Edge Görüntü Oluşturma Aracı Sunmaya Başladı

Edge görüntü oluşturma aracı sonunda internet kullanıcılarına sunuldu. Peki, aracı kullanmak için hangi adımlar takip edilmeli?

Edge görüntü oluşturma

Edge görüntü oluşturma aracını sunuyor. Microsoft, geçen ay OpenAI tarafından geliştirilen DALL-E’ye dayanan Bing Image Creator’ı piyasaya sürmüştü. Araç kullanıcıların Bing sohbet üzerinden yapay zeka tarafından görüntüler üretmesine olanak tanıyordu.

Şirket, aracın Edge tarayıcısına da getirileceğini belirtmiş ancak bir tarih vermemişti. İki hafta kadar bir süre geçtikten sonra nihayet Edge kullanıcıları artık Bing Image Creator’ı kullanarak yapay zeka ile görüntü oluşturmaya başlıyor.

Microsoft’un da duyuruda belirttiği gibi, Bing şu an yapay zeka desteği ile görüntü oluşturma aracına sahip ilk tarayıcı. Araç şu an Edge’in masaüstü sürümünü kullanan kişilere sunulmuş durumda. Tarayıcının Android ve iOS sürümüne ne zaman geleceği hakkında paylaşılmış bir bilgi bulunmuyor.

Edge Görüntü Oluşturma Aracı Nasıl Kullanılır?

Bu özellik etkinleştirildiğinde kullanıcılar artık kenar çubuğundan Image Creator’ın simgesine dokunarak nasıl bir görüntü istiyorsa o görüntüyü tarif edip görüntü oluşturma sürecini başlatabilir. Araç aralarından seçim yapabileceğiniz dört farklı görüntü oluşturacak. Bunların içinden dilediğinizi seçip kullanabilirsiniz.

Bu görüntüleri beğenmezseniz tekrar görüntü oluşturabilirsiniz. Aracın kullanımı ücretsiz olsa da ileride bunun için bir sınırlama olup olmayacağı hakkında paylaşılmış net bir bilgi bulunmuyor. Microsoft, oluşturulan görsellere PowerPoint sunumundan sosyal medyaya kadar herhangi bir amaç için ihtiyaç duyulabileceğine işaret etti.

Exit mobile version