Discord Yazı Kodları: Discord’da Şekilli Yazma Yolları

Discord yazı kodları ile mesajlarınızı daha çarpıcı hâle getirin, mesajınız normal mesajlardan daha çok ön plana çıksın.

Discord yazı kodları ile Discord’da şekilli yazı yazmak ister misiniz? Kelimelerinizi daha güçlü ve çekici hâle getirmek için kullanabileceğiniz bazı metin biçimlendirme yöntemleri bulunuyor. Bunları kullanarak cümlelerinizi diğer kullanıcıların cümlelerine kıyasla daha da öne çıkarmanız mümkündür.

Discord’da yazıları biçimlendirebilmenin mümkün olması, mesajlaşma platformunun Markdown kullanmasından kaynaklanıyor. Aşağıda yer alan kodları kullanarak yazılarınıza ayrı bir hava katabilirsiniz.

Discord Yazı Kodları Neler?

Discord yazı kodları nasıl kullanılır gibi sorular hâlâ kafanızda varlığını sürdürüyorsa gelin, örnekler üzerinden ilerleyelim.

Discord Yazı Kodları-1

Discord Şekilli Yazma Örnekleri

Discord’da şekilli yazmak için kullanılabilecek Discord yazı kodları yukarıda sıralanmıştır. Bunların her birinin nasıl kullanılacağına dair örnekleri aşağıdan inceleyebilirsiniz.

1. Discord Kalın Yazma

Discord’da kalın yazmak için kalınlaşmasını istediğimiz kısmın başına ve sonuna iki adet yıldız işareti eklememiz gerekiyor. Örnek cümlemiz “Dünya nüfusu 2022’nin sonunda ne kadar olacaktır?” olsun. Burada kalınlaştırmak istediğimiz kısım ise “dünya nüfusu” olsun. O hâlde “dünya nüfusu” kelimelerinin başına ve sonuna iki adet yıldız (**Dünya nüfusu**) ekliyoruz.

2. Discord İtalik Yazma

Discord’da italik yazmak için italik hâle gelmesini istediğimiz kısmın başına ve sonuna kalın yazarken yaptığımızdan farklı olarak sadece bir yıldız ekliyoruz. Bir önceki örnek üzerinden ilerlemek gerekirse “Dünya nüfusu” kelimelerinin başına ve sonuna bir adet (*Dünya nüfusu*) yıldız ekliyoruz.

3. Discord Hem Kalın Hem İtalik Yazma

İtalik ve kalın yazmak için yıldız sayısını üçe çıkarıyoruz. Örnek cümlemiz “Bu cümlede gizli nokta var” olsun, italik ve kalın göstermek istediğimiz kısım ise “gizli nokta” olsun. Bu kelimelerin başına ve sonuna üç yıldız (***gizli nokta***) ekliyoruz.

4. Discord Yazının Altını Çizme

Discord’da yazının altını çizmek için iki adet alt çizgi (__) kullanmamız gerekiyor. Burada ise örnek cümlemiz “Alt çizgi yoksa vurgu da yoktur” olsun. Bu cümlede alt ve çizgi kelimelerinin altını çizeceğimizi varsayarsak o hâlde bu kelimelerin başına ve sonuna iki alt çizgi (__alt çizgi__) ekliyoruz.

5. Discord Altı Çizili Kalın Yazma

Discord’da metnin hem altını çizmek hem de kalınlaştırmak için kelimelerin başında ve sonunda iki alt çizgi ve iki yıldız (__**alt çizgi**__) kullanıyoruz.

6. Discord Altı Çizili İtalik Yazma

Discord’da metnin hem altını çizmek hem de italik hâle getirmek için kelimelerin başında ve sonunda iki alt çizgi ve bir yıldız (__*alt çizgi*__) kullanmak gerekiyor.

7. Discord Altı Çizili Kalın İtalik Yazma

Discord’da metnin hem altını çizmek hem kalınlaştırmak hem de italik hâle getirmek için kelimelerin başında ve sonunda iki alt çizgi, üç yıldız kullanmak (__***alt çizgi***__) gerekiyor.

8. Discord Yazının Üstünü Çizme

Discord şekilli yazma için yöntem arayışında olanların merak ettiği başka bir yöntem de yazının üstünün nasıl çizileceğidir. Discord’da bir yazının üstünü çizmek için iki adet ~ (tilde) işareti kullanmak gerekiyor.

Örnek cümlemiz “Bu cümlenin üstü kapalı” olsun. Cümlenin tamamının üzerini çizeceğimizi varsayalım. O hâlde cümleyi şu şekilde düzenlememiz gerekiyor: ~~Bu cümlenin üstü kapalı~~

9. Discord’da Kod Bloğu Kullanma

Discord’da bir kod yazmanız gerektiğinde kod satırlarını ` (kesme işareti) arasına almanız yeterlidir. Bu örnekte bir yorum satırı kullanıyoruz: `// Bu bir yorum satırıdır.`

Kesme işaretini eğer bir adet kullanırsanız sadece o satırı kod bloğuna alırsınız, üç adet kullanırsanız kapsam alanına bütün mesajı alırsınız.

10. Discord Alıntı Bloğu Kullanma

Discord’da alıntı yapmanız gerektiğinde başvurabileceğiniz yol, alıntı bloğu kullanmaktan geçer. Bir satırı alıntı bloğuna almak isterseniz tek “>” (büyüktür) işareti kullanmanız, bütün mesajı alıntı bloğuna almak isterseniz üç “>” (büyüktür) işareti kullanmanız gerekiyor. Örneğin “Bu bir alıntıdır” cümlesini alıntı bloğuna almak isterseniz cümlenin başına ve sonuna “>” eklemeniz yeterli olacaktır.

Discord yazı kodları ile ilgili örneklerin sonuna geldik. Kafanızda bir soru işareti kaldıysa yorumlar kısmından belirtmeyi unutmayın.

Exit mobile version