Donald Trump Twitter’a Geri Döndü

Donald Trump, Twitter hesabında uzun bir aradan sonra yeniden paylaşım yaptı. Bu tweetiyle dikkatleri üzerinde topladı.

Donald Trump Twitter'a Geri Döndü

Amerika Birleşik Devletleri Eski Başkanı Donald Trump, 6 Ocak Kongre Binası olaylarının ardından sosyal medya platformundan yasaklanmasının üzerinden iki yıldan daha uzun bir süre geçtikten sonra Twitter’a (veya yeni adıyla X) geri döndü.

Trump’ın hesabı 19 Kasım 2022 tarihinde eski hâle getirilmişti ama Amerika Birleşik Devletleri’nin eski başkanı olan Trump, o zamandan bu yana hiç tweet paylaşımında bulunmamıştı. 25 Ağustos 2023 tarihinde ise hesabına yeniden erişim elde etmesinden bu yana ilk kez tweet paylaştı.

Donald Trump’ın Yıllar Sonraki İlk Paylaşımı Ne Oldu?

Trump’ın sosyal medya platformu ile olan tüm ilişkisini sonlandırmasından bu yana ilk paylaşımı, Georgia’daki Fulton County hapishanesinde 2020 Başkanlık seçimlerinin sonuçlarını manipüle etmek için komplo kurduğu suçlamasıyla tutuklandığında çekilen sabıka fotoğrafının da içinde yer aldığı bir görsel oldu.

Görselde “Seçimlere Müdahale” ve “Asla Teslim Olma” ifadeleri, paylaşımın açıklamasında da kendi web sitesine yönlendiren bir bağlantı yer aldı.

Trump’ın Twitter Yasağı Nasıl Kalkmıştı?

Twitter’ın (şimdilerde X olarak biliniyor) sahibi Musk, geçen yılın kasım ayında Trump’ın hesabını eski haline getirme kararını bir Twitter anketinin sonuçlarına göre vermişti. İnsanlardan Trump’ın hesabına yeniden erişim imkânı elde etmesinin istenip istenmediğini belirtmesini istemişti.

24 saatlik sürenin sonunda Trump’ın lehine 15 milyondan fazla oy verildi. Yüzde 51,8 ile Trump’ın hesabının eski hâline getirilmesi kararlaştırıldı. Yasağı sonunda her ne kadar kaldırılmış olsa da o zamandan bu yana hiç paylaşım yapmamıştı. Geri dönerken yaptığı paylaşımsa oldukça dikkat çekti.

Exit mobile version