Depremzedeler İçin Dostluk Çatısı Projesi Hayata Geçirildi

Dostluk Çatısı projesi barınma ihtiyacı olanlar ile müsait evi veya odası olanları bir araya getirmek üzere faaliyete geçirildi.

Depremzedeler İçin Dostluk Çatısı Projesi Hayata Geçirildi

Dostluk Çatısı adlı proje, Hepsiemlak tarafından faaliyete geçirildi. Müsait evi ya da odası olan kişiler ile barınma ihtiyacı olanların iletişim kurmasını sağlamak amacı ile oluşturulan web sayfasında Hepsiemlak iki taraf arasında aracılık yapıyor.

Bu proje kapsamında acil barınma ihtiyacı olan ve depremzedelerin barınma ihtiyacını karşılayabilecek kişilerden daha sonra bilgilendirilmesi üzere form doldurması isteniyor. Kişiler eşleştirmeden sonra konu ile ilgili bilgilendiriliyor.

Dostluk Çatısı Projesi Ne Sunuyor?

Depremzedelerin barınması için müsait evi ya da odası olan kişiler ile depremzedeleri buluşturulan sayfada iki buton yer alıyor. Hepsiemlak tarafından oluşturulan sayfadaki butonlardan ilki konaklamaya uygun yeri olanların, ikinci buton ise konaklama ihtiyacı olanlar için yerleştirilen butonlardan oluşuyor.

Konaklamaya uygun yeri olan kişinin yönlendirildiği formda kişinin adı ve soyadı, telefon numarası, kişiye ulaşılamaması hâlinde aranacak kişinin telefon numarası, konaklamaya uygun yerin açık adresi, tekerlekli sandalye girişine uygun olup olmaması, özel durumun olup olmadığı gibi doldurulması gereken bölümler bulunuyor.

Konaklayacak olan kişinin dolduracağı formda da adı soyadı, telefon numarası ve kişiye ulaşılamaması durumunda başvurulabilecek numaralar gibi kısımlar yer alıyor. Bunlara ek olarak yetişkin sayısı ve çocuk sayısı gibi doldurulması gereken bölümler yer alıyor.

Kullanıcının kesinlikle doldurması gereken kısımlarda kırmızı yıldız işareti bulunuyor. Her iki formda da ilgili kısımlar doldurulduktan sonra hüküm ve koşulların kabul edilmesi gerekiyor.

Siz de depremzedelere yardımcı olmak için Hepsiemlak tarafından hayata geçirilen projenin amacına ulaşmasına katkı sağlamak için formu doldurabilirsiniz.

Exit mobile version