Dış mekan müzik sistemimizi nasıl kuralım?

Arka bahçede mangal partileri ve havuz başı partileri için sezon açıldı! Ancak yaz güneşi bastırırken, kulaklara kocaman bir kulaklık takmak veya kulağı rahatsız edecek şekilde silikon kulaklıkları kulaklarına sokmayı kim ister? Bunun yerine, çalma listenizi bahçeye veya havuz başına getirmenin yolları var.

Stereo dış mekan hoparlörleri, evin hemen dışındaki küçük bir alanda iyi bir ses verir. En iyi stereo efekti için sol ve sağ hoparlörleri 3m aralıkla monte etmenizi öneririz. Onları daha uzağa yerleştirerek daha geniş bir alanı kaplamaya çalışmayın. Yoksa bulunduğunuz yere bağlı olarak stereo yayının sadece bir kanalını dinleyebilirsiniz. 

Kapalı bir sundurma varsa, üstü kapalı açık alanlar için çoğu zaman tavan hoparlörlerini öneririz. Bazıları neme dayanıklıdır. Banyo ve saunalar düşünülerek üretilirler, bu nedenle nemi idare edebilirler. 

Saçak altları da çok kullanılan bir montaj yeridir. Birçok açık hava hoparlörü kötü hava koşullarına dayanıklı olmaktan ziyade normal hava koşullarına dayanıklıdır, bu nedenle üstünün örtülmesine ihtiyaçları olacaktır. Saçaklarınız yere yakınsa yağmurdan korumak için hoparlörleri onların altına monte edin. Onları dinleme alanının 3m yukarısından daha yükseğe monte etmeyin.

 

Müzik kaynakları ve basit bir kablolama
Dış mekân hoparlörlerinizi “B” hoparlör çıkışına sahip bir ev sineması alıcısına veya stereo sistemine bağlayabilirsiniz. Ancak bu en iyi seçenek olmayabilir. Müzik kaynağınız, açık hava hoparlörünüzün bulunduğu yerden ne kadar uzakta? Hoparlör kabloları hangi yoldan geçecek? Peki müzik kaynağını dışarıdan nasıl kontrol edeceksiniz?

Bulunduğunuz yere daha yakın yerleştirilebilen ayrı bir müzik kaynağı kurmanın ve çalıştırmanın daha kolay olabileceğini unutmayın. Sonos CONNECT: AMP gibi yerleşik bir amplifikatöre sahip ikinci bir alıcı veya kablosuz müzik çalar eklemeyi düşünün.

Birçok ev sineması alıcısı ev ağınıza bağlanabilir. Bunların çoğu, bir akıllı telefon uygulamasıyla temel işlevleri kablosuz olarak kontrol etmenize izin verirler. Ses seviyesini ayarlamak veya çalma listelerinizi değiştirmek için içeri girmeniz gerekmez. Wi-Fi ağınız bahçeye ulaşıyor mu? Değilse, yeni bir Wi-Fi yönlendirici veya genişletici kullanarak kablosuz kapsama alanınızı artırabilirsiniz.

 

Dış mekan hoparlörlerinin gücü 
Evinizde sesleri yansıtacak duvarlar var. Dışarıda ise her yer açık, kapalı alandaki gibi algılanan ses seviyesini de aynı seviyeye çıkarmak için gücü ikiye katlamanız gerekir.
Açık hava müziğinizi oldukça yüksek sesle çalmak mı istiyorsunuz? Güçlü bir alıcı veya amplifikatör, Sonos CONNECT: AMP’den daha iyi bir seçim olacaktır. Sonos”u seviyorsanız, alıcınıza bir Sonos CONNECT “i (amplifikatörü yoktur) ayrıca bağlayın.

Büyük bahçeler için müzik sistemi
Sesi birkaç farklı açık hava yaşam alanına yaymaya mı ihtiyacınız var? Her alan için hoparlöre ihtiyacınız olacak. Bir dizi hoparlörle iki alanı kaplamaya çalışırsanız, müziğiniz muhtemelen bir alanda çok yüksek diğerinde ise çok yumuşak olacaktır.

