Discord Update Failed Hatası ve Çözümü

Discord update failed hatası nasıl çözülür? Bu sorudan yola çıkarak oldukça detaylı bir rehber hazırladık.

Discord Update Failed Hatası ve Çözümü

Discord update failed hatası yüzünden güncelleme yapamıyor ve bu nedenle de arkadaşlarınız ile iletişime geçemiyor musunuz?

Discord gerek iletişim gerek eğlence için en çok tercih edilen uygulamalardan biridir ancak bu tür bir sorun, uygulamayı olması gerektiği gibi kullanamamanıza neden olabilir. Neyse ki bu sorundan kurtulmak için izlenebilecek basit fakat oldukça etkili birkaç yöntem bulunuyor.

Discord Update Failed Hatası İçin Çözüm Yolları

Discord güncelleme yaparken takılıyor ise bu çözüm yollarını deneyebilirsiniz. Bunların nasıl uygulanacağını aşağıdan öğrenebilirsiniz.

Discord’u Yönetici Olarak Çalıştırma

Discord güncelleme başarısız olduğu için güncellenemiyor ve bu yüzden de açılmıyorsa uygulamayı yönetici olarak çalıştırmak sorunu çözmenize yardımcı olabilir. Bu, uygulamaya cihazınızda değişiklik yapma izni verir. Bunu yapmak için yönetici hesabınızla oturum açmış olmanız gerektiği unutmayın.

Discord’a yönetici izni vermek için şu adımları takip edebilirsiniz:

Update.exe Dosyasını Yeniden Adlandırma

Discord’u son sürüme hatasız bir şekilde güncellemek için update.exe dosyasını yeniden adlandırmayı deneyebilirsiniz. Bunun için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

Virüsten Koruma Yazılımını Devre Dışı Bırakma

Bazı virüsten koruma yazılımları, Discord güncelleyicisinin çalışması önünde engel oluşturabilir. Örneğin bu hatada olduğu gibi güncelleme sürecini bir kısır döngü hâline getirebilir. Sorunun bundan kaynaklanıp kaynaklanmadığını öğrenmek için antivirüs yazılımınızı devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz.

Discord’u Silip Yeniden Yükleme

Yukarıdaki çözümlerden hiçbiri işe yaramazsa son çare olarak Discord’u cihazınızdan tamamen kaldırın ve yeniden indirin. Discord’u indirdiğiniz yerin üçüncü taraf bir web sitesi olmadığından da emin olun.

Discord’u sildikten sonra “AppData > Local” yolunu takip edip Discord klasörünü silmeyi unutmayın. Bu, Discord ile ilgili cihazınızda hiçbir dosyanın kalmamasını sağlar.

Exit mobile version