DNS Sunucusu Yanıt Vermiyor Hatası Nasıl Düzeltilir?

DNS sunucusu yanıt vermiyor sorunu nasıl çözülür? Aşağıda yer alan yöntemler, karşılaştığınız sorunun düzeltilmesine yardımcı olabilir.

DNS sunucusu yanıt vermiyor hatasının çözümü için uygulayabileceğiniz çeşitli yöntemler bulunuyor. Bu yöntemleri uygulayarak karşılaştığınız sorunu ortadan kaldırabilirsiniz. Peki, DNS sorununu çözmek için neler yapılmalıdır?

DNS Sunucusu Yanıt Vermiyor Hatasının Çözümü

  1. Farklı bir cihaz ile bağlanmayı deneyin.
  2. Farklı bir web tarayıcısı deneyin.
  3. Modeminizi kapatıp açın.
  4. İnternete ethernet kablosu ile bağlanın.
  5. Bilgisayarınızı güvenli modda başlatın.
  6. Antivirüsü ve güvenlik duvarını devre dışı bırakın.
  7. DNS önbelleğini temizleyin.
  8. DNS sunucusunu değiştirin.

1. Farklı Bir Cihaz ile Bağlanmayı Deneyin

DNS ile ilgili yaşanan sorunun kaynağı akıllı telefon, tablet ya da bilgisayar olabilir. Bu nedenden dolayı internet bağlantısında sorun yaşıyorsanız farklı bir cihaz üzerinden bağlanmayı deneyin.

2. Farklı Bir Web Tarayıcısı Deneyin

Başka bir cihazı denediyseniz ve sorun hala devam ediyorsa bu kez farklı bir internet tarayıcısı deneyin. Bu, DNS bağlantısını test etmenin en hızlı yollarından bir tanesidir. Bu yöntemi uyguladıysanız ve hata devam ediyorsa bir sonraki adıma geçin.

3. Modeminizi Kapatıp Açın

Yaşadığınız sorunun kaynağı modem tarafında olabilir. Bu nedenle modeminizi kapatıp açın. Böylelikle DNS hatalarını çözebilirsiniz. Modeminizi kapattıktan sonra en az 10 saniye beklemeniz gerekiyor.

4. İnternete Ethernet Kablosu ile Bağlanın

İnternete kablosuz olarak bağlanıyorsanız ethernet kablosunu kullanmayı deneyin. Hali hazırda ethernet kablosu ile internete bağlanıyorsanız bu adımı atlayın.

5. Bilgisayarınızı Güvenli Modda Başlatın

Önceki adımları uyguladıysanız ve olumlu bir sonuç almadıysanız bilgisayarınızı güvenli modda başlatmayı deneyin. Cihazınızı güvenli modda başlattıktan sonra web tarayıcısı aracılığı ile sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin. Bir ağ bağlantısı görünmüyorsa sorunun kaynağı üçüncü taraf bir yazılım olabilir.

6. Antivirüsü ve Güvenlik Duvarını Devre Dışı Bırakın

Antivirüs ve güvenlik duvarı, cihazları zararlı yazılımlara karşı koruma konusunda kritik öneme sahiptir fakat bazı durumlarda ağ bağlantıları yaşanmasına yol açabilir. Bu sebepten dolayı bilgisayarınızda yüklü olan antivirüs programını ve güvenlik duvarını devre dışı bırakın. Bu işlemin ardından internet bağlantısı sorunun düzelip düzelmediğini kontrol edin.

7. DNS Önbelleğini Temizleyin

Cihazınızın internete düzgün bir şekilde bağlanmasını engelleyen sorunun kaynağı DNS önbelleği olabilir. Bu nedenle DNS önbelleğini temizleyin. Bu işlem için şu adımları takip edin:

8. DNS Sunucusunu Değiştirin

Karşılaştığınız sorunu çözmek için deneyebileceğiniz bir diğer çözüm ise DNS sunucusunu değiştirmektir. Bu işlem için aşağıda yer alan adımları uygulayın:

Yukarıda yer alan yöntemler, DNS sunucusu yanıt vermiyor hatasınının çözülmesine yardımcı olabilir.

Exit mobile version