Stereo kurulumlar büyük alanlarda iyi sonuç vermez. Sol ve sağ kanalları çalan hoparlörler gerekir. Buna yaklaşımın iki yolu var. Sol ve sağ bağlantılara sahip stereo girişli hoparlörler alabilirsiniz. Veya sol ve sağ kanalları bir araya getiren, standart hoparlörlere tek sinyal gönderen amfiler alabilirsiniz.

 

Kablolama
İki veya dört iletkenli duvar hoparlörü kablosu satın alabilirsiniz. Stereo girişli hoparlörle dört iletkenli kablo kullanın. Bu kablolar hem sol hem de sağ kanal girişleri için kablolar içerir. 25m veya daha kısa mesafe için 1,3mm çapında bir kablo kullanın. 60m”ye kadar olan mesafeler için 1,6mm çapında bir kablo kullanın. Duvar içi hoparlör kablolarımız gömülebilir ancak gömülü kabloyu sert bir plastik kanal içinde kullanmak en iyi yöntemdir, böylece kaza ile bir kürekle falan kesilmesi söz konusu olmaz. Bu aynı zamanda telin kemirgenlerden korunmasını da sağlar.

çok kanallı amfi
çok kanallı amfiler çok fazla güç sağlar ve her alan için ayrı ses kontrolü sağlarlar. Müziğinizi havuzda yüksek sesle, yemek alanında daha yumuşak bir şekilde isteyebilirsiniz. Ya da tam tersi.
70 voltluk ticari bir amfi, karşılaştırılabilir bir fiyata sahip konut tipi bir amfiden çok daha fazla hoparlör kullanabilir. Daha sonra hoparlör eklemek kolaydır. Ve çok daha az kablo gerekir. 70 voltluk sistemlerde maliyet tasarrufu önemli olabilir, ancak sistem planlaması daha karmaşıktır. Bunun için konunun uzmanı birine danışmanızda fayda var. 

Ses seviyesi kontrol seçenekleri
Sonos ve diğer kablosuz ses sistemleri telefonunuzdan ses seviyesini kontrol etmenize izin verirler. Ama ya bir görüşme yapıyorsanız veya kablosuz ağınız çalışmazsa? Ayrı ve hava koşullarına dayanıklı ses kontrolü, özellikle de suyun yakınında, telefonunuzu kullanmak istemeyebileceğiniz havuz bölgelerinde kullanışlıdır.

özel etkinlikler için müzik
Büyük parti mi veriyorsunuz? Amatör bir grup veya DJ için ses sistemi mi istiyorsunuz? Taşınabilir PA sistemleri, enstrümanları, pikapları ve mikrofonları takmak için mikser de içerirler. Birçoğunda dahili Bluetooth veya aux girişleri bulunur, böylece telefonunuzu DJ”lik görevi için bağlayabilirsiniz.

Şimdi açık havada kullanılabilecek cihazlara bir göz atalım.

 

Trust Urban Ambus Outdoor Bluetooth
Fiyatı: 199 TL
Açık havada kullanılmak üzere üretilmiş, su geçirmez IPX5, kauçuk. Araç veya bisikletlerin şişe koyma yerlerine uygun. 10m kablosuz erişim özelliği ile Bluetooth üzerinden kablosuz müzik dinleyin.

 

JBL Clip 2
Fiyatı: 171 TL

Su geçirmez, taşınabilir Bluetooth hoparlör. Kolay taşınması için entegre karabina klipsi var. Dahili şarj edilebilir lityum-iyon pili 8 saate kadar dayanır. Dahili mikrofona sahip. 

 

JBL Charge 3
Fiyatı: 697 TL

Su geçirmez, taşınabilir Bluetooth hoparlör. 6000mAh yerleşik şarj edilebilir lityum iyon pili 20 saate kadar dayanır. Kablosuz hoparlörün çalışması için yankı azaltma ve gürültü önleme özelliğine sahip dahili mikrofonu var. Akıllı telefonları ve diğer uyumlu cihazları şarj etmek için USB portu sunuyor.

 


Polk Audio Atrium SAT 30
Fiyatı: 2,266 TL

Atrium açık hava hoparlör serisi tüm açık alanlarınız için Hi-Fi ses kalitesini, kullanılabilirlik ve güvenirlilikde de en üst düzeyi sunuyor. Size yüksek performanslı ses ve istediğiniz her yere hoparlörleri yerleştirme özgürlüğü verir. Polk’un Atrium serisi çevresel dayanıklılıkta da askeri spesifikasyonları karşılar ve aşar. Bu spesifikasyonları geçerek Atrium serisi doğanın en sert hava şartlarına dayanabildiğini kanıtlamıştır. 

