Denizde, Havada, Her Yerde Kamera ile Aksiyon!

Aksiyon bağımlısı macera severler için çıktıkları yolculuklar kadar o anları kayıt altına alıp daha sonra tekrar tekrar yaşamak da en büyük keyiflerden. Son dönemde sosyal medya kullanımının artmasıyla birlikte bu aksiyon dolu ve ilginç anları diğer maceraperestler ile paylaşmak da çoğu kişinin tutkusu. Bu nedenle ilginç maceralar yaşarken en iyi görüntü kalitesini yakalamak epey önemli.

Kalitesi artan aksiyon kameraları ile yaşanılan bu anları sonsuza kadar yüksek çekim kalitesi, geniş açı özelliği ve uzun batarya ömrü gibi özellikleri ile kayıt altına almak mümkün. Motosiklet, bisiklet ve kaykay gibi en ekstrem sporlarda dahi en dar cebe girebilecek kadar küçülen aksiyon kameraları içerisinde seçim yaparken dikkat edilmesi gereken noktaları bulunuyor. İşte bunları ve en iyi aksiyon kameralarını sizin için derledik…

Stabilizasyon

Aksiyon kamerası tercih ederken dikkat edilecek en önemli noktaların başında cihazı nerede kullanacağınıza göre büyük önem gösteren stabilizasyon kalitesi geliyor. Özellikle bisiklet gibi fazla titreşim yaratan sporlarda bu durumun görüntüye olabildiği kadar az etki etmesi için dahili stabilizasyon özelliği olan cihazları tercih etmek gerekmekte.

Lastik genişliği ne olursa olsun bisiklet, motosiklet, otomobil ve diğer araçlarda titreşimi tamamen ortadan kaldırmanın hiçbir yolu bulunmazken dahili stabilizasyon özelliği ile titreşimi minimize etmek ve çekim kalitesini arttırmak mümkün.

Bağlanabilirlik

Macera sporları yaparken çekilen görüntüleri aktarmak için olabildiğince az kablo ile uğraşmak büyük öneme sahip. Günümüzde pek çok aksiyon kamerası USB kablosuna ihtiyaç duymadan Bluetooth ve WiFi aracılığıyla direkt olarak telefon, tablet veya bilgisayara bağlanabiliyor. Bu sayede anında görüntüleme, düzenleme ve paylaşma imkanı sağlanıyor. Aksiyon kamerası alırken siz de cihazın bağlanabilirlik özelliklerine önem vererek yaşayacağınız deneyimin kalitesini arttırabilirsiniz.

Çekim kalitesi

İyi bir aksiyon kamerası almak istiyorsanız tabii ki dikkat etmeniz gereken en önemli kriterlerden biri de çekim kalitesi olmalı. Son dönemde üretilen birçok aksiyon kamerası artık 4K çözünürlüklü kayıt imkanı sunabiliyor. Bunun yanı sıra panoramik çekim ve slow motion gibi farklı çekim modlarına sahip modeller de öne çıkıyor. Siz de alacağınız cihazın sunduğu çekim modları ve kalitesine önem vererek hem sosyal medyada paylaştığınız videoların hem de kendi arşivinizin video kalitesini arttırabilirsiniz.

İşte tüm bu kriterleri göz önünde bulundurarak macera dolu anlarınızı en iyi kalitede kayıt altına almak için seçtiğimiz aksiyon kameraları…

GoPro Hero8

GoPro Hero8 aerodinamik tasarımı ile önceki modellere göre daha kolay taşınabilir hale getirildi. Kolay montaj yapısı ve alternatif aparatlarıyla kullanıma hazır hala gelmesi de saniyeler içerisinde gerçekleşiyor. Kullanıcının taleplerine paralel olarak aktif hale getirilebilen Media Mod sayesinde normal moda göre daha aydınlık görüntüler, net bir ses alımı ile ekstra geniş açı görüntüler kaydedilebilmesi de cabası. Ek olarak GoPro Hero8’in kullanıcılarına HyperSmooth 2.0 stabilizasyon yanı sıra ağır çekim özelliğini sunduğunu belirtelim.

