Discord Arkadaş Ekleme Nasıl Yapılır?

Discord arkadaş ekleme için hangi adımlar takip edilmelidir? Discord'da arkadaş eklemenin yollarını bir arada topladık.

Discord arkadaş ekleme işleminin nasıl yapıldığı özellikle Discord’u yeni kullanmaya başlamış kişiler tarafından merak ediliyor. Aslına bakacak olursanız Discord’da bir kullanıcıyı arkadaş olarak eklemenin birden fazla yolu vardır.

Bu rehberde Discord’da birini arkadaş olarak eklemek için başvurabileceğiniz tüm yöntemleri bulabilirsiniz. Bu yöntemlerden hangisi daha kolayınıza geliyorsa onu tercih edebilirsiniz.

Discord Arkadaş Ekleme Yöntemleri

İlk yöntem, arkadaş olarak eklemek istediğiniz kişi ile eğer daha önce Discord üzerinden hiçbir şekilde iletişim kurmamışsanız başvurmanız gereken bir yöntemdir. Diğer yöntem ise sadece Discord üzerinde o kişi ile aynı sunucudaysanız kullanılabilir.

Dilerseniz arkadaş eklemenin yollarını tek tek ele alalım.

Discord Arkadaş Ekleme Yöntemleri

1. Discord Etiketi ile Birini Arkadaş Olarak Ekleme

Her kullanıcının bir Discord etiketi vardır. Bu etiketi kullanarak birini arkadaş olarak ekleyebilirsiniz fakat bunu yaparken büyük küçük isim duyarlılığına dikkat etmelisiniz. Kullanıcı adı eğer “discord” ise “Discord” yazmamalısınız.

2. Kullanıcıyı Profilinden Arkadaş Olarak Ekleme

Yukarıdaki adımlar, kullanıcının üzerine sohbet bölümünde ya da kişi listesinde sağ tıklayarak uygulanabilir.

Bu yolu çok uzun buluyorsanız kullanıcının üzerine sağ tıkladıktan sonra biraz aşağı inerseniz arkadaşlık isteği gönderme seçeneği bulacaksınız. Bu seçeneğe tıklayarak o kullanıcıya doğrudan arkadaşlık isteği gönderebilirsiniz.

Discord’da Neden Arkadaş Ekleyemiyorum?

Discord’da arkadaş ekleyememenin iki nedeni vardır. İlki, kullanıcı adının yanlış olmasıdır. Discord etiketi ile bir kullanıcıyı arkadaş olarak ekleme adımlarında da değindiğimiz üzere büyük küçük harf duyarlılığına dikkat etmezseniz hata alabilirsiniz.

Arkadaş ekleyememenin bir diğer sebebi de kullanıcının tanımadığı kişilerden istek gelmesini engellemiş olmasıdır. Discord kullanıcıları, arkadaşlık isteklerini herkese açık, arkadaşlarımın arkadaşları ya da kendisinin de bulunduğu sunucunun üyeleri olarak belirleyebilir. Burada eğer “Herkese açık” seçeneğini başka bir seçenek ile değiştirdiyse o kullanıcıya istek gönderemezsiniz.

Exit mobile version