Clubhouse Android için artık kullanılabilir

Clubhouse, iOS’ta piyasaya çıktıktan aylar sonra nihayet Android’de kullanılır hale geldi. Dünyanın her yerinden Android kullanıcıları Clubhouse uygulamasını Google Play Store’dan indirme şansına sahipler. “Açılır sesli sohbet” uygulaması, popüler küresel markaların kendi sürümlerini de getirmesiyle son birkaç aydır ses getirdi.

Clubhouse, bu haftanın başlarında Android uygulamasını dünya çapında kullanıma sunacağını duyurdu. Uygulamanın twitter hesabı lansmanı duyurdu.

CLUBHOUSE ANDROID İÇİN NASIL İNDİRİLİR?

Uygulamayı, Google Play Store’dan indirmek için yapmanız gerekenler ise sırasıyla şu şekildedir:

– Telefonunuzdan Google Play Store’a girin.
– Arama bölümüne ‘Clubhouse’ yazın ve uygulamayı bulun.
– Uygulamayı bulduktan sonra ‘Yükle’ butonuna basın.
– Uygulama yüklendikten sonra bekleme listesine katılın ya da kullanıcılardan davet alın.

Google Play Store’dan yapılan aramada, Clubhouse by Alpha Exploration Co. uygulaması gerçek uygulama olarak ortaya çıkıyor. Daha önce pek çok Android kullanıcısının kafasını karıştırmayı başaran Clubhouse Software Inc. tarafından yapılan uygulama Clubhouse’un orjinal uygulaması değildir.

https://twitter.com/Clubhouse/status/1395533533230284804

Tıpkı iOS gibi, Clubhouse’un Android uygulaması da kullanıcıların ya bekleme listesine katılmasını ya da başka bir kullanıcıdan bir davet kodu almasını gerektirir. İçeri girdikten sonra teknoloji, kitaplar ve iş dünyası gibi ilgi alanlarınızı seçebilirsiniz. Ayrıca kişileri takip edebilir ve hangi odalara katıldıklarını görebilirsiniz. Clubhouse, ilgi alanlarınıza göre takip edebileceğiniz veya katılabileceğiniz kullanıcılar ve odalar da önerir. İstediğiniz zaman odalardan çıkabilirsiniz. Ayrıca Clubhouse’da gerçekleşen farklı konuşmaları kontrol etmek için göz atabilirsiniz.

Clubhouse’un ilk Android sürümü, dünya çapında bir dizi rakip uygulamanın da piyasaya sürüldüğü zamanda geliyor. Twitter, Clubhouse rakibi “Spaces” ı 600 veya daha fazla takipçisi olan kullanıcıların kullanımına sundu. Facebook ayrıca Clubhouse benzeri özelliğini test etmek için seçilen kullanıcıların kullanımına sundu. Sosyal medya devi daha benzer özellikler üzerinde çalışıyor. Clubhouse, Mart ayında bu yılın başlarında indirme sayısında da bir düşüş gördü. Ancak Sensor Tower’a göre uygulama geçen ay hala 16,4 milyon yükleme aldı.

Android kullanıcıları bu uygulamayı ‘ön kayıt’ yapmışlarsa bugünden itibaren Google Play Store üzerinden indirip kullanmaya başlıyor. Clubhouse’un Android versiyonu daha çok yeni olduğu için kullanıcıların bazı sorunlarla karşılaşma ihtimalinin olduğunu söylüyor.


Benzer İçerik: Clubhouse Android Sonunda Geldi


Exit mobile version