CS GO Mouse ile Zıplama Nasıl Yapılır?

CS GO mouse ile zıplama için hangi kodun nasıl yazılacağını mı merak ediyorsunuz? Bu adımları takip edebilirsiniz.

CS GO Mouse ile Zıplama

CS GO mouse ile zıplama çoğu oyuncu için vazgeçilmez bir tercihtir. Counter-Strike: Global Offensive’de zıplama tuşu varsayılan olarak boşluk tuşudur fakat dokunuş hissiyatının çok iyi olmadığı klavyeler söz konusu olduğunda boşluk tuşunu kullanarak zıplamak çok mantıklı bir tercih olmayabilir.

Örneğin uzak mesafeli çatışmalara girildiğinde size gelen kurşunlardan kaçmak için en iyi yol fare tekerleğini kullanarak zıplamaktır çünkü bu sizin boşluk tuşuna basarak zıpladığınızda katettiğiniz mesafeden çok daha uzun mesafe katetmenizi sağlar. Üstelik bunu daha kısa süre içerisinde yaparsınız.

Zıplama tuşunu fare tekerleğine alarak bunny özelliğinin bulunmadığı sunucularda bile yavaş bir şekilde bunny yapabilirsiniz. Bu da size düşmanların kurşunlarından daha hızlı kaçma ve mesafeleri daha hızlı bir şekilde katetme avantajları olarak geri döner.

Bu değişikliği yapmanın avantajlarını artık bildiğinize göre onu nasıl yapacağınızı öğrenmenin vakti geldi. Aşağıda yer alan adımları takip ederek zıplama tuşunu fare tekerleğine alabilirsiniz.

CS GO Mouse ile Zıplama Adımları

Counter-Strike: Global Offensive’de fare tekerleğini kullanarak zıplamak için öncelikle Esc tuşunun altında bulunan “é” tuşuna basarak konsolu açmanız gerekiyor. Konsolu açtıktan sonra kutunun içerisine şu kodu yazmalısınız:

bind “mhwheelup” +jump

Bu kod, fare tekerleğini yukarı doğru kaydırmanız hâlinde karakterin zıplamasını sağlar ama siz tam tersini, fare tekerleğini aşağı kaydırdığınız takdirde karakterin zıplamasını istiyorsanız “mhwheelup” yerine “mhwheeldown” yazmanız gerekiyor.

CS GO Mouse ile Duck Yapma

Bu adımları uyguladıktan sonra farenizi kullanarak duck yapabilirsiniz.

Exit mobile version