Corsair K70 RGB PRO Klavyesi Özellikleri (İnceleme)

Profesyonellerin dahi ilgisini çekebilecek tam boy bir klavye ile tanışmaya hazır olun: Corsair K70 RGB PRO.

Corsair K70 RGB PRO klavyesi inceleme merkezimizin konuğu oldu. Bizim gibi çağın gerisindeyseniz elinizde numerik pad bulunmuyorken rahat etmeniz mümkün olmayabilir ama şimdiki nesil bu konuyu çoktan aştı. İş böyle olunca Tenkeyless (TKL) ile %60 boyutlu klavyelere olan talep oldukça arttı. Onlardan biri olan Corsair K65 ve K70 TKL modelleriyle bu sektörde adından söz ettirmeyi başardı. Ardından marka K70 RGB PRO ile profesyonel oyuncuların gerek duyduğu şeyleri de dikkate alarak tasarladığı bir klavye üretti diyebiliriz.

Kısaca K70 modelinden bahsedecek olursak; kalite ve hız konusunda başarılı, isteğe göre farklı switch’lerle oluşturulabilen, ağır ama aynı zamanda şık görünen bir klavye olarak tanımlanabilir. Bu özellikler K70 RGB PRO için de geçerli. Ana gövdesi plastikten oluşan bu klavyenin üst gövdesi alüminyum ile kaplıdır. 1 kg’nin üzerinde bir ağırlıkta, 443x165x39mm boyutlarında üretilen klavye, masanızda geniş bir yer kaplıyor ve yanında bilek desteği de bulunuyor.

Bu klavyenin bir diğer özelliği AXON teknolojisiyle birlikte geliyor olmasıdır. AXON teknolojisi 8K polling rate ve 4K keyscan özelliklerine sahip. Bu teknolojinin bir oyuncuya sağladığı en büyük faydası, gecikme süresini 4ms’nin altına indirmesidir. Bir diğer artısı da 50 farklı profili klavye içerisinde saklayabiliyor, ayrıca bu profiller arasında geçiş yapabiliyorsunuz.

AXON teknolojisini dile getirdiğimize göre, K70 RGB PRO klavyenin bir Tournament Switch ile beraber geldiğini söylemeden geçmeyelim. Klavyenin arka kısmında bulunan bu switchi aktif hale getirdiğinizde klavye tüm yazılım desteklerinden ve RGB gibi dikkat bozan özelliklerden kendini ayırıyor. Kolaylık sağlaması için açtıktan sonra kilitleme mekanizması eklemişler. Tournament Switch’i açtıysanız klavyeniz kırmızı renkte görünecektir fakat isterseniz iCUE açıkken bu rengi seçip kaydedebilirsiniz. Dikkat dağınıklığını engellemesinin yanında en yararlı özelliği, turnuvalardaki büyük müdahalelerinin önüne geçerek klavyeyi önemli turnuvalar için daha kolay yönetilebilir hale getirmesidir.

Söylenmesi gereken bir başka konu PBT tuşlar. K70 serisinde ABS tuşları tercih eden Corsair, bu modelde daha dayanıklı ve hafif pürüzlü olan PBT tuşları seçmiş. Bu sayede oyuncuların sürekli sıkıntı yaşadığı “tuşta parlama” ve “karakterlerin silinmesi” sorunu ortadan kaldırılmış.

Bu klavye modelinde profesyonellerinin işine yarayacak pek çok anahtar seçenekleri mevcut. Cherry MX’in (Red, Blue, Silent Red, Brown, Speed Silver..) switch’lerinden hangisi size uygunsa onu seçebilirsiniz. Örneğin hardcore oyuncuların genellikle Speed Silver’ı tercih ettiğini söyleyebiliriz. Ben oyuncu değilim yazı yazıyorum onun için neyi seçmeliyim diyorsanız MX Brown tam size göre diyebiliriz. Sektörde en çok beğenilen ve tercih edilenler arasında MX Red bulunuyor. Bu anahtarın neden bu kadar beğenildiği, iyi performans ve 100 milyon tuş basım ömrüne sahip olmasıyla anlaşılıyor.

Sonuç olarak baktığımızda bu klavyeyi içerisinde bulundurduğu özellikleriyle profesyonellere özel, son derece güzel bir ürün olarak nitelendirebiliriz.

Corsair K70 RGB PRO Klavyesinin Artıları

Exit mobile version