Macera sporları yapıyorsunuz ve gerçek bir aksiyon kamerasına mı ihtiyacınız var. İşte GoPro Hero8 tam da burada devreye giriyor. GoPro Hero8 ile mükemmel görüntüler kayıt edebilirsiniz. Ayrıca standartların üzerinden bir sabitleme teknolojisi yardımıyla spor aktivenizde çok net görüntüler yakalama imkanı elde edebilirsiniz. SuperPhoto + HDR modu sayesinde de görüntülerdeki bulanıklığı minimum seviyelerde tutmayı başarmış durumdaki model, aynı zamanda 122 gramlık ağırlığı ile hissetmeyeceğiniz kadar hafif bir aksiyon kamerası.

Piyasada daha uygun fiyatlarda aksiyon kameralı var, ama ‘hayır, en iyisi olsun’ diyorsanız GoPro Hero8 tam da size göre bir aksiyon kamerası.

GoXtreme Manta 4k

Diğer rakiplerine göre daha küçük ebatlarıyla dikkat çeken GoXtreme, 4K görüntü kalitesi ve nispeten uygun fiyatı ile ön plana çıkıyor. Suya dayanıklı dış yüzeyi ve WiFi bağlantısı ile piyasaya sunulan GoXtreme, 64 GB boyutuna kadar hafıza kartı desteği veriyor.

Uygun bir fiyat ile kullanıcıların karşısına çıkan GoXtreme Manta 4K, standartların çok fazla çıkmamakla birlikte iyi özelliklere sahip. Montaj konusunda gayet başarılı iş çıkartan aksiyon kamerası, cep telefonlarına WiFi yardımıyla doğrudan bağlanıyor.

“Hem uygun fiyatlı hem de kaliteli görüntü olsun” diyorsanız, GoXtreme Manta 4K almak için yeterli sebebiniz var demektir.
Daha fazla beklemenize gerek yok!

GoPro Hero4

Diğer GoPro modellerine göre geliştirilmiş görüntü kalitesi, 2 kat güçlü işlemci yanı sıra ve daha hızlı video imkanı sunan bir aksiyon kamerası. Hiçbir aksiyon anını kaçırmama garantisi sunan GoPro Hero4, çeşitli çözünürlüklerde görüntü çekmenize olanak sunuyor. 4K çözünürlükte 30 kere/sn veya 1080p HD video da 120 kare/sn görüntü kaydı imkânı sunan Hero4, su geçirmez özelliğiyle de öne çıkıyor.

Bisiklet için küçük bir gidona, motor ya da kayak sporlarında kaska, kısacası ekstrem sporlarda kolayca monte edilebilir yapıda. Tek tuş ile aktif kayda girebilen ve su geçirmez özelliği ile su altında bile başarılı işler sergileyen GoPro Hero4, pahalı diğer aksiyon kameraların birçok özelliğini kendi bünyesinde taşıyor. Küçük ebatlarına karşı 170 derecelik süper geniş açı kayıt imkânı yanı sıra balık gözü modu ile farklı çekimler yapabiliyorsunuz.

WiFi ve Bluetooth yardımı ile akıllı telefona bağlanan Hero4, ses kalitesi açısından mükemmel sonuçlar sunarken, görüntü kalitesinde ise rakiplerine göre biraz eksik kalıyor.

Piyasada görüntü kalitesi noktasında çok daha iyileri olabilir ama GoPro Hero 4; süper-kompakt boyutu, kolay taşınabilmesi, kolay montaj imkanı, tek tuşla çalışma ve herhangi bir koruyucuya gerek duymadan su geçirmez özelliği ile ön plana çıkıyor.

