Dış mekan ses sistemleri

Açık havada müzik keyfi
 

Focal Little Bird 2.1

Focal”in yeni Little Bird 2.1 ses sistemi, dış mekanlar için oldukça başarılı çözümler sunuyor. Little Bird mini bir hoparlör – subwoofer ve bir de amplifikatörden oluşan 2.1″lik müzik seti, modern ve keskin görünümüyle de beğenimizi kazanmayı başardı. Siyah ve beyaz renk seçenekleriyle karşımıza çıkan Focal Little Bird 2.1, yüksek seslerde bile sesin kalitesini dağıtmadan, yalın ve etkileyici bir şekilde kulaklarımıza sunmayı başarıyor.Kompakt boyutları sayesinde taşınabilirlik hayli ön planda tutulmuş. Bu da her daim olmasa da, bahçemizde veya balkonlarımızda Little Bird 2.1 ile müzik dinlemek istediğimizde, taşıma konusunda sıkıntıyla karşılaşmayacağımız yönünde önemli bir artı puan. iPad”e ve diğer iOS cihazlarına kolaylıkla bağlanan ürün, pratik konumlandırılabilen hoparlörleriyle sesin kaynağını da size bırakıyor.
 


 
Kenar mahalle güzeli: Bose 151 SE

Ses dünyasının popüler isimlerinden Bose, müzikleri duvarlardan atlatarak dışarıya taşımamıza olanak sağlayan stereo ürünü 151 SE ile sayfalarımıza konuk oluyor. Tam 5 yıl firma garantisi verilen ürün, geniş dinleme alanı sunarak, açık alanlar için ideal çözümler sunuyor. Bose, 151 SE”yi geliştirirken kar, yağmur, sıradışı sıcaklık ve tuzlu ortamlarda test etmeyi de ihmal etmemiş. Sonuç mu? 151 Se, üstün ses kalitesine kaldığı yerden devam etmeyi başarıyor! Şık ve cezbedici kıvrımlı görünümü Bose”nin en dar açık hava mekanlarında bile dikkatleri üzerine çekmesine olanak sağlıyor. İçerisinde üç adet 2.5 inç sürücü barındıran 151 SE (Stereo Everywhere), seslerin gücünü Bose kalitesiyle birleştirerek ortaya eşsiz bir işitsel şölen sunuyor.

 
Bang&Olufsen Beolit 12

Bang & Olufsen”in yeni markası B&O Play, Beolit 12 adını verdiği yeni ürünüyle piyasaya da iddialı bir giriş yapıyor ve dosya konumuza konuk oluyor. Kesintisiz 8 saate kadar müzik çalabilen Beolit 12, küçük boyutlu ve taşınabilir olmasının da avantajıyla bahçe ve verandalarımızda müthiş bir ses çözümü olarak nitelendirilebilir. 120 Watt’lık dijital D Sınıfı güç amplifikatör sistemi, iki adet 2 inçlik tweeter’a ve bir de 4 inç”lik woofer’a sahip.

Sahip olduğu bu gücüyle, orta büyüklükte bir odayı rahatlıkla dolduran Beolit 12, ayrıca 2012 Reddot Tasarım ödülü”nün de sahibi. ülkemizde de 1100 Euro”luk fiyatıyla dikkat çeken Beolit 12″nin, yaz sezonu için tasarlanan açık gri renkli kabini doğal alüminyum kapak ile buluşturan yeni sarı renkli versiyonu da Bang & Olufsen tarafından müzik severlerin beğenisine sunuldu. Apple”ın AirPlay teknolojisine sahip Beolit 12 ile kablosuz bir ağa bağlıyken iPad”in yanı sıra iPod, iPhone, Mac veya PC kullanarak müzik çalmak mümkün.
 


 
Yamaha NS-AW392

Ses teknolojileri konusunda yılların deneyimini barındıran Yamaha, NS-AW392 adlı modeliyle dış mekan ses çözümlerinde de kendisinden söz ettirmeyi başarıyor. İnsan kulağının duyabileceği ses frekansının yukarısında ses üretebilen NS-AW392, etkileyiciliği ve performansıyla bizlerin beğenisini kazandı. NS-AW592 modeline benzer izler taşıyan Yamaha NS-AW392, kompakt yapısıyla taşınabilirlik olarak da başarılı. Sıvı soğutmalı tweeter”ı 0.75 inç çapa sahip. Gönül isterdi ki 1 inç çapa sahip olsaydı, o zaman ses kalitesi daha da üstün olurdu. Fakat muhtemelen o zaman fiyatı artardı ve cazip fiyat aralığından çıkardı.

