Dizi-Sinema Keyfini Artıran Ses Sistemleri

Günümüzde TV, altın değerinde. Çünkü evde geçirilen zaman daha önce olmadığı kadar arttı ve bolca dizi-film izliyoruz. Peki bu deneyim sizce ne kadar kusursuz? Şu bir gerçek; TV’nin yakınında konumlandırılan ses sistemleri tüketici elektroniği kapsamına dair en önemli konular arasında yer alır. Yüksek çözünürlüklü ses sunumu, iyi bir televizyonun tüm imkanlarından faydalanıyor olmanız anlamına gelir. NewTech ekibi olarak bu noktada öne çıkan, evi deyim yerindeyse sinema salonuna dönüştürüp deneyimi tepe noktalara taşıyan ses sistemlerini bir araya getirdik.

Bang & Olufsen BeoLab 90

Sinema salonuna gitmek yerine size taşınmasını talep etmek ister miydiniz? Örneğin The Last Dance’i ya da favori filmlerinizi mükemmel ses eşliğinde izlemek harika olmaz mıydı? İşte Danimarkalı yüksek segmentli ses teknolojileri markası Bang & Olufsen’in Beolab 90 adlı çarpıcı modeli tam da bu konuya odaklanmış durumda.

137 kiloluk dev hoparlör, akıl almaz ses gücüyle odayı doldurmanın da ötesinde mahallenize hitap edebilir. Tasarımı yaşam alanlarına üst seviyeye tırmanmış farklı bir stil kazandırmaya aday. Teknolojisi ise stüdyo kalitesinde ses sunumu sergileme temasına sahip. Sese dair tüm detayları size adeta yaşatıyor; inanılmaz ama 8200W gücünde ses çıkışı vadediyor.

Naim MU-SO 2nd Gen.

Dünyanın en prestijli ses sistemi markalarından Naim’in kendi teknolojisiyle

 

ürettiği Naim MU-SO, 2’nci nesil modeliyle kusursuzluğu ön plana çıkarıyor. Küçük tasarımı ile Naim MU-SO 2nd Generation yüksek ses üretmek için incelikle ayarlanmış bir müzik sistemi, inovasyonun doruk noktada olduğu 2 bölümden oluşuyor. TV deneyimine ek olarak Airplay desteği ile tüm Apple ürünlerine bağlanabilen Naim MU-SO 2nd Gen; Spotify, Deezer, Tidal, Soundcloud gibi çevrimiçi yayın platformlarıyla da uyumlu çalışıyor.

Polk AudioSigna S2

Sevdiğiniz TV şovları ve filmlerindeki etkileyici sesleri serbest bırakın. TV’ler ile birlikte ses kaliteleri de inceliyor. Polk AudioSigna S2; TV şovları, filmler ve sevdiğiniz şarkılardan maksimum keyif almanız için gerçek geniş aralıklı yüksek duyarlıklı ses sağlıyor. Ses barı kablosuz subwoofer ile mükemmel uyumla çalışan gelişmiş DSP işlemcili çift amplifikatörlü orta woofer ve tweeter özellikli. TV’lerinizdeki küçük yerleşik hoparlörlerden aldığınız her şeyin ötesinde inanılmaz, odayı dolduran bir ev sineması deneyimi sunuyor.

Sony HT-G700 ve HT-S20R

Sony’nin yeni 3.1 kanal ve Dolby Atmos teknolojisine sahip sound bar’ı HT-G700, diyalogların daha net duyulması için özel olarak tasarlanmış yeni orta hoparlörü ile en sevdiğiniz TV programlarını ve filmleri üç boyutlu ses kalitesinde evinize taşıyor. Stereo içeriği 7.1.2 kanala kadar ulaşabilen surround ses sayesinde sesleri her yönden duyabilirsiniz.

HT-G700, Sony’nin Dikey Surround Motoru’na sahip; yani HT-G700’ün üç ön hoparlörü, Sony’nin sinyal işleme teknolojisi ile birleşerek sizi hem yatay hem de dikey düzlemde sarmalayan ses konuşlandırmalarına olanak sağlıyor. Aynı zamanda sinyal işleme teknolojisi de surround sesi daha geniş bir alana dağıtacak şekilde iyileştirildi. Ayrıca, HT-G700, hem sevdiğiniz TV programlarında fişek hızında geçen diyalogların hem de Hollywood filmlerindeki fısıltılı repliklerin daha net duyulması için tasarlanmış yeni bir orta hoparlör sistemi sunuyor.

HT-S20R ise uygun fiyatına karşılık oldukça güçlü bir 5.1 kanal sound bar. Kapasitesini incelikle gizleyen zarif bir tasarıma sahip bu ürün, 400W güç, iki arka hoparlör ve subwoofer sunuyor. TV’lere mükemmel uyum sağlayacak şekilde tasarlanan HT-S20R, TV’nize HDMI, optik veya analog girişler yoluyla kolayca bağlanabiliyor. Dilerseniz Bluetooth® veya USB üzerinden bağlanarak da müziğin tadını çıkarabiliyorsunuz.

LG SN9YG ve SN11RG

Premium modeller SN9YG ve SN11RG, gelişmiş ses kalitesi ve kullanılabilirliği ile tanınırken, serinin amiral gemisi SN11RG, 360 derece işitsel mutluluk için ileri ve yukarı ateşleme sesi sağlayan iki kablosuz arka hoparlörle birlikte 7.1.4 kanallı bir sistem. 55 ve 65 inç TV’lerin minimalist estetiğiyle mükemmel bir şekilde eşleşen şık, geleceğe yönelik tasarımlara sahip bu Soundbarlar, her odada muhteşem görünen kusursuz görsel uyum yaratıyor.

