Disk sürücüsüz Xbox One S rapora göre 7 Mayıs’ta satışta!

xbox one s digital edition

Windows Central tarafından edinilen dökümanlara göre Microsoft 7 Mayıs’ta Xbox One S oyun konsolunun disk sürücüsüz bir versiyonunu satışa sunacak. Sızdırılan dökümanlarda cihazın kutu tasarımı da yer alıyor ve konsoldan “Xbox One S All-Digital edition” olarak bahsediliyor. Cihazın standart modelden ne kadar daha ucuz olacağı henüz belli değil fakat Blu-ray sürücüsünün eksikliği şüphesiz fiyatta düşüşe sebep olacaktır.

Microsoft henüz resmi olarak cihazın varlığını kabul etmedi fakat önceki sızıntılar Nisan ortası tanıtımını ve Mayıs’ta satışa sunumu işaret ediyordu. Rapora göre Xbox One S, 1 TB kapasiteli bir HDD içinde Forza Horizon 3, Sea of Thieves ve Minecraft yüklü olarak gelecek. Söylentilerin devamına göre ise Microsoft sipariş sırasında kullanıcılardan hangi oyunları istediklerinin bilgilerini de toplayacak ve fabrikada oyunları cihaza yükleyip gönderecek.

İlgili Haber: Beklenen Oyunlar E3’de Göründü

Microsoft’un yeni donanımı son zamanlarda gördüğümüz buluttan oyun trendini de gayet iyi şekilde destekliyor. Google tarafından oyun konsolu olarak kullanılması hedeflenen Chromecast, Bluetooth yardımıyla kontrolcülere bağlanıyor ve buluttan oyunlara bağlanıyor. Microsoft tarafında ise gittikçe geliştirilen Xbox Game Pass, daha fazla içeriğe sahip olmaya devam ediyor ve yakın zamanda Minecraft da bu aileye dahil oldu. Xbox One S donanımının sadece internet üzerinden oyun oynatır halde satışa sunulması bu servis için de popülarite artışını getirecektir.


Aracı: Tom Warren / The Verge

Exit mobile version