Çerçevesiz akıllı telefonlar

Çerçevesiz akıllı telefonlar artık üreticilerin tercihleri haline geliyor. Çerçeve, TV veya akıllı telefonunuzdaki görüntülerin etrafındaki çevreleyen kenardır. TV üreticileri uzun zamandır çerçevesiz tasarımlar sunmak için bu kenarları daraltıyorlar. Akıllı telefon çerçevesi yakında nesli tükenme tehlike altındaki bir bileşen haline gelecek. Üreticiler kaba büyük telefonlar yaratmadan bize daha büyük ve daha iyi ekranlar verme arayışı içindeyken, hedeflerinde telefonların çerçevesi var.


İlginizi Çekebilir: TCL 20L+ Türkiye’de satışta


Son aylarda çerçevesiz telefonlar hakkında sıkça konuşuluyor. Ekran-gövde oranı, en yeni telefon modellerinin birçoğunda giderek artıyor. Çerçevesiz bir telefon, belirgin bir şekilde fütüristik bir görünüme bürünüyor. Bazı tavizlere rağmen, ona doğru tartışmasız bir şekilde ilerliyoruz. Şu anda en dar çerçeveyi sunmakla övünenleri görmek için, bu yönde gelişme gösteren bazı telefon modellerini sizler için seçtik.

İŞTE ÇERÇEVESİZ AKILLI TELEFONLAR

 

Samsung Galaxy S8 ve S8 Plus

Ekran-gövde oranı: %83.6 ve %84
Ekran boyutu: 5.8 ve 6.2 inç
2017 Fiyatı: 3,269 ve 3,629 TL

5.8 inç kavisli “Infinity Display” ile Galaxy S8, listemizdeki en iyi görünen telefon olabilir. Büyük kardeşi S8 Plus”ın, 6.2 inç ekranıyla ekran-gövde oranı biraz daha yüksek. Kavisli kenarlar yüzünden telefonun önüne baktığınızda gerçekten fark edilmemekle birlikte; üstte ve altta ince bir çerçeve ve iki yanda daha da ince bir kenar var. Samsung, ana düğmeyi terk etti. Ekranda Android’in standart navigasyon simgelerini kullanıyor. Bu nedenle çerçevenin alt kısmı boş. Ancak üst kısmında iris tarayıcı, yakınlık sensörü, kulaklık ve selfie kamerası yer alıyor. Bunlar piyasadaki en büyük ekranlardan bazıları… Ancak 18.5:9 en-boy oranı yüzünden ince uzun bir gövde ile geliyorlar.

 

Xiaomi Mi Mix

Ekran-gövde oranı: %83.6
Ekran boyutu: 6.4 inç
2017 Fiyatı: 2,299 TL

Bu büyük telefonu duymamış olabilirsiniz. Ancak mutlaka edinmek istersiniz. Çünkü neredeyse kenardan kenara bir ekrana sahip. Xiaomi, yüzde 91,3″lük bir ekran-gövde oranı olduğunu iddia etti. Ancak telefon çıktığında, ekranın çevresinde ve yanlarda çok ince siyah çizgiler yer aldı. Gerçek ekran-gövde oranı yüzde 83.6 oldu. O sırada tabloların üst sıralarındaydı. Xiaomi, çerçevesiz modellerde öncü olmayı hak ediyor. Ancak şimdi onu da aştı. Xiaomi, selfie kamera sorununu, onu koymak için garip bir yer olan oldukça geniş alt çerçeveye koyarak çözdü. Mi Mix 2, yıl sonundan önce bekleniyor. Yüzde 93’lük bir ekran-gövde oranına sahip olacağı yönünde söylentiler var. Ancak bu iddiayı model satışa çıktığında doğrulayabileceğiz.

 

LG G6

Ekran-gövde oranı: %78.6
Ekran boyutu: 5,7 inç
2017 Fiyatı: 2,249 TL

Geniş ekran trendini başlatan LG idi, böylece alışılmadık 18:9 en-boy oranıyla 5.7-inçlik bir ekran yarattı. Küçülen çerçevelerin yanında bu, telefonları rahatça tutamayacak kadar büyük yapmadan daha fazla ekran alanına sahip olmanın başka bir yolu. Bazıları köşegen olarak ölçülen ekran boyutunu artırmanın biraz hile olduğunu iddia ediyor. Ancak bu sinemaskop içerikle bile beğendiğimiz bir trend. Daha fazla ekran, en-boy oranına bakılmaksızın daha fazla ekrandır. Bir sürü içerik yine de geniş ekran formatında alınır ve daha sonra kırpılır. LG”de alt çerçevede yalnızca bir logo görüyorsunuz. Kamera, kulaklık ve sensörler ince üst çerçevede buluyor. Kenarlarda da ince çerçeveler var. Ancak ekranın yuvarlak köşeleri bazıları için sarsıcı bir tasarım kararı.