 
Boston Acoustics SoundWareXL

Eğer bahçenizde bol bol keyif yapacak alanınız varsa, müziğinizin de tüm bahçeye yayılmasını istiyorsanız, bakmanız gereken adreslerin başında Extreme Audio tarafından ülkemize getirilen Boston Acoustics”in SoundWareXL”ı gelmektedir. Yüksek performanslı dış mekan hoparlörü, 70/100 Volt”luk gücüyle, dilerseniz sadece bahçenizde değil, mahallenizde de işitsel bir şölen gerçekleştirmenize olanak sağlıyor. 6-1/2 inç sürücüsüyle derin bas imkanı tanıyan ve duvara monte edilebilen hoparlörler, yağmur ve kar yağışları esnasında bile dur durak bilmeden müziği etrafa yaymaya devam ediyor. Ayrıca SoundWareXL”in uygun kaplaması sayesinde, dış kaplamasını dilediğiniz renge boyayabilirsiniz. Kısacası Boston Acoustics SoundWareXL, hemen her türlü koşulda sizleri evin içine hapsolmaktan kurtarıp, bahçenizde veya balkon/verandanızda kulaklarınıza etkili bir tedavi vadediyor.
 


 
Kenar mahalle güzeli:Focal OD 706 V

Focal imzalı ses sistemlerini bilen bilir. Focal”ın üstün ses kalitesi, dış mekanlarda da işini en iyi şekilde yapmaya devam ediyor. Su geçirmez ve zorlu hava koşullarına karşı dayanıklı dış mekan ses çözümü OD 706 V, firmanın popüler Chorus 706 V ile benzer özellikler taşıyor. Tek bir farkla; Focal”ın bu iddialı hoparlörleri ayrıca her türlü hava muhalefetine rağmen işini en iyi şekilde yapmaya odaklanmış durumda. 706 V ile aynı sürücüleri paylaşan ürün, kompakt yapısıyla da bizlerin beğenizini kazanmayı başardı. Balkonumuzda dahi üstün kalitede sesler duymamıza imkan tanıyan bu hoparlör, fiyat/performans oranıyla da ayrıca bütçe dostu olduğunu da kanıtlıyor. Hepsi bir yana, Focal OD 706 V”nin mekanik dış görünümü, ilk bakışta cezbeden bir yapıya sahip. Extreme Audio tarafından ülkemize getirilen Focal, oldukça popüler bir ürün.

 
iHome iP1

Amerika Birleşik Devletleri”nde önemli bir satış başarısı yakalayan ve bunun ardından dünyaya açılan iHome, ülkemizde de ilgi gören bir ürün. özellikle saydam ve can alıcı hatlarıyla şıklığını ilk bakışta belli eden iP1, dış mekanlarda da başarılı bir ses dağılımı gerçekleştiriyor. iPod ve iPhone dock”ı sayesinde müziklerinizi entegre bir yapıda dinleyebiliyorsunuz. Ayrıca barındırdığı line-in girişiyle de CD çalar ya da diğer müzik kaynaklarını iHome iP1 ile kullanabilmek mümkün. Bu da, iHome iP1″in ne denli çok yönlü olduğunu gösteriyor. 4 inç woofer ve bir adet uyumlu yüksek frekanslı hoparlör aracılığıyla 100 watt gücünde D sınıfı çift amplifikatör mimarisi kullanılan iP1″de, Bongiovi Digital Power Station teknolojisi mevcut. Bir işlemci görevi gören Bongiovi, kaydedilmiş materyalleri aktif olarak tarıyor ve ses frekans spektrumundaki eksiklikleri ve kusurları telafi ediyor. Böylece “sesi, etkin bir şekilde duyulması için dönüştürüyor.
 


 
Kenar mahalle güzeli:Harman / Kardon Soundsticks III

Deyim yerindeyse bir pop kültür ürünü olan SoundSticks III, 2.1 multimedya ses sistemi ile müzik dinlerken, oyun oynarken ya da film izlerken sesin etkileyici netliğini size kompakt ölçüleriyle sunuyor. Tabii tüm bunların yanı sıra, harika ses dağıtım imkanlarıyla dış mekanlarda da üstün ses özellikleri sunuyor. PC, MAC, TV, Blu-Ray okuyucu, CD-DVD çalar, iPhone ve neredeyse tüm medya cihazlarıyla uyumlu olan Soundsticks III, doğal ve bulunduğu ortama dengeli biçimde yayılan ses ile Harman / Kardon’a özgü üst düzey bas sonuçları sergiliyor. Harman / Kardon Soundsticks III, estetik ve biraz da futuristik bir görüntü sergiliyor. Toplam ağırlığı ise 2.2 kg.

 

Exit mobile version