Dünya’nın En Gelişmiş Robotları

Ford robotlar konusunda

Bilim kurgu filmlerinde belli başlı bilgisayar programları sayesinde görmekte olduğumuz, robotlar günümüzde reel olarak üretilmekte ve son derece etkili bir şekilde de çalıştırıla bilmektedirler.

Dünya genelinde özellikle Japonya ve Amerika dahilinde bulunmakta olan şirketlerin başı çektiği söz konusu şirketler bu alanda gelişimlerini hızla artırmaktalar.

Bu yazımızda sizlere, en gelişmiş robot üretimlerinden bahsedeceğiz;

ATLAS

ABD’lı şirket Boston Dynamics tarfından, uzun süren tasarım ve dahi yazılım sonrasında üretilmiş olan ATLAS’ın günümüzdeki becerileri göz dolduruyor.

ATLAS’ın uzman olduğu alanlar; sivil alanda arama ve kurtarma faaliyetlerinin yanı sıra, farklı alanlarda taşıma işlemi de görebilmektedir.

KURATAS

Japon mühendislerce 2012 yılında faaliyete geçirilmiş olan söz konusu robot, 4 ton ağırlığında ve net olarak 4 metre boyundadır.

Söz konusu robot, bünyesi dahilinde bulundurmakta olduğu, hareket sensörü neticesinde, bir kokpit ve özel olarak hazırlanmış olan bir akıllı telefon yardımı ile etkili bir şekilde kontrol edilebiliyor.

ICUB

ICUB, yukarıda bahsetmiş olduğumuz, iki robot tür ve çeşidinden farklı olmak üzere tamamen insansı olarak üretilmiştir. Öyle ki görünüm açısından 13-14 yaşlarında bir çocuğa benzemekte olan söz konusu robot, yapay zeka açısında oldukça gelişmiştir.

HRP-4C

Lakabı “Mim” olan söz konusu robot, gerçekçi bir yüze sahip olması ile ünlüdür. Öyle ki insanların birçok mimik hareketlerini v.b işlevlerini taklit etmek üzere programlanmıştır.

Bünyesi dahilinde ve özellikle de yüz bölgesinde onlarca hareket sensörü bulunmaktadır. Gelişimsel bağlamda ele alındığında yukarıda bahsetmiş olduğumuz, robotlar ile harmanlandığını varsayarsak oldukça etkili sonuçlar alınabileceği aşikar.

Tüm bu robotlar, bir açıdan geleceğe dair ciddi anlamda umutla bakmamızı sağlıyor olabilir. Fakat aynı zamanda büyük bir tehlikenin de habercisi… İnsanlık için söz konusu yapay zeka, tehlikeli olarak ta addedilmektedir. Bu konu daima tartışmaya açık olarak kalacaktır.

Exit mobile version