 

Neffos X1 Max

Ekran-gövde oranı: %76
Ekran boyutu: 5,5 inç
2017 Fiyatı: 1,147 TL 

Tam entegre çift eğimli metalik arka kapağı ile Neffos X1 Max akıllı telefon tasarımlara tamamen yeni bir boyut kazandırmakta. Bu, telefonun arkasına elle dokunmayı daha doğal hissettiriyor. Bu yüzden de cihaz avucunuzla mükemmel bir şekilde uyum sağlıyor.

Neffos X1 Max 5.5 inç FHD ekran ile geliyor. 2.5D ekran camı ile birleştirilen Neffos X1 serisinin full hücre-içi ekranı öncekinden daha parlak, daha keskin ve daha açık yeni bir görsel boyut sağlıyor. Ayrıca, TDDI teknolojisi daha iyi bir kullanıcı deneyimi için dokunma hassasiyetini ileri derecede geliştiriyor.

 


General Mobile Discovery Elite

Ekran-gövde oranı: %73,89
Ekran boyutu: 5,5 inç
2017 Fiyatı: 1,175 TL 

5.5″” geniş ekranı ve ince tasarımıyla General Mobile Discovery Elite, teknoloji ve şıklığı bir arada sunuyor. Geniş ekranı, sade ve kullanımı kolay menü tasarımı ile Discovery Elite ihtiyacınız olan her şeyi sunuyor. Ekran kilidini açmak için ekrana iki kez dokunmanız, kamerayı açıp fotoğraf çekmek için ekrana C harfi çizmeniz yeterli.

General Mobile Discovery Elite, okumak için ekrana dokunarak yakınlaştırma ihtiyacı hissetmeyeceğiniz bir ekranı ve iş takviminizdeki yapılacak tüm notları size hatırlatan bir sistemi sunuyor.

 

Asus Zenfone 3 Laser

Ekran-gövde oranı: %73,65
Ekran boyutu: 5,5 inç
2017 Fiyatı: 1,129 TL 

ZenFone 3 Laser anında odaklama yapıyor.  0.03 saniyede görüntüleri yakalayan, metalden üretilen bir tasarıma sahip akıllı bir telefon. 5.5 inçlik ekran boyu, 1920×1080 ekran çözünürlüğü, 16 milyon ekran renk sayısı 401 PPI piksel yoğunluğu ile zorlu ışık koşullarında bile net görüntü aktarıyor. Ergonomik tasarımdan, ekranın konumlandırılmasına kadar özenle tasarlanmış. Ekranı Corning Gorilla Glass 2.5D ile kırılma ve çizilmelere karşı dayanıklı. İçeride ya da dışarıda kullanılırken görüntüler değişmiyor.

 

ZTE Axon 7

Ekran-gövde oranı: %73,27
Ekran boyutu: 5,5 inç
2017 Fiyatı: 2,299 TL 

Günlük yaşantınızda keyifle kullanabileceğiniz tasarıma sahip model, güçlü donanımı, yekpare metal kasası ve 5.5 inçlik ekranıyla iş hayatı için de ideal hale geliyor.

Açık alanda ve güneş altındayken bile rahatlıkla kullanabileceğiniz derecede yüksek parlaklıktaki kapasitif ekranı 2560×1400 piksel çözünürlüğünde olan telefon, 534 PPI ekran piksel yoğunluğu ile canlı ve gerçekçi görüntüler oluşturabiliyor. Ayrıca ürünün ekranı, düşme ve çarpmalar neticesinde oluşan çiziklerin asgari düzeyde kalmasını sağlayan Corning Gorilla Glass 4 ile korunuyor.