 

Polk Audio Atrium8 SDI
Fiyatı: 2,951 TL

Atrium serisi içinde öne çıkan bir ürün olan Atrium8 SDI”nın eşsiz, patentli tek/çift giriş anahtarı, dahiyane çift tweeter düzeniyle birlikte, onu ya tekli bir yüksek performanslı stereo hoparlör ya da yüksek performanslı bir stereo çiftinde sol veya sağ hoparlör olarak kullanmanızı mümkün kılmaktadır. üstelik onu neredeyse her yerde kullanabilirsiniz, çünkü Atrium8 SDI”nın aynı zamanda askeri teknik şartnamelere uygun, su geçirmez özellikleri ve ayrıca firmaya patentli PowerPort suya dayanıklı bas havalandırması bulunmaktadır.  

 

 


JBL Pulse 2
Fiyatı: 695 TL

Su sıçramasına dayanıklı, taşınabilir, LED ışıklı Bluetooth hoparlör. 64 LED ışığı ile özelleştirilebilir bir ışık düzenine sahip. Kablosuz hoparlörün çalışması için yankı azaltma ve gürültü önleme özelliğine sahip dahili mikrofonu var ve dahili şarj edilebilir pili 10 saate kadar dayanıyor.

 

UE BOOM 2 
Fiyat: 669 TL

Taşınabilir Bluetooth hoparlör. Suya, kire ve darbeye dayanıklıdır. ücretsiz bir BOOM uygulamasıyla tek bir kaynaktan iki veya daha fazla UE hoparlörünü destekleyebilirsiniz. 15 saate kadar çalışabilen dahili şarj edilebilir pili mevcut.

 

JBL Extreme
Fiyatı: 1,047 TL

Suya dirençli, taşınabilir Bluetooth hoparlör. Dahili şarj edilebilir lityum iyon pili 15 saate kadar dayanıyor. Kablosuz hoparlörün çalışması için yankı azaltma ve gürültü önleme özelliğine sahip dahili mikrofonu var. Akıllı telefonları ve tabletleri şarj etmek için 2 USB porta sahip.

 

Bang & Olufsen Beoplay A1
Fiyatı: 899 TL

Toza ve su sıçramasına dayanıklı B&O PLAY Beoplay A1 Taşınabilir Bluetooth Hoparlör, gittiğiniz her yerde telefon veya tabletinizden kablosuz olarak muhteşem bir ses performansı elde etmenizi sağlar. Avucunuza sığacak kadar küçüktür ve çantanıza veya cebinize rahatça yerleştirebileceğiniz bir tasarıma sahiptir. Yerleşik mikrofonu sayesinde telefon görüşmeleri için de çok pratiktir.

 

Bose 151 se

Fiyatı: 1,850 TL

Bose 151 açık hava hoparlörleri, doğa olaylarına karşı koyarken mükemmel bir ses üretmeye devam edebilecek şekilde geliştirilmiştir. Bu hoparlörleri, bahçenize, tekneye, zeminin üzerine, mutfak, sauna veya banyo gibi, normal hoparlörleri koymaya çekineceğiniz herhangi bir yere yerleştirebilirsiniz. 

 

Dreamwave Survivor
Fiyatı: 1,399 TL

Survivor, dünyanın ilk ve tek hepsi bir arada yüksek performanslı 30W Bluetooth hoparlör ses sistemidir. 400A acil 12V araç akü takviyesi vardır. Dahili 12.000 mAh lityum polimer pil ile gün boyu kullanabilirsiniz. 

 

Klipsch AWR-650-SM
Fiyatı: 1,853 TL

Açık hava taş hoparlörü. Bass refleksli tasarım. Frekans yanıtı 66-20,000. Kasası kumtaşı kaya görünümünde.

 

Klipsch CP6
Fiyatı: 1,965 TL

Hava koşullarına dayanıklı tasarım ile açık hava hoparlörü. 5-1/4 “woofer ve 3/4” Tractrix® Horn tweeter”lı kompakt hoparlör. Frekans tepkisi: 70-22,000 Hz.

Exit mobile version