Darth Vader’ı canlandıran David Prowse 85 yaşında öldü

Associated Press‘in bildirdiğine göre, orijinal Star Wars filmlerinde Darth Vader‘ı canlandıran aktör David Prowse 29 Kasım Pazar günü öldü. 85 yaşındaydı.

George Lucas, 1971 Stanley Kubrick filmi A Clockwork Orange’da 1,8 metre boyundaki oyuncuyu gördükten sonra Prowse‘dan Star Wars seçmelerine katılmasını istedi. Prowse, Chewbacca veya Vader oynama seçimine sahipti ve ikincisini seçti çünkü BBC’ye söylediği gibi, “her zaman kötü adamı hatırlıyoruz.” Ayrıca, Chewbacca’nın kürklü elbisesini giymekten hoşlanmadığını da ekledi.

Prowse, Star Wars, The Empire Strikes Back ve Return of the Jedi’da Luke Skywalker’ın eski babasını canlandırdı, ancak sesi filme girmedi. Vader‘ın tüm repliklerini söyledi, ancak James Earl Jones’un sesi sonradan dahil edildi.

Bir aktör olmadan önce, Prowse 1960’larda İngiltere’de şampiyon bir vücut geliştiriciydi. Darth Vader‘dan önceki en büyük rolü, bir devlet kamu hizmeti kampanyasında çocuklara karşıdan karşıya geçme güvenliğini teşvik eden bir kahraman olan Green Cross Code Man idi. Prowse, Code Man işini “Star Wars rolüm dahil şimdiye kadar sahip olduğum en iyi iş ve açık ara en gurur duyduğum başarım” olarak nitelendirdi.

Prowse’un ekrandaki Star Wars oğlu Mark Hamill Pazar günü taziyelerini tweetledi. “O iyi bir adamdı ve Darth Vader‘dan çok daha fazlasıydı,” hayranlarını onu sevdikleri kadar seven biri”.

New York Times’a göre Prowse, sağlık sorunları nedeniyle 2016 yılında emekli olmuştu. Karısı Norma Scammell ve üç çocuğu sayesinde hayata tutunuyordu.

Star Wars: Jedi Fallen Order, EA Play’e katıldı
Exit mobile version