Çin yapımı Tesla Model Y satışa sunuldu

Tesla, Çin yapımı Model Y SUV modelini bu ay ülkedeki müşterilere teslim etmeye başlayacak, çünkü rekabet üstünlüğünü korumak için aracı rakiplerinden bazılarının altında bir fiyata ayarladı.

Tesla, Çin Model Y üretimini Şangay dışındaki devasa Gigafactory kompleksinde çalıştırmak için çok çalışıyor. Şimdi Reuters tarafından Perşembe günü yayınlanan bir rapora göre, bu sıkı çalışmanın karşılığını aldı. Tesla İcra Kurulu Başkanı Elon Musk, Model Y’nin ürettiği diğer tüm araçlardan daha fazla satış yapma potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

Tesla 2021’de Hindistan’da

İŞTE TESLA MODEL Y ARACININ FİYATI

Big T, Çin yapımı Model Y’yi 52 bin dolar başlangıç ​​fiyatıyla satışına başladı. Bu aslında Model Y uzun menzilli versiyonundan sadece 2.191 dolar daha fazla.

Tesla’nın dünyanın en büyük otomobil pazarında Model Y için fiyatlandırma stratejisi basit: diğerlerinin altını çizin. Bu nedenle Model Y, örneğin 56.329 dolara eşdeğer perakende satış yapan Nio’nun tekliflerinden biraz daha ucuz olacak.

Tesla ayrıca, temel sürüm için 38 dolar sübvansiyon sonrası fiyatta kalan değiştirilmiş bir Model 3 sedan piyasaya sürdü. Model 3, Çin’in elektrikli araçlara yönelik ulusal sübvansiyonunu almaya hak kazanırken, Model Y’de geçerli değildir.

Çin, en son yerel tescil verilerine göre 2020’de Asya’nın en büyük ekonomisinde 120.000 adede ulaşan satışlarla ABD’den sonra Tesla’nın en büyük pazarıdır. Tesla, Şangay’daki üretimi hala artırıyor ve analistleri, Çin’in ileriye dönük satışlarının ve kazançlarının daha büyük bir bölümünü oluşturacağını tahmin etmelerini istiyor.

TESLA MODEL Y İLE İLGİLİ DETAYLAR

594 kilometreye (369 mil) kadar sürüş mesafesine sahip bir SUV crossover olan Model Y’nin, elektrikli otomobil üreticisinin ürün yelpazesini genişletmesine ve daha büyük bir müşteri tabanını hedeflemesine yardımcı olması bekleniyor.

TESLA SERT BİR REKABET İÇERİSİNDE

Tesla, bir yıl önce Şangay’da büyük bir tantanayla lanse edilen multi milyar dolarlık fabrikasından çıkan sedanların yardımıyla 2020’de aylık premium elektrikli araç satışlarını düzenli olarak zirveye çıkardı. Yine de, geçen yıl rakiplerin yetişmesine damgasını vurdu. 2021’in şirkete daha sert rekabeti vermesi bekleniyor.

Üç yerel şampiyon Nio Inc., Xpeng Inc. ve Li Auto Inc. ortaya çıktı. Devlet kurumlarından veya internet devlerinden destek almaktan keyif alıyorlar ve 2020’de yükselen elektrikli SUV, sedan ve crossover satışları ve hisseleri yükselen üç girişim, hızla hayran kazanıyor. Örneğin Nio’nun elektrikli SUV’u 368.000 yuan veya daha fazla satıyor.

Exit mobile version