Dokunmatik Ekranlı Kolay Taşınabilen Laptoplar

Evde geçirilen zamanın gitgide arttığı, eğitimden iş akışlarına birçok konuda mobilitenin iyiden iyiye öne çıktığı günümüzde kolay taşınabilen laptoplar ilaç maiyetinde. Bu segment, modern zamanların ekranlara daha yoğun teması beraberinde getirmesi, sosyal medya deneyimine ek olarak e-postadan iş ve eğitim akışlarına birçok alanda öne çıkıyor. Sahip oldukları dokunmatik ekran sayesinde günlük kullanımın ayrılmaz parçası olan akıllı telefonlara yakın bir deneyim sunan modeller, bu yönüyle dengenizi de etkilemiyor; günün her saatinde ekrana dokunarak dijital ihtiyaçlarınızı karşılayabiliyorsunuz.

Elbette klavye ve touch pad’leri sayesinde alışılagelmiş laptop kullanımı da bir diğer seçenek olarak size sunabiliyor bu çokyönlü laptoplar. Peki hem dokunmatik ekrana sahip hem de kolaylıkla taşınabilen en iddialı laptoplar hangileri? İşte yanıtlar…

 

 

Dell XPS 15  

Ekran boyutu: 15.6 inç

Ekran çözünürlüğü: 1920 x 1200

Süper-ödüllü, inovasyon dolu Dell XPS 15, 15.6 nçlik bir paneli, 13.3 inçlik bir dizüstü bilgisayarı tutabilecek bir kasaya yerleştirmek için neredeyse çerçevesiz bir ekran kullanıyor. İnceliği ve şaşırtıcı ağırlığına rağmen, Dell dizüstü bilgisayarı yüksek şarj dayanıklılığı sunuyor.

Buna bir de 10. nesil Intel Core i5 veya i7 CPU, hızlı bir SSD ve bol miktarda port ekleyince, etraftaki en iyi dokunmatik ekranlı laptopa sahip oluyorsunuz. Çok iyi bir Wi-Fi performansı ve Thunderbolt 3 portu bu etkileyici modeli tamamlıyor.

HP EliteBook x360

Ekran boyutu: 15.6 inç

Ekran çözünürlüğü: 3840 x 2160

Mükemmel performansı ile ‘meşhur mu meşhur’ bir notebook modeli. Şık tasarımıyla da öne çıkan model birçok rakibine performansta fark atıyor. 8. nesil Intel Core i7 işlemcisi, Nvidia GeForce GTX 1050Ti ekran kartı, 8 ya da 16 GB RAM ve 512 GB veya 2 TB SSD ile geliyor.

15.6 inçlik ekranı 3840 x 2160 maksimum çözünürlükte çalışabiliyor. Son derece taşınabilir olmanın yanı sıra, HP EliteBook x360 2020, iş ve gündelik kullanıma ek olarak birçok oyun için aranan verimliliği de vadediyor. Kutu içeriğinde dokunmatik ekran kaleminin çıktığını da belirtelim.

Razer Blade 15 Studio Edition

Ekran boyutu: 15.6 inç

Ekran çözünürlüğü: 4K + OLED

Öncelikle Razer Blade 15, dünyanın en küçük oyun laptobu. 15.6 inçlik ekranı ve Intel grafik kartı dikkat çekiyor. Görsel olarak Blade geçen yılların modelleriyle neredeyse aynı. İşlemcisi ise en yeni nesilden Intel Core i7-8750H. Ayrıca Blade Nvidia’nın yeni GTX 1060 GPU Max-Q’suna, 512 GB SSD’ye ve 16GB RAM’e sahip.

Birçok yönden Razer Blade 15, Apple’ın yapması gereken MacBook Pro’ya benziyor. En güçlü yeni donanım, USB 3.0 bağlantı noktaları ve USB-C jakı, bir HDMI bağlantı noktası ve havalı siyah renk… Ayrıca VR destekliyor. Ve bunu gayet yeterli bir şekilde yapıyor.

Lenovo Yoga C940

Ekran boyutu: 15.6 inç

Ekran çözünürlüğü: 4K

Güç denince akla ilk gelen markalardan biri olan Lenovo’nun Yoga serisinin katlanabilir ekranlı yıldızlarından C940, tam bir taşınabilirlik ustası! Adıyla da bu yönüne işaret eden sofistike modelde en yeni işlemciler ve çok iyi bir ekran söz konusu. 10 saate varan şarj dayanıklılığına sahip olan model, aynı zamanda çoğu otoriteye göre en iyi dokunmatik ekranlı modellerden biri.

Stil sahibi alüminyum kasası, 10. Nesil Intel işlemcileri, 16 GB’ye kadar RAM, 14 inç ekranda 4K/Full HD ekran seçenekleri, güçlü ses çıkışı, 1TB’ye kadar SSD, Intel IrisPlus grafikler ve oldukça yetenekli kalemiyle dikkat çekiyor. Seste de iddialı; İstenmeyen gürültüyü azaltan güçlü subwoofer’lar, özel yüksek frekanslı hoparlörler ve benzersiz titreşim arabellekleri içeren iki grup hoparlörle geliyor. Windows 10 Home ile geldiğini de belirtelim.

