Crash Bandicoot 4 sunucu sorunu yaşıyor

Crash Bandicoot 4: It’s About Time’ın PC versiyonu 26 Mart’ta yalnızca Battle.net‘te yayınlandı. Yerel çok oyunculu özelliğine sahip olmasına rağmen çevrimiçi modun olması nedeniyle oyuncular, oynamak için Blizzard’ın oturum açma sunucuları aracılığıyla kimlik doğrulaması gerektiren her zaman çevrimiçi DRM içerdiğini keşfettiler ve bu durumdan rahatsız oldular. Dün bu oturum açma sunucuları kapandığında, Crash Bandicoot 4’ü oynanamaz hale getirdiği için oyunseverler tepkilerini sosyal medyadan paylaşımlar yaparak gösterdiler.

CRASH BANDICOOT 4 İNTERNET BAĞLANTISI SORUNU SİNİR BOZUCU OLDU

Sunucular şimdi tekrar çevrimiçi olsa da, ara sıra kesintilere ve istikrarsızlığa katlanmak zorunda kalan herkes için sürekli bir internet bağlantısına güvenmek sinir bozucu olmaya devam ediyor. Yine de, en azından bu, insanların korsanlık yapmasını engelleyecektir.

Çevrimiçi çok oyunculu olmayan Crash Bandicoot 4, Battle.net oyunlarında standart bir uygulama gibi göründüğü gibi PC’de oynamak için internet bağlantısı gerektirir.

Total War: Rome Remastered Nisan ayında çıkıyor

OYUNSEVERLER SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTILAR

Oyuncular, oyunu kapanmaya zorlayan giriş hataları gibi sorunlar bildirdiler. Bu giriş hatalarının, oyun oynarken internetiniz düştüğünde bile kendilerini gösterdiği bildirildi. Ayrıca, Blizzard’ın kimlik doğrulama sunucularında yaşadığı herhangi bir sorunun oyunu oynanamaz hale getirebileceği anlamına geldiği de ifade ediliyor.

Ve tabii ki Activision tarafından sunucunun kapatılması durumunda oyunun devam eden oynanabilirliği sorunu var. Activision’ın Crash Bandicoot 4’ün Battle.net’teki ürün sayfasında belirttiği gibi: “Activision, çevrimiçi özelliklerin kullanılabilirliği konusunda hiçbir garanti vermez ve kendi takdirine bağlı olarak bunları önceden haber vermeksizin değiştirebilir veya durdurabilir.” bilgisi yer alıyor.

Activision’ın Call of Duty: Black Ops Cold War gibi diğer Battle.net oyunları da benzer bir her zaman çevrimiçi gereksinime sahiptir. Epic Games Store üzerinden PC’de bulunan Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2’nin de her zaman çevrimiçi bir gereksinimi bulunuyor.

Beklediğiniz gibi, sosyal medya ve forumlarda endişelerini dile getiren PC oyuncuları için bu durum pek iyi gitmedi.

Activision’ın korsanlığı önlemek için her zaman çevrimiçi şartı dahil ettiğini varsaymak mantıklı görünüyor.

Merakla, bu her zaman çevrimiçi gereksinim, yaklaşan Diablo 2: Resurrected için geçerli değil gibi görünüyor. Geçen ay Blizzard, Battle.net’e özel remaster’ın çevrimdışı oynanabileceğini doğruladı.

Exit mobile version