Denizde Geçen Filmler: Gerilimden Drama En İyi Filmler

Denizde geçen filmler mi arıyorsunuz? Bu tür yapımları bulmak oldukça zor olmalı. Neyse ki sizin için bir listemiz var.

Denizde Geçen Filmler: Gerilimden Drama En İyi Filmler

Denizde geçen filmler, çoğu izleyicinin gözünde diğer mekânlara sahip filmlere göre daha çok öndedir. Her şeyden önce huzur verici mavilik vardır. Bu mavilik bazı filmde gecenin zifiri karanlığını soğuruyor ve ortaya inanılmaz yapımlar çıkıyor.

Bu tür filmleri daha çok seviyorsanız sizin için hazırladığımız listeye göz atabilirsiniz. Bu listede gerilim ve gizemden tutun da romantizm ve drama kadar her türden film bulabilirsiniz.

Denizde Geçen Filmler Neler?

  1. Karayip Korsanları
  2. Jaws
  3. Kayıp Balık Nemo
  4. Aquaman
  5. Triangle

Mekân olarak denizi kullanan filmler arasında yukarıdaki yapımlar yer alıyor. Dilerseniz gelin, bu filmlere ayrı ayrı göz atalım.

Karayip Korsanları

Karayip Korsanları, yönetmenliğini Gore Verbinski’nin üstlendiği bir film serisidir. Bütün dünyada en çok izlenen film serilerinden biri hâline gelmiştir. Serinin ilk filmi Karayip Korsanları: Siyah İnci’nin Laneti’nde Johnny Depp tarafından canlandırılan Jack Sparrow, genç bir kızı kurtarmaya çalışıyor.

Karayip korsanları izleme sırası şu şekilde:

Jaws

Jaws, 1975 yapımı bir gerilim ve macera filmidir. 2 saat 4 dakika uzunluğundaki filmin başrollerini Roy Scheider (Martin Brody), Richard Dreyfuss (Matt Hooper), Lorraine Gary (Ellen Brody) ve Robert Shaw (Quint) paylaşıyor.

Film, sahil kasabında insanları büyük bir kargaşanın içine iten köpekbalığını avlamaya çalışan ekibi merkezine alıyor.

Kayıp Balık Nemo

Finding Nemo ya da Kayıp Balık Nemo’da eşini yeni kaybeden Marlin, oğlu Nemo’nun üzerine çok daha düşmeye başlamıştır. Gelecekte çocuğunun bir başına kaldığında zorlanmaması için onu deniz altı okuluna gönderir.

Aquaman

Arthur Curry, Atlantis’in bir sonraki kralı olacaktır ancak tahtta gözü olan başka kişiler de vardır. Aquaman olarak bilinen Curry, mirasını kaybetmemek için tehditlere karşı gelmeli ve kıyasıya bir mücadele vermelidir.

Triangle

Jess, arkadaşları ile bir yat gezisine çıkar ama yolundan gitmeyen bir şeyler vardır. O da bunun farkındadır. Fırtınaya yakalandıklarında Jess’in karamsarlığı daha üst seviyeye ulaşır. Bu sırada Jess ve arkadaşları bir gemi görüp binerler ancak Jess, bu gemide daha önce de olduğunu hisseder.

Tek mekânda geçen filmleri seviyorsanız daha önce hazırladığımız listeye de göz atabilirsiniz.

Exit mobile version