 


Huawei P10 Plus

Ekran-gövde oranı: %73.29
Ekran boyutu: 5,5 inç
2017 Fiyatı: 2,498 TL

Markanın en son çıkan cep telefonu modellerinden biri de P10 Plus Dual Sim. Huawei”nin geçen yıl piyasaya sürdüğü P10 cep telefonu modelinin gelişmiş bir üst versiyonu olarak tanınan P10 Plus, üst sınıf özellikler taşıyan, aynı zamanda stili ile zarafeti yeniden şekillendiren bir cihaz.

Özellikleri arasında ekranının üst sınıf özellikler taşıması da var. 5.5 inç ekran boyutu ve 1440×2560 (QHD) ekran çözünürlüğü ile oldukça başarılı ekran özellikleri ile geliyor. Başarılı ekranı ile IPS LCD ekran kullanarak üstün bir görüş kalitesine sahip olan ürün, 400 nit”in üzerindeki ekran parlaklığı ile her türlü ortamda uygun bir görüş sunuyor.

 

Casper VIA A1 Plus

Ekran-gövde oranı: %72.7
Ekran boyutu: 5,5 inç
2017 Fiyatı: 1,645 TL

1080 x 1920 ekran çözünürlüğüne sahip olan model, 5.5 inçlik geniş ekranı ile de tam bir multimedya deneyimi vadediyor. Amoled bir ekran yapısına sahip olan model, 16 milyon farklı renk seçeneğini, parlak ve canlı olarak gösterebiliyor. Bu sayede filmleri, dizileri ya da farklı uygulamaları çok daha canlı bir şekilde görür. Görsel içeriklerinizin gerçekçiliğini arttırabilirsiniz. Casper Via A1 Plus, ergonomik bir tasarım ile geliyor. Sade ve keskin hatlar ile tasarlanmış modelin bu güçlü performansı, telefonun her yerinde hissedilebiliyor.

 


HTC U11

Ekran-gövde oranı: %71.4
Ekran boyutu: 5,5 inç
2017 Fiyatı: 3,799 TL

HTC U11″in önyüzü eski görüntüsüne sahipken, çerçevesi de nispeten büyük. Listede U11’den daha büyük çerçeveye sahip bazı telefonlar da var. Son birkaç ay içinde bu trendin ne kadar hızlı geldiğini görüyoruz. U11, altta dokunmaya karşı hassas parmak izi tarayıcıyı ve üstte hoparlör, kamera ve sensörlerin olağan bir karışımını içeriyor. Ayrıca kavisli cam ile biraz abartı olan kenar çerçeveleri var. U11, Edge panellere sahip, bunlarla kamerayı ve uygulamaları başlatmak için sıkmaya izin veriyor.

 

Sony Xperia XZ Premium

Ekran-gövde oranı: %68.4
Ekran boyutu: 5.46 inç
2017 Fiyatı: 3,369 TL

Haksız yere büyük çerçevelerin kralı olarak görülen Sony’nin telefon tasarımı aslında eleştirenlerin dediği kadar çerçeve sevgisine dayanmıyor. Yan çerçeve erimiş durumda, ancak yine de alt ve üst kısımlardaki kalın bantlarla geliyor. En azından Sony, öne bakan çift hoparlörün alanını kullanıyor. Ancak büyük üst çerçevede hâlâ fotoğraf makinesi ve diğer sensörlerin yanı sıra bir logo için de yer var.

 

Apple iPhone 7 ve 7 Plus

Ekran-gövde oranı: %65.6 ve %67.7
Ekran boyutu: 4.7 ve 5.5 inç
2017 Fiyatı: 3,295 TL ve 3,899 TL

Genel olarak, ekran ne kadar küçük olursa, ekran-gövde oranı da o kadar düşük oluyor. Bu nedenle iPhone 7’nin bu listedeki en düşük ekran-gövde oranına sahip olması büyük bir sürpriz değil. Bununla birlikte, 7 Plus dahi, daha büyük ekranı olmasına rağmen büyük bir çerçeveye sahip. Yuvarlak, girintili Touch ID alt kısmında çok fazla yer tutuyor. Bu, üstte sadece ön tarafa bakan küçük bir kamerayı, kulaklığı ve sensörleri barındıran kalın bir bant ile eş bir görünüme sahip. Her iki telefon da, rakiplerine kıyasla belirgin biçimde daha büyük yan çerçeveler içermekteler. Apple, en azından bir sonraki iPhone’larda çerçeveleri küçültmezse; bu şaşırtıcı olur ve şu anda da çerçevesiz iPhone söylentileri devam ediyor.

 

Exit mobile version