Microsoft Surface Book 2 (15-inç)

Ekran boyutu: 15 inç

Ekran çözünürlüğü: 4K

Gerçek bir 15 inç tablet arıyor olabilir misiniz, durun durun o aslında bir laptop! Microsoft’un ekranı yerinden çıkarılıp takılabilen çarpıcı Surface Book 2’si kafa karıştırıcı bir füzyon adeta. Üstelik 15 inçlik ekranda 4K çözünürlük sunmayı da başarıyor.

8.Nesil Intel Core i7 işlemcilerin standart olarak geldiği modelde ekran kartı ise Nvidia GeForce GTX 1060. 6 GB’lik ekran kartına ek olarak bir de Intel HD Graphics seçeneği sunuluyor.

Zarif tasarıma sahip Microsoft Surface Book 2, 256 ve 1 TB olmak üzere iki farklı SSD alternatifi ile ihtiyacın kadarını al diyor.

Huawei MateBook X Pro 2000

Ekran boyutu: 13.9 inç

Ekran çözünürlüğü: 3000 x 2000

13.9 inçlik 3000 x 2000 çözünürlüklü ekranıyla MateBook X Pro 2000, türünün çarpıcı alternatifleri arasında. İnce ve hafif tasarımıyla çarpıcı. Katlanıyor, açılıyor, muhteşem. Sadece 1,33 kg ağırlığa sahip. Özel, sofistike ve güçlü.

10.Nesil Intel Core i7 işlemci, 11 saat pil ömrü, parmak izi okuyucusu ve Nvidia MX250 grafik kartı şeklinde geliyor modelin teknik detayları. İyi klavyesi ve bazı editörlerimize göre son derece mistik halleriyle sizi cezbedebilir.

Asus Chromebook Flip C434TA

Ekran boyutu: 14 inç

Ekran çözünürlüğü: 1920 x 1200

1.4 kg ağırlığa sahip olan Asus Chromebook Flip C434TA, listede yer alan tek Chromebook. Aynı zamanda tüm Chrome işletim sistemli 2’si 1 arada laptoplar arasındaki favorimiz. 15.6 mm kalınlığa sahip olan Asus Chromebook Flip C434TA, tatmin edici ekranı, zarafet dolu tasarımı ile ön planda.

Yüzde 87 ekran/gövde oranı, Full HD çözünürlük, Intel Core m3-8100Y işlemci, 4 GB GB  RAM ve  çok iyi bir şarj dayanıklılığı sunuyor. Fiyatıyla da alkışı hak ediyor! Düşük ses kalitesi ve biraz eski işlemcisi ise negatif tarafları.

Acer Spin 5 2020

 

Ekran boyutu: 13.5 inç

Ekran çözünürlüğü: 2K

 

Acer’ın dönüştürülebilir tasarımlı notebook’u özellikle sunumlar ve video izleme deneyiminin adeta sonraki aşaması. 13.5 inçlik 2K ekranı, dokunmatik hassasiyeti ve canlı renkleri ile iddialı. Teknik özellikleri ile beğeni kazanan bu şık tasarımlı model; 16 GB RAM, 256 GB-1TB olmak üzere SSD seçenekleri, Intel Core i5-1035G4 ve Core i7-1065G7 işlemci alternatifleri ile dört dörtlük ‘mobil’ performans sağlıyor.

 

Mobilite demişken çarpıcı pili ile 15 saati aşkın pil dayanıklılığı vadettiğini de belirtelim. Şubat ayında tüketicilerle buluşmaya başlayan yeni Spin 5, segmentin yıldızlarından.

 

Tablet gibi ama daha performanslı

Touch pad’le yapabileceğiniz her şey çok daha hızlı ve akıcı bir kontrolle dokunarak da karşınızda. Bu yeni nesil modellerde işlemci performansı sayesinde arayüzün takılmadan, aksamadan çalışıyor olduğunu görmek de bir harika!

Trendlerin izinde

Akıllı telefonlarla çok küçük yaşlarda haşır neşir olan gençlere satın alınabilecek bilgisayarın çok daha hızlı şekilde entegre olabilecekleri bir ‘dokunmatik ekrana’ sahip olması kadar doğal ne olabilir ki?

İpuçları

Hem dokunmatik ekranlı tablet hem de ince bir notebook, dijital hayatınızda pratik bir dönüşümü beraberinde getirebilir.

Akıllı telefonlara yakın bir deneyim sunan modeller, bu yönüyle dengenizi de etkilemiyor; günün her saatinde ekrana dokunarak dijital ihtiyaçlarınızı karşılayabiliyorsunuz.


 

Exit mobile version