LG Premium Soundbar için yeni olan AI Oda Kalibrasyonu, çıkışı odanın belirli özelliklerine otomatik olarak uyarlayarak daha optimize bir sesi garanti ediyor. Bu gelişmiş modeller, kendi kendini kalibre ediyor, belirli bir alanın boyutlarını doğru bir şekilde değerlendirmek ve sesi bu ölçülere göre ayarlamak için tonları tanıyor ve analiz edebiliyor.

LG’nin yeni Soundbar serisinde, mümkün olan en canlı ev sineması deneyimi sağlamak amacıyla daha fazla sinema sesi sunabilmek için, çoğu yeni LG Soundbar modeliyle uyumlu olan SPK8 Kablosuz Hoperlör Kiti aracılığıyla 4K Pass sunuluyor. Ayrıca, 2020 serisinde daha fazla modele yerleştirilen Google Asistan ile, kullanıcılar akıllı ev cihazlarını LG Soundbarları aracılığıyla konuşma sesleri ile kontrol edebiliyorlar.

Boston Acoustics TVEE 30

Tasarım nedir? Bu sorunun cevabını Boston Acoustics TVEE 30’da bir süre daha kendinize sorabilirsiniz. Boston Acoustics, yüksek performanslı ses sistemlerinin fenomen üreticilerinden biri olma alt kimliğiyle paralel olarak TVEE 30’da sınırları zorluyor. Soundbar, iki adet HHRT (Hyperbolic High Rigidity Transducer) ile geliyor. Mini stereo hoparlör ve woofer şeklindeki sistem, her yerde kullanıma hazır. Karmaşık kablo sistemleriyle müzik çalabilen profesyonel ses öğelerine bağlanabileceği gibi basit bir kulaklık girişiyle de işlev kazanabiliyor.

Sennheiser AMBEO Soundbar

İnanılmaz derecede etkileyici 3 boyutlu ses vadeden AMBEO Soundbar 13 high-end sürücü ile 5.1.4 ses deneyimi sunarken, 30Hz’e kadar inen derinlik hissini ilave bir subwoofer gerektirmeden verebilmektedir. İleri teknoloji oda kalibrasyonu sayesinde benzersiz 3D ses deneyimi için odanızın özelliklerine göre uyum sağlar. Hayal edebileceğinizden daha gerçekçi, yüksek ve alçak sesler, daha fazla boyut ve detay yaratacak şekilde tasarlandı.

Beş adet stüdyo kalitesinde özel tweeter, altı adet 30Hz seviyesinde bass sürücüleri ve vocaller için nefes kesen hassasiyetle tasarlanmış orta sesler. AMBEO Soundbar daha önce hiç duymadığınız bir 3D ses deneyimi yaşatacak. Odanızı ve yansıtıcı yüzeylerini belirleyerek en iyi sanallaştırma teknolojisini Fraunhofer ile geliştiren AMBEO Soundbar ortamın akustiğini keşfeder ve 3D ses deneyimi sunar.

Klipsch Bar 40, 48 ve Groove

Bircom’un distribütörlüğünü üstlendiği Klipsch ürünleriyle evde sinema keyfi çok daha keyifli. Eşsiz ses çubuğu sistemlerinden Bar 40 ve Bar 48 gerçeğe çok yakın, çok daha sürükleyici bir ev sinema sistemi sunuyor. Klipsch Reference serisi ise, kalbi durduran bir ev sineması ses deneyimine imza atıyor. Klipsch Groove taşınabilir hoparlör, küçük tasarlanan formu ve uzun pil ömrü ile şaşırtıcı bir ses kalitesi sunuyor. Markanın hoparlör seçeneklerinden bir diğeri ise, Groove serisi. Stil ve işlevselliği bir arada sunan Heritage Groove, gerçek ahşap kaplama tasarımı ile yüzyılın ortalarında bir yolculuğa çıkarırken, modern çizgisini de bozmuyor.

Hytech HY-P600 Uç

 

Amazon.com.tr’den satın alabileceğiniz bu uç, hoparlör uçlarına ve elektronik parçalara, örneğin; AV alıcıları ve amplifikatörlere iyi bağlantı garanti eder. Tüm durumlarda sabit ve iyi iletim kalitesi sağlar.

Fiyat: 49 TL

TV’nin yakınında konumlandırılan ses sistemleri tüketici elektroniği kapsamına dair en önemli konular arasında yer alır…

Philips Kablosuz TV Kulaklığı

TV’nizden aldığınız sesi evinizde kablosuz bir şekilde sunan model; inovatif, ergonomik tasarımıyla dikkat çekiyor. Kablosuz FM kulaklığın hafif tasarımı ve rahat kulak yastıkları ile uzun süreli kullanımlarda bile konforlu deneyim garanti. Olağanüstü keskinlikte ses reprodüksiyonu ile sıkıştırılmamış dijital sesi, evinizde odadan odaya geçerken bile kesintisiz bir şekilde sunabilir. 2 kanallı kulaklıklar 50 metreye kadar çekim gücüne sahip. Üstelik mütevazı fiyatıyla da öne çıkıyor.

Fiyat: 599 TL


 

Exit mobile version