 9 Free

On1 Perfect Effects 9 yazılımı oldukça hızlı gelişmeler kaydeden ve Adobe Photoshop’a yakın zaman için sıkı bir rakip olmaya hazırlanan alanında uzman bir fotoğraf düzenleme yazılımı. 170 farklı fotoğraf efektine sahip olan program, içerisinde yer alan fırça ve maske araçları ile tam bir profesyonel fotoğraf düzenleyici.

Program içerisinde katman özelliği de yer alıyor. Katman özelliği sayesinde her efektin farklı bir katmana alınarak fotoğraflara aynı an da ya da farklı şekilde uygulamak mümkün. Ayrıca On1 Perfect Effects 9 yazılımı başta ADobe Photoshop olmak üzere Aperture ve Lightroom yazılımlarına eklenti olarak kurulabiliyor. Daha önce anlatmış olduğumuz fotoğraf düzenleyici yazılımlar arasında en gelişmişinin On1 Perfect Effects 9 programı olduğunu belirtmeden geçmeyelim.

Ücretsiz

Lifesum

“Her cebin, çantanın olmazsa olmazı” iPhone’da Lifesum’a yer verin, pişman olmayacaksınız. Neden mi? Çünkü eğer beslenmenize dikkat eden biriyseniz, bir yemek günlüğü sizin işinize oldukça yarayacaktır. Peki ya bu günlüğün bir dijital sürümü olsaydı? İşte bu noktada devreye Lifesum uygulaması giriyor. Bu uygulama sayesinde akıllı saatiniz üzerinde yeme-içme alışkanlıklarınızı sıkı biçimde takip edebilir, beslenme/diyet programınıza olan devamlılığınızdan %100 emin olabilirsiniz.

Ücretsiz

SleepBot

SleepBot’un yaptığı şeyi yapan birkaç uygulama var, ancak bunu gerçekten de yapan ücretsiz uygulamalar yok. SleepBot bir uyku izleme uygulaması. Bu gerçekten ne kadar iyi uyuduğunuz hakkında sorular sormaya başlayana kadar muhtemelen çok heyecan verici gelmiyor. Bu uygulama, daha doğal olarak uyanmanıza, geceleri ne kadar döndüğünüzü izlemenize, bazı ortam seslerinin keyfini çıkarmanıza ve daha pek çok şeye izin vermekle beraber bu soruların bazılarına cevap vermenize yardımcı oluyor. Dürüst olmak gerekirse, uyumanıza ne kadar yardımcı olduğunu anladığınızda SleepBot’u kullanmayı bırakmak oldukça zor.

Ücretsiz

Hear

Hear, en tuhaf ve harika ses uygulamalarından birisi. Zaten hali hazırda çevrenizde olan sesleri değiştirmek için tasarlanmıştır. Uygulamanın temel işlevi, ortamınızdaki sert sesleri ortadan kaldırmak ve daha sakin seslerle değiştirmektir. Ayrıca sesli ortamlarda konsantre olabilmek için harika bir seçenek. Ancak, ne tür garip ses kombinasyonları bulabileceğinizi görmek için ayarları kurcalamaya başladığınızda, Hear gerçekten muhteşem bir buluş haline geliyor.

Ücretsiz

Gorogoa

En basit haliyle, Gorogoa bir bulmaca oyunu. Karmaşık bulmacaları çözmek için elle boyanmış dünyalarda güzelce gezinmenizi gerektirir. Oyunu incelediğinizde, Gorogoa’nın oyunun cömert dünyalarında ve soyut bulmacalarda zekice gizlenmiş mükemmel bir hikaye hazırladığını göreceksiniz. Muhtemelen daha önce Gorogoa’ya benzer bir şey oynamadınız, ancak bunun genellikle ne tür oyunlar oynarsanız oynayın, kaçırılmayacak bir deneyim olduğunu söyleyebiliriz.

Ücretsiz

A Hallow Doorway

Zekâ oyunlarında bir diğer Nirvana kim diyecek olursanız bizim güncel yanıtımız Doorway olacak. Çok da yabancı gelmeyeceğine inandığımız konusu, hareket halindeki kareleri, karşıdan gelen aynı açıdaki karelerle eşleştirme gerekliliğine dayanıyor. Doorway’de kısıtlı sürelerde doğru dokunuşlarla bir tür köşelerin eşleştirilmesi oyunu oynuyorsunuz. Hoş grafikler ve efektlerle sizi karşılıyor olması harika. Bu tür yapımları seviyor ve eğlenmek yerine zekanızı harekete geçirmek daha fazla ilginizi çekiyorsa kaçırmamanızı öneririz.

Ücretsiz

Zombie Frontier 3

Zombie apocalypse, mystic background, eps 10

Zombi oyunları olmadan bu liste tam olamazdı. Bu türü sevmemizin nedeni The Walking Dead fanı olmamız değil, bunun altını çiziyoruz; açıklayalım: Zombi oyunları, mobil platformlarda oynanabilen en iyi yapımlar arasında. Adeta DNA’sı bu segment için özelleştirilmiş gibi. Bu ayın olmazsa olmaz zombi oyunu ise Zombie Frontier 3. Belki de ilk kez farklı füzyonlarla ele alınan bir zombi oyunu, kesinlikle diğerlerinden ayrı bir yerde ve bu yönüyle de övgüyü hak ediyor bizce. Karşınıza çıkan zombileri doğru anda durup ateş açmak şeklinde yok etmeye çalışıyorsunuz. O kadar zorlu ve adrenalin yüklü ki, anlatılmaz yaşanır.

Ücretsiz

Bu yazı, Macline dergisinin, Eylül sayısından alınmıştır.


 

Exit mobile version