Laptop Ekranı Nasıl Temizlenir?

Laptop ekranı nasıl temizlenir? Laptop ekranı temizleme sırasında nelere dikkat edilmelidir? Bu yazıda hepsi ve daha fazlasına yer verdik.

Dizüstü bilgisayar / laptop ekranı nasıl temizlenir? Laptop ekranı temizleme nasıl yapılmalıdır? Dizüstü bilgisayarın ekranını temizlemek isteyen ancak bunu doğru bir şekilde yapmak için ne tür yöntemler kullanılabileceğini bilmeyen kişilerin genellikle bu soruların cevabını araştırıyor.

Dizüstü bilgisayarlardaki büyük ve küçük modern ekranlar şatafatlı detaylara ve zengin renklere sahip olabildikleri kadar bazen de biraz kirli olurlar.

İster basit bir şekilde çok uzun süre açık bırakmış olun, tozlansın isterse de klavyenizden yağ veya diğer parçacıklar doğrudan ekranınızın ortasına aktarılmış olsun. Bu kılavuz, dizüstü bilgisayarın ekranına herhangi bir hasar vermeden temizlemenizi sağlayacaktır.

Modern dizüstü bilgisayar ekranlarının en iyi yönlerinden biri eskilerine göre çok daha dayanıklı olmalarıdır. Bazıları dokunmatik olduklarından, basınçla başa çıkma yeteneğine sahip olacak şekilde tasarlanmıştır. Bununla birlikte parmak uçları iz bırakabilir, bu yüzden onları düzenli olarak temizlemek son derece önemlidir.

Tozlu Laptop Ekranı Temizleme

Tozlu Laptop Ekranı Nasıl Temizlenir?

Gözlük kullananlar ve fotoğraf makinesi sahipleri, bu küçük aracı çok iyi bilirler. Sonuçta bir fotoğraf makinesi lensini ve gözlüklerinizi nasıl temizlediğiniz bellidir. Hav üretmeden veya hassas yüzeyleri çizmeden toz ve kırıntıları temizlemek üzere tasarlanmış olan mikrofiber bezler, bir dizüstü bilgisayar / laptop ekranı temizleme konusunda en iyi araçtır.

Diğer kumaş esaslı malzemeleri de kullanabilirsiniz, ancak ekranda parçacık bırakma olasılıkları daha yüksektir. Bununla birlikte, bir kağıt havlu veya mendil kullanmayı düşünmeyin bile. Burnunuzu silerken yumuşak gözükebilirler, ancak çizilmeye eğilimli yüzeyler söz konusu olduğunda onlar açısından biraz kaba kalırlar.

Tozlanmış dizüstü bilgisayarın ekranını temizlemek için ilk olarak bir mikrofiber bez alın. Piyasada pek çok tür bez vardır ancak bunlar özellikle gözlük veya lens temizlemek için tasarlanmıştır.

Daha sonra dizüstü bilgisayarınızı kapatın. Bunu güvenlik tedbiri olarak düşünmeyin. Siyah ekran, ekrandaki tozları görmenizi kolaylaştırır. Dilerseniz bilgisayarı kapatmak yerine uyku moduna da alabilirsiniz.

Ekrana artık hafifçe bastırıp bir yöne doğru silmeye başlayabilirsiniz. Ekrana zarar verebileceğinden veya etrafındaki toz parçacıklarını taşıyabileceğinden daire şeklinde silmekten kaçının. Bu işleme ekranda toz kalmayana kadar devam edin.

Kirli Laptop Ekranı Nasıl Temizlenir?

Bazen ekranınızda tozdan fazla şeyler olacaktır. Mikrofiber bezinizi boşa harcamadan ve bezin kirlenmesini önlemek için nemli sünger kullanabilirsiniz.

Bu yöntem için yepyeni bir bulaşık süngerine ve damıtılmış veya deiyonize suya ihtiyacınız olacaktır. Alternatif olarak, filtrelendiğini bildiğiniz suyu kullanın. Mümkünse standart musluk suyundan kaçının, çünkü ekranda mineraller iz bırakabilir.

Yağ ve Yapışkan Maddeler İçeren Laptop Ekranı Temizleme

Kumaş yöntemi bunu temizlemezse ve ıslak sünger de çözüm olmadıysa, şimdi büyük silahları patlatmanın zamanı geldi. Artık bir temizlik çözeltisi kullanmanın veya kendi çözümünüzü üretmenin zamanı geldi.

Neyse ki birçok yerden bir mikrofiber bezle birlikte bir ekran temizleme spreyi alabilirsiniz. Bununla birlikte kendi ürününüzü kendiniz yaratmayı tercih ederseniz eşit miktarda damıtılmış su ve beyaz sirkeyi (bunlar genel temizlik için de mükemmeldir) ya da damıtılmış suyun ve yüksek yoğunluklu izopropil alkolün aynı oranda karışımını elde edebilirsiniz.

Bununla birlikte, her türlü cam temizleme sıvısından kaçınmanız gerektiğini unutmayın. Monitörünüze doğrudan herhangi bir şey püskürtmekten kaçının.

Laptop Ekranı Islak Mendille Silinir mi?

Dizüstü bilgisayarınızın ekranını silerken ıslak mendili mümkünse kullanmayın. Islak mendilin yapısında bulunan kimyasallar, ekranınıza zarar verebilir.

Islak mendil, kısa vadede günü kurtarmışsınız gibi hissetmenizi sağlasa da uzun vadede ekranınızda izler bırakabilir. Bu nedenle ekranı temizlemeniz gerektiğinde sadece yukarıdaki yöntemleri kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Exit mobile version