Garmin Virb XE

Dünyanın en büyük teknoloji markalarından Garmin’in tamamen bisikletçilere özel ürettiği bu aksiyon kamerası şirketin inovasyon anlayışını ele alarak kayıt yapılan anın hızını, konumun yüksekliğini ve uzaklığı gibi birçok veriyi en iyi şekilde kaydetmeyi başarıyor. Garmin Virb XE aksiyon kamerası geniş açılı çekim, yüksek çözünürlüklü çekim özellikleri ile birlikte 1080p çözünürlükte saniyede 30 kareye kadar çekim yapabiliyor.

Zorlu ortamlar için tasarlanan cihaz, koruma kılıfına ihtiyaç duymadan 50 metreye kadar dalışlarda da kullanılabiliyor. Üstün su geçirmez özelliği ile dikkat çeken cihaz, su altında daha net görüntüler çekmeyi başarıyor. Kamera ayrıca daha net ve temiz ses kayıt özelliği ile aksiyon sporları severleri kendine hayran bırakmayı başarıyor. Cihaz değiştirilebilir pillere sahip olsa da pilleri çıkarmadan direkt şarj kablosunu bağlayarak direkt olarak şarj edilebiliyor.

Çoklu özellikleri ile büyük LCD ekranı ve dâhili GPS özelliği ile Garmin Virb XE başarılı bir cihaz olarak karşımıza çıkıyor. Buna karşın çektiğiniz görüntüleri incelemek için cihazı bir akıllı telefon ile eşleştirmeniz gerekiyor. İyi kalitedeki çekimleri Garmin teknolojisinin ünlü sürüş verileriyle birleştiren ve akıllı bir kamera olan model, işte bu nedenle nispeten yüksek bir fiyat etiketine sahip.

Xiaomi Yi 4K

Her alanda başarılı ürünler çıkaran Xiaomi, Yi4K aksiyon kamerası ile bu alanda da başarılı bir iş çıkarmış. 4k çekim kalitesini çift mikrofon, 155 derece geniş açı ve slow-motion (yavaş çekim) hız desteği ile buluşturan cihaz, 64 GB’ye kadar hafıza desteği de sunuyor. Tüm bu iddialı özelliklerine karşın fiyat-performans noktasında rakiplerine kıyasa bütçeyi de daha az yoruyor.

Uygun fiyatı ve rakiplerinin sunduğu birçok özelliği şık bir tasarımla buluşturan Xiaomi Yi 4K, aksiyon tutkunlarının rahatlıkla tercih edebileceği bir cihaz. Yi Action adındaki kamera ile tam uyumlu uygulama ile gelen kamera, bu sayede kolay bir şekilde yönetilebiliyor.

Özellikle uygun fiyata üst düzey performans sunan ideal bir aksiyon kamerası arıyorsanız Xiaomi Yi 4K, gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz seçenekler arasında.

DJI Osmo Action

Dünyanızı bir objektifin arkasından kaydetmek veya şovun yıldızı olmak isterseniz, Osmo Action’ın çift ekranları tek düğmeye dokunarak hepsini yakalamanıza izin veriyor. Canlı bir ön ekran, herhangi bir ayarda kendinizi zahmetsizce çerçevelemenize izin verirken, arka ekran ise kristal netliğinde, aşırı duyarlı bir ekran sunuyor.

DJI, dünya çapındaki film yapımcılarına gelişmiş, güvenilir stabilizasyon teknolojisi sağladıktan sonra, bir adım daha ileri gitti. RockSteady, EIS’i karmaşık algoritmalar ile birleştirerek, hareket ne kadar ağır olursa olsun, istikrarlı ve sarsıntısız görüntüler sağlıyor.

100Mbps videoda 4K / 60fps ile yüksek kaliteli görüntü sunan bu dayanıklı, çok yönlü aksiyon kamerası, ekipman hakkında endişelenmenize daha az zaman harcayacağınız ve aksiyonu yaşamak için daha fazla zaman harcayabileceğiniz gelişmiş teknolojiyle dolu.

